ȘTIRI BUNE: Thailanda prelungește perioada de gratuitate a visa-on-arrival și pentru sezonul de vârf!

13. Bangkok Thailanda

De vreun an încoace (sau mai puțin, nu mai știu exact), Thailanda, pentru a promova turismul, a decis să renunțe să mai ceară bani pe visa-on-arrival pe care o primești atunci când ajungi în Regat. Până atunci, prețul unei vize valabile doar 15 zile era de 2.000 baht (59 euro) – știu, o sumă halucinantă pentru doar 15 zile. În acest moment, viza era gratuită doar până la 31 octombrie 2019.

Conform ziarului Bangkok Post, care este o sursă sigură de informație, gratuitatea vizei a fost prelungită până pe 30 aprilie 2020 – deci va acoperi inclusiv sezonul de vârf din timpul iernii. Dacă veți citi articolul din link, veți vedea că se povestește de turiști indieni și chinezi. Românii se află în aceeași „clasă” cu indienii și chinezii, adică pot obține visa-on-arrival de 15 zile, așa că atunci când se iau decizii cu privire la cuantumul vizei, suntem luați împreună. Adevărul este că China este sursa nr. 1 de turiști în Thailanda, iar indienii sunt și ei, probabil, în top 5 țări, așa că asta ne ajută.

Prin urmare, atunci când vă faceți planuri pentru la iarnă, țineți cont că viza este gratuită. Așa că puteți, pe lângă Thailanda, să dați o fugă și prin jur (Laos, Cambogia, Vietnam, Myanmar, Filipine), pentru că atunci când vă întoarceți, veți primi o viză nouă, pentru care nu veți plăti nimic.

Să aveți o iarnă minunată, caldă și însorită! 🙂

 

Categorii:
Thailanda · Vize

Comentarii

 • Cristiana Colac spune:

  Buna! Urmeaza sa plec impreuna cu mai multi prieteni pentru o perioada mai lunga in Asia de Sud-Est si avem nevoie sa intram de 3 ori in Thailanda. Conform paragrafului de mai jos, intrebarea mea este, daca primim VOA gratuita de fiecare data sau e valabila doar prima data? Multumesc frumos!

  „Prin urmare, atunci când vă faceți planuri pentru la iarnă, țineți cont că viza este gratuită. Așa că puteți, pe lângă Thailanda, să dați o fugă și prin jur (Laos, Cambogia, Vietnam, Myanmar, Filipine), pentru că atunci când vă întoarceți, veți primi o viză nouă, pentru care nu veți plăti nimic.”

 • Valentin spune:

  Salut! Nu am reușit sa iau viza din țara .
  Și am o vacanța de 23 zile . Se poate obține viza de 15 zile pe aeroport ? Și diferența de zile sa plătesc amenda.?

  • Imperator spune:

   S-ar putea sa ai probleme. Nu stiu pe nimeni care sa fi luat on-arrival si sa arate bilet de avion peste mai mult de 15 zile. Poti sa dai o fuga pana in Cambogia 🙂 Angkor Wat e wow.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest