Weekendul acesta o iau prin Neamt

Obiective turistice Piatra Neamt: Pietricica

De vreo doi ani incoace, niste oameni entuziasti, legati de locurile in care traiesc sau cele natale, s-au gandit sa isi promoveze locurile dragi prin intermediul blogosferei. Cred ca primul eveniment de acest gen a fost “Prin Bucurestiul meu” organizat in 2010 de Corina Georgescu si la care am participat cu drag, dar ideea a prins si evenimente similare au fost organizate prin mai multe orase ale tarii. Ultimul la care am participat a fost “Prin Sibiul meu”, unde, sincer sa fiu, m-am simtit minunat… a fost un numar de factori care au contribuit la acest lucru – Sibiul care este un oras minunat, gazdele care au fost exceptionale, precum si trupa de bloggeri cu care am fost. Ei bine, odata cu toamna, un nou eveniment din ciclul “prin … meu” este organizat mai la est, mai precis prin Neamt.

Evenimentul a fost gandit de doi bloggeri nemteni – Alex  si Toma . Personal cred ca s-au inhamat la o treaba foarte grea… va fi greu sa-i egaleze si sa-i depaseasca pe sibieni, mai ales ca vom fi mai multi bloggeri care au fost si la Sibiu si putem face o comparatie… dar ce ar fi viata fara provocari? Plicticoasa… Asa ca am mare incredere ca va fi inca o experienta foarte tare.

O sa ziceti de ce ma entuziasmez cand scriu ca ma duc in Neamt… “ai vazut Thailanda, Machu Picchu si ai facut safari, se compara asta cu Neamtul?” ar zice carcotasii. Pentru mine personal, orice calatorie este o bucurie si din calatorii este bine sa iei partea pozitiva, sa extragi frumosul si sa ramai in inima si in minte cu ce ti-a placut. A calatori inseamna sa culegi experiente, trairi, locuri frumoase. Si Neamtul nu duce lipsa… In plus, o calatorie este puternic influentata de context – vreme, oameni cu care interactionezi, foarte multi factori. Iar Neamtul, vorbind strict turistic, are extrem de multe locuri de oferit celor in cautare de locuri faine.

Nu sunt prima oara in Neamt. Anul acesta, am mai fost in martie, la invitatia celor de la Hotel Central Plaza, un hotel de 4 stele adevarate creat pe scheletul vechiului hotel din central orasului Piatra Neamt. Si este un hotel care se poate compara cu multe locuri din lume… era o vorba “Se nasc si la Moldova oameni”… “se construiesc si in Moldova hoteluri” :). Din pacate, in martie, am vazut doar orasul Piatra Neamt, dar am putut asista la munca de reconstructie a zonei vechi centrale (mica, mare cat e ea, am fost uimit sa vad ca se lucra inclusiv sambata seara) si am urcat sus, la partia de schi. In acest weekend, ii voi reintalni pe oamenii simpatici de la Hotel Central Plaza, dar voi redescoperi si locuri faine din judet pe care nu le-am vazut de mult…

Spun “redescoperi” fiindca am mai fost prin Neamt… cum puteam sa ratez superbele Chei ale Bicazului, manastirile Neamt si Bistrita si, mai ales, Cetatea Neamtului – obligatorie pentru un pasionat de istorie? De altfel, am mai citit pe undeva ca Cetatea Neamtului a fost recent restaurata, asa ca trebuie sa ma astept la surprize placute. Nici nu am vreun dubiu.

In principiu, plec vineri spre Piatra Neamt, cu vizite sambata si duminica si retur acasa pe luni. Evident, o sa revin cu povesti si poze, unele in timp ce sunt acolo, pe Facebook. Si ma bucur, de asemenea, ca ma voi reintalni cu alti bloggeri de soi – i-as mentiona doar pe Rox & Alex de la Lumea Mare, Chinezu, Sebi & Denisuca, sibienii mei dragi Tudor & Diana, Elena, Razvan si moldoveanca gangsta pentru a-i mentiona doar pe cei pe care i-am cunoscut cu ocazia diverselor evenimente, dar ma bucur ca voi avea prilejul sa ii cunosc si pe altii. In plus, voi avea si un sofer de lux, pe Adi Ciubotaru, desi cred ca o sa mai conduc si eu 🙂 Aici este lista celor care vor fi prezenti.

Si pentru ca astfel de evenimente nu ar putea sa existe fara sponsori, e musai sa-i pomenesc si sa le multumesc pe aceasta cale.

priNeamț este un eveniment susținut de Primăria Piatra Neamț, Consiliul Județean Neamț, Central Plaza Hotel, Petrom, Cosmote, Noroc și Autonom.

Cazare Romania: Hotel Central Plaza Piatra Neamt

Hotelul Central Plaza – Piatra Neamt, gazda noastra 🙂

Program vizitare judetul Neamt

Programul de vizita

Categorii:
Evenimente · Romania

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii