Costa Rica – sau cum să ai o lună de miere perfectă – Logistica si Ponturi

 Cazare Costa Rica: hamace la Hotel El Icaco Tortuguero

Şi pe final de aventură, câteva detalii logistice despre excursia din Costa Rica:

Viza Costa Rica

Călătorii români nu au nevoie de viză pentru intrarea înCosta Rica. Se completează nişte mici formulare că nu aduceţi nimic periculos în ţară şi vi se pune ştampiluţa în paşaport, ştampiluţă valabilă 90 zile. Atenţie că la ieşirea din ţară, se plăteşte (în incinta aeroportului) o taxă de ieşire din ţară de 26 USD. Fără plata aceste taxe nu vi se va face check-inul.

Vaccinuri

Nu este obligatoriu nici-un vaccin, dar noi ne-am vaccinat contra febrei tifoide, hepatita A şi B, Diftero-Tetano-Pertussis + Poliomielită (era un vaccin combinat cu astea 4 din urmă). Ne-am vaccinat la Centrul Medical de Diagnostic şi Tratament „Dr. Victor Babeş” (https://www.cdt-babes.ro/). Contra malariei, am cumpărat pastile de Plaquenil şi spray pe bază de DEET.

Bani

Noi am scos bani de pe card Visa Electron şi am plătit în moneda locală (colones – CRC). Cursul de schimb era de aproximativ 500 CRC/USD. Se poate plăti şi în dolari americani, dar la autobuze şi prin pieţe am înţeles că acceptă doar moneda locală.

Transport

Avion Bucureşti – Frankfurt Am Main = 170 EUR/persoană – zbor Tarom (www.tarom.ro) – cumpărat cu vreo 3 luni înainte

Avion Frankfurt Am Main – San Jose (cu escală în Santo Domingo – Republica Dominicană) = 750 EUR – zbor Condor Airlines (www.condor.com) cumpărat cu vreo 4 luni înainte.

De la aeroport şi până în San Jose, sunt nişte autobuze verzi ce au staţia chiar la ieşirea din aeroport, după ce ajungeţi la drumul principal. Evitaţi taxiurile. Sunt scumpe şi nu merită.

Prin Costa Rica, noi am mişunat în principal cu transportul în comun. Este ieftin. Sunt două tipuri de autobuze: Directo şi Colectivo. Cel Directo este puţin mai scump dar opreşte mai rar şi este mai rapid. Preţurile sunt cam ala:

– din San Jose în La Fortuna – 150 km – 2070 CRC – aproximativ 4 USD- persoană

– pentru transportul Jeep-Boat-Jeep între La Fortuna şi Monteverde am dat 16 USD/ persoană

– pentru transportul privat între Monteverde şi Samara (conexiunile erau groaznice) am dat 40 USD/ persoană

– din Samara în Nicoya – am făcut autostopul 🙂

– din Nicoya în Manuel Antonio (cu schimbare de autobuz în San Jose) – 370 km – 7100 CRC – aproximativ 14 USD/ persoană

– din Manuel Antonio în Cariari (cu schimbare în San Jose) – 300 km – 4950 CRC – aproximativ 9,5 USD/ persoană

– din Cariari în Tortuguero – o combinaţie de vreo 20 km cu autobuzul şi încă vreo 15 – 20 km cu barca cu motor – 2800 CRC – aproximativ 5,5 USD/ persoană

Cazare Costa Rica

– în La Fortuna, ne-am cazat la Jardines Arenal Lodge, în cameră dublă (Double Ensuite) cu mic dejun inclus, la preţul de 17 EUR/persoană/ noapte – am făcut rezervări pe https://www.hostelbookers.com/hotels/costa-rica/la-fortuna/7515/

– în MonteVerde – Santa Elena, ne-am cazat la Manakin Lodge, în cameră dublă (Private Double), la preţul de 14 EUR/persoană/ noapte – am făcut rezervări pe https://www.hostelbookers.com/hostels/costa-rica/monteverde/55031/ – cereţi ultima camera de la etaj, are un imens balcon şi un perete numai din geamuri ce dă spre pădurea tropicală J

– în Samara, ne-am cazat la Hotel Entre Dos Aguas, în cameră Large, la preţul de 18 EUR/persoană/ noapte – am făcut rezervare pe https://www.hoteldosaguas.com/ – SUPER din toate punctele de vedere!!!

– în Manuel Antonio, ne-am cazat la Los Apartamentos del Backpacker, în cameră dublă (Deluxe Private Ensuite), la preţul de 13 EUR/persoană/ noapte – am făcut rezervări pe https://www.hostelbookers.com/hostels/costa-rica/manuel-antonio/60248/ – ATENŢIE – dintre toate cazările, aceasta este singura pe care NU o recomand nimănui. Mizerie foarte mare, etc.

– în Tortuguero, ne-am cazat la Hotel El Icaco, în cameră dublă (Private Double), la preţul de 12 EUR/persoană/ noapte – am făcut rezervări pe https://www.hostelbookers.com/hostels/costa-rica/tortuguero/18968/ – proprietar amabil şi săritor, camere extrem de curate.

– în Alajuela, ne-am cazat la Hotel Green Day Inn, în cameră dublă (Private Double Ensuite), la preţul de 15 EUR/ persoană/ noapte – am făcut rezervări pe https://www.hostelbookers.com/hotels/costa-rica/alajuela/37156/ – am preferat să stăm aici pentru ultima noapte în Costa Rica, întrucât oraşul este mai liniştit decât San Jose şi practic este imediat lângă aeroport.

Şi înainte de plecarea spre casă (sau mai bine zis cum ajungeţi acolo, căci drumul este lung J), nu uitaţi să trimiteţi o carte poştală la cei dragi. Este foarte ieftină, îi ia ei vreo 3 săptămâni să ajungă dar ajunge sigur şi cu siguranţă nu este desuetă. Parcă mai frumos este să primeşti o vedere decât un mail, nu sunteţi de acord?

Drum bun,
Marius!

Imagini Costa Rica: Jardines Arenal La Fortuna

Jardines Arenal (La Fortuna)

Transport Costa Rica: ''Jeep-ul'' spre Monteverde

Jeep-ul spre Monteverde

Cazare Costa Rica: Entre Dos Aguas - piscina tropicala (Samara)

Entre Dos Aguas

Obiective turistice Costa Rica: Entre Dos Aguas (Samara)

Entre dos Aguas

Obiective turistice Costa Rica: Autostopul din Samara

Autostopul din Samara

Transport Costa Rica: Autobuzele spre Cariari (Tortuguero)

Autobuzele spre Cariari

Cazare Costa Rica: Hotel El Icaco Tortuguero

Hotel El Icaco – Tortuguero

Cazare Costa Rica: Relaxare la Hotel El Icaco Tortuguero

Relaxare – Costa Rica – style 🙂

Comentarii

 • adrian 22 spune:

  Murdar ……ce sa intelegem ?? de exemplu este mai murdar in hotel, ca si sa spunem ,la Saturn la un hotel de 2 etele ??? sau dati un termen de comparatie .

 • dorina spune:

  Buna ! Imi poate spune cineva daca exista roaming cu costa rica ? Puteti fi apelat din tara pe mobil ? Multumesc

  • Alex spune:

   Mai bine iti iei o cartela si dai telefon de la public, roaming-ul te cam rupe, in Peru era 1,80 eur/min, la primire nu mai tin minte, banuiesc ca si in Costa Rica este cam la fel…este mult mai ieftin pe cartela.

  • Marius W. spune:

   La momentul scrierii articolului exista un acord de roaming cu Costa Rica dar apelurile costau nesimțit de mult. Noi ne-am folosit de telefoane publice cu cartelă, însă conexiunea era deseori proastă și se întrerupea. Există însă conexiune WiFi la foarte multe cazări așa că se poate folosi Skype-ul fără probleme.

 • Ioana spune:

  Urmeaza sa plec si eu in luna de miere dar inca nu m-am decis unde, sper sa gasesc ceva avantajos si frumos.

 • Maria spune:

  Foarte frumos in Costa Rica si asta doar uitandu-ma la poze, poate pe viitor ajung si eu pe acolo.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest