Destinatii Carpatair: Stuttgart, metropola pulsând de viață din sud-vestul Germaniei. Partea 2

Imagini Germania: Stuttgart baroc

Astazi, ne continuam trecerea in revista a celor mai interesante obiective turistice din Stuttgart, orasul lui Mercedes, dar si una dintre orasele germane deservite de Carpatair.

Centrul de Evenimente “Stella International” (SI), un concept unic în Europa şi o vizită greu de uitat vreodată!

O singură zi petrecută aici oferă turiştilor experienţa unui “alt Las Vegas”: cazino, teatru muzical, restaurante şi magazine, apartamente de lux şi un impresionant centru de wellness şi spa, acestea sunt doar câteva din elementele care se regăsesc în acest loc, unic ca şi concept din Europa. Stuttgart-ul a fost şi este prin el însuşi un oraş muzical. “Măsura” muzicalităţii şi artei spectacolului o dau Teatrele Palladium şi Apollo din acest magnific centru de evenimente. Pe tot parcursul anului, sute de mii de spectatori sunt încântaţi cu muzical-urile “Mamma Mia” şi “Cei trei muşchetari”. Impecabil conceput pentru sejururi de scurtă durată, centrul oferă facilităţi de cazare de patru stele prin Millenium Hotel, un resort cu 454 de camere, săli de conferinţe şi recepţii şi prin cele 195 de suite rezidenţiale ale complexului Stella. Pe o suprafaţă de aproximativ 6,000 mp, SPA-ul „Schwaben Quellen” este o adevărată oază de relaxare. Pe lângă piscine de dimensiuni olimpice, moderne centre de fitness sau solarii, turiştii pot experimenta efectele băilor cu aburi, ale Turkish Hamman-ului, pot intra în secretele Templelor Mayashe sau în grotele glaciare ale genezei.

După o şedinţă de relaxare absolută, Cazino „Casa Gambling” îşi invită amatorii să îşi încerce norocul la ruletă, Black Jack sau la baccara. Pe toată durata zilei, dar mai ales seara, Palatul MaxX Film, în fapt un multiplex al viitorului, găzduieşte simultan, pe o suprafaţă de 5,000 mp, până la 1,500 de spectatori. Aşezate între coloane, şase ecrane de dimensiuni gigantice rulează producţii noi şi vechi ale cinematografiei mondiale. Numeroase pasaje cu magazine cochete şi restaurante, completează oferta unui sfârşit de zi în cel mai mare Centru de Evenimente de pe continent.

Călătoriţi o zi prin “landul lui Bachus”!

« Stuttgart-ul » nu este doar cel mai mare producător de vin din Germania, dar şi locul celui mai impresionant festival de vin din ţară. Cei peste 400 de producători de vin din regiunea Baden – Württemberg sunt organizaţi în şapte asociaţii vinicole. În plus faţă de aceştia, 100 de alţi producători independenţi vând soiuri precum Riesling, Kerner, Silvaner sau Muller-Thurgau direct, către consumatorul final. Cel mai cunoscut şi, în egală măsură, cel mai apreciat vin roşu al regiunii este Trollinger. Stuttgart – Uhlbach a devenit loc de întâlnire pentru toţi cunoscătorii şi iubitorii de vin din Europa. La Uhlbach poate fi vizitat Muzeul de Vinicultură al Stuttgart-ului, o clădire istorică în care este povestit “drumul strugurilor” de la cules până la producţia finală. Odată încheiată vizitarea muzeului, turişii se pot aşeza în atmosfera relaxantă a “Weinstüble” (taverne de vin) unde pot gusta din soiurile de vin produse de fiecare din cele 7 asociaţii de vinicultori ai Stuttgart-ului.

Regiunea Stuttgart-ului, o oază de sănătate şi relaxare

Stuttgart-ul este pe bună-dreptate o metropolă cu toate caracteristicile unui enorm SPA – băi minerale, parcuri şi locuri de recreere perfecte, amplasate cu grijă într-o formulă geografică spectaculoasă, în mijlocul oraşului. Mai mult de 200 kmp din zona Stuttgart-ului sunt acoperiţi cu păduri şi văi armonioase. Atracţiile majore ale parcurilor publice sunt concentrate în ceea ce s-a obişnuit a se numi în Stuttgart, “ GREEN U”. Aceasta este în fapt o “fâşie” fantastică de 8 kmp dedicată relaxării la cote optime în inima oraşului. Apele minerale ale Stuttgart-ului izvorăsc din 19 surse diferite, producând zi de zi 22 milioane de litri de apă minerală. La nivel de Europa, doar sursele Budapestei sunt mai generoase. 12 din aceste surse sunt “exploatate” în prezent prin moderne spa-uri de stat. Apele minerale din Stuttgart – Bad Cannstatt, Leuze şi Berg sunt cunoscute încă de pe vremea romanilor, iar efectele lor au fost şi sunt şi astăzi recunoscute în Europa.

Invitaţie la Baden-Baden: un paradis pe pământ

În apropiere de Stuttgart, Baden-Baden este cel mai modern complex de wellness din Europa şi gazda a milioane de turişti veniţi anual la tratamente şi relaxare. Sunt aici peste 16 băi termale care valorifică la maxim calităţile terapeutice ale apelor izvorâte la 2000 de metri din adâncul pământului la temperaturi între 50 şi 68 de grade Celsius. În plus faţă de clorura de sodiu, apele din Baden – Baden conţin cel puţin un gram din alte oligominerale precum litiu, acid salicilic, acid boric, magneziu, zinc etc. Pentru aceste caracteristici de compoziţie, ele sunt recomandate în tratarea bolilor cardiace şi circulatorii sau în ameliorarea afecţiunilor respiratorii. Căldura şi componenţa minerală a acestor ape favorizează circulaţia sângelui în musculatură, cresc mobilitatea locomotorie şi îmbunătăţesc vizibil aspectul pielii. Dintre toate, termele de Caracalla şi de la Friedrichsbad din Baden-Baden oferă cele mai rafinate forme de wellness. Printre coloane din marmură preţioasă, turiştii se afundă în albastrul piscinelor sau în căzile cu apă învolburată de “gurile” de hidromasaj. În perioada de iarnă, după plăcut-istovitoarele tratamente şi băi, turiştii se retrag în hoteluri luxoase sau în pensiuni familiare şi degustă împreună cu gazdele în sălile de masă şi în faţa şemineelor încinse, platouri  cu brânzeturi fine şi un bun vin al zonei. După o zi încărcată şi o masă rafinată, singurul ingredient care mai lipseşte unui concediu desăvârşit este o plimbare prin pitorescul ambient al staţiunii.

Atmosfera atât de caldă a străzilor, panoramicul vilelor pictate pe exterior cu motive specifice zonei, chioşcurile şi tarabele cu suveniruri sau localurile în care muzica tradiţională se asociază cu ospitalitatea desăvârşită a gazdelor, sunt doar câteva cuvinte care încearcă să descrie frumuseţea locurilor din Baden-Baden.

Spectacol, inovaţie, artă sau relaxare, pentru toate acestea regiunea Stuttgart-ului excelează în oferte construite personalizat prin prisma a zeci de ani de experienţă turistică în spate. Stuttgart-ul îţi umple sufletul.

Imagini Stuttgart

6. Dreamstime Stuttgart.jpg

7. Dreamstime Stuttgart.jpg

 

 

DESPRE CARPATAIR:

Infiintata in 1999, Carpatair este in prezent cea mai mare companie aeriana regionala din Europa de Sud-Est operand in principal pe piete regionale. Incepand cu 2000 Carpatair a dezvoltat la Timisoara cel mai performant hub aerian din Romania. Carpatair opereaza in prezent pe 7 aeroporturi interne si 14 aeroporturi externe. Numarul total al zborurilor regulate operate de companie este de peste 200 de zboruri/saptamana spre 21 de destinatii din 5 tari.

 

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii

Pin It on Pinterest