Revelion in Cuba cu Interra

1. Catedrala din Havana

Am fost in Cuba mai demult, cu frica sa nu pice Fidel si sa se schimbe totul. Voiam sa vad o Cuba asa cum fusese ea timp de 50 de ani, un avanpost al socialismului chiar sub nasul lui Uncle Sam. In subsidiar, voiam sa revad imagini din copilarie care mi-au ramas undeva in vreun neuron care va muri foarte, foarte greu :). Am gasit insa o tara interesanta, plina de verdeata si vesela, departe de Romania cenusie a lui Ceausescu, cu contrastele si contradictiile ei, dar care mi-a ramas in suflet… Cum, de altfel, majoritatii celor pe care i-am intalnit si care au fost in Cuba. In ultima perioada, si mai ales in ultimul an, aparent, au loc schimbari majore  – statul a decis sa se retraga din diverse sectoare economice, iar schimbarea a luat o viteza de proportii… Si poate in curand o sa vizitezi o Cuba mult prea capitalista… Asa ca e cazul sa te duci cat mai urgent daca vrei sa vizitezi „tara lui Fidel”.

Cea mai buna perioada din punct de vedere climatic este asa-numitul „sezon secetos” care este intre sfarsitul lui noiembrie si mai… Apoi urmeaza ploile si dupa, la sfarsit de vara si toamna, „sezonul uraganelor”. Anul Nou este o perioada ideala de vizitat Cuba, pentru ca ai o sanse sporite sa ai un sejur asezonat cu cer albastru si soare. Si cum e o perioada buna de vacante, cand multi aveti zile libere, nu ar fi o idee rea sa dati o tura prin Cuba.

Pentru cei care vor insa sa combine relaxarea de tip stat la plaja intr-o statiune cu vizitarea unor locuri faine, iata o oferta de la cei de la Interra. Se zboara cu Air France de la Bucuresti la Havana (cu schimbul de rigoare la Paris) pe 30 decembrie. In prima noapte, se doarme la un hotel de 4 stele in Havana, iar a doua zi plecati spre Varadero, cea mai cunoscuta statiune marina cubaneza. O sa spuneti ca Varadero nu e Cuba, e o enclava construita pentru turistii straini. Asa si este, dar daca totusi vreti sa petreceti o vacanta intr-o mediu familiar, desi departe, este o optiune buna… si in plus nu este nici prea departe de diverse atractii… De altfel, in meniul de excursii optionale puteti gasi fie o seara la celebrul show Tropicana sau un tur prin care veti vizita orasele Cienfuegos si Trinidad, dar evident si ture pe mare la diverse insule paradiziace… intre snorkeling sau chiar diving si vizite culturale, intre plaje si orase coloniale, intre mojito si ferme de crocodili… poate iesi o escapada extrem de variata!

In plus, dupa sejurul de la Varadero, veti putea petrece o zi si jumatate in Havana – prima zi intr-un tur in care sa descoperiti atat Havana coloniala, cat si pe cea contemporana, iar a doua zi fie intr-un tur organizat pe urmele lui Hemingway sau la pas pentru a savura colturile vechii Havane

Pentru mai multe informatii cu privire la oferta Interra, va invit sa aruncati o privire pe aceasta pagina: https://www.interra.ro/site/Cuba/Havana-Varadero/Exotice-Revelion-2012/detalii-oferta/Revelion-Exotic-Cuba.html

 1. Catedrala din Havana.jpg

Catedrala din Havana

2. strazi Havana veche.jpg

„Folcloriste” prin vechea Havana

3. Havana.jpg

Havana vazuta de sus

4. mural cu Che la Havana.jpg

Hasta siempre comandante

 Liceence cubaneze sexy

Uteciste la plimbare

Palat maur in Cienfuegos

Palat in stil maur la Cienfuegos

strazile din Trinidad

Pe strazile din Trinidad

strazile din Trinidad

9. fabrica trabuce

Tara trabucului !

 

 

Categorii:
Cuba

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii