Cursa Budapesta – Bamako… vazuta de un participant. Episodul 3

cursa Budapesta - Bamako

Astazi, finalul interviului cu Nicky Predescu, participant la cursa Budapesta – Bamako… mai multe informatii si consideratiuni de final pentru cei care vor sa-i calce pe urme 🙂 De altfel, va recomand sa-i vizitati si site-ul tocmai lansat – https://www.calatorsauturist.ro/

Ce ati facut cu masina ? Cum ati repatriat-o ?

Nicky Predescu: Masina am adus-o acasa pe roti… Ce sunt 8000 de kilometrii cand esti cu un Land Rover?

Pe tot traseul, care de la Craiova la Bamako si inapoi acasa are aproape 16000 de kilometrii, am facut 2 pene de cauciuc, s-a ars un bec in bord si s-a defectat sistemul de dezaburire a geamului de la portiera din spate. Astea au fost singurele probleme tehnice. Din nou s-a adeverit zicala despre Land Rover: Always sik, never deth!

Cam cat a costat toata distractia ? Taxa de participare, benzina, echipamente, etc. Ati avut si sponsori ?
Nicky Predescu: Nu a fost o distractie ieftina, asa cum nici Africa nu este o destinatie ieftina…. mai ales cand esti alb si apari cu o masina de raliu, cu stikere si reclame pe ea…. toti au nostalgia Dakar-ului acolo.

Aproape 6000 de euro am cheltuit toti patru, intr-o luna de zile, in care am facut cam 16000 de kilometrii prin Europa si Africa. Pe langa suma respectiva, altii vreo 3000 de euro s-au dus pe pregatirea si echiparea masinii, pe taxele de inscriere, vize, asigurari si vacinuri, ferry peste Gibraltar, taxe de autostrazi si cate si mai cate!

Webasto si Micromedia System au fost sponsorii principali care s-au implicat si au sustinut acest proiect inca din prima faza si carora le multumim si pe aceasta cale.

Unii se plang de mal d’Afrique dupa ce se intorc de pe continental negru… suferi si tu ?
Nicky Predescu: Tu nu suferi? La mine, la noi, e deja intr-o faza cronica! Anul viitor incerc un tratament cu Africa de Est, poate reusesc sa ameliorez simptomele. Unii specialisti spun ca nu scapi de mal d’Afrique pe principiulu “cui pe cui se scoate” ci mai mult, agravezi boala! Vom vedea!

Ce planuri aveti ? Vreo escapada Craiova – Cape Town ? Craiova – Singapore ? Sau altceva ? Deci, urmatoarea escapade… amanunte te rog.
Nicky Predescu: La Craiova-Singapore nu m-am gandit…. dar nu ai idei rele!

Urmatoarea plecare va fi in Kenya si Tanzania, in iunie 2011, care va fi un fel de vacanta. Mergem la Nairobi, apoi trecem in Tanzania pentru un safari prin Serengetti si Ngorongoro, apoi ne indreptam spre coasta Oceanului Indian, la Dar es Salam de unde trecem in Zanzibar sa exploram insula si sa ne odihnim la umbra palmierilor. Intoarcerea va fi cu avionul pana la Mombassa si apoi cu trenul prin savana kenyana, pana la Nairobi.

In ceea ce priveste Craiova – Cape Town, adica o expeditie transafricana de la nord la sud, e mai mult un vis decat un plan. E drept, am strans ceva harti, am facut si un proiect preliminar de traseu. In functie de ce bani se vor gasii in viitor, vom muta proiectul din sertarul Vise in sertarul Planuri.

Ce le-ati recomanda celor care ar vrea sa va calce pe urme ?
Nicky Predescu: Poate ar fi mai corect spus sa ruleze pe urmele noastre! Acum am glumit!

Ce le recomandam? Sa ne dea si noua un semn… poate nu-i lasam singuri si mergem si noi. Poate reusim sa incropim o echipa nationala si mergem la Budapest-Bamako 2012 cu echipa de concurs, cu asistenta tehnica, cu asigurare de traseu, cu bivuacuri mobile: asa ca la carte… ca la Dakar.

Imagini Sahara: in drum spre Bamako

Obiective turistice Mauritania: piata traditionala africana

Imagini Sahara: drumul spre Bamako

Imagini Africa: drumul spre Bamako

Sahara

cursa Budapesta - Bamako

Obiective turistice Maroc: Ait Benhaddou

In Sahara, spre Bamako

 

Categorii:
Interviu

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest