Explorati cealalta Indie, impreuna cu Desirée.

Desiree Hallaseh dezbracata goala

Ieri, v-am prezentat-o pe Desiree… A locuit o perioada in India, acum voluntarizeaza prin Togo, dar o sa se intoarca in curand… Si va invita sa va alaturati ei intr-o excursie in Kerala. Undeeee ?

– Kerala.

– Kerala?!?!

– In sudul Indiei…

– Ah!

Am fost in India. Am vazut deja India. Cunosc India.

Mi-a placut India! Nu mi-a placut India!

Taj Mahal… Triunghiul de Aur… Agra… Delhi… Varanasi… Rajahstan… etc. etc. etc.

Fascinant! Mizerabil! Incantator! Socant!

Hm…

Dar in Desertul Alb din Egipt ai fost? Dar la Toulouse, in Franta? Sau la Baku, Azerbaidjan, la Marea Caspica? Sau chiar in Finlanda, in tara celor o mie de lacuri, la granita cu Rusia?

Nu inteleg legatura! Ce au in comun aceste locuri?

Simplu: toate se afla la circa 1.900 km in linie dreapta de Bucuresti, in directia celor patru puncte cardinale. Cam atat si absolut nimic mai mult! Daca ai vazut Bucurestiul, nu poti sustine ca ai vazut toate aceste locuri.

Orasul Munnar, faimoasa statiune de munte din Kerala, odinioara preferata colonialistilor britanici din India, se afla la circa 1.900 km in linie dreapta la sud de Delhi. India este imensa, este un subcontinent. In aceste conditii, parca nu mai este chiar atat de valabila afirmatia „Am vazut deja India, nu mai merg in Kerala”. Sau?!

Cel putin geografic, asa stau lucrurile. Haide sa vedem insa ce zic si altii.

National Geographic Traveler spune despre Kerala ca este unul dintre ultimele 10 paradisuri verzi ale planetei si unul dintre cele top 50 de locuri pe care trebuie sa le vizitezi intr-o viata de om.

TripAdvisor, compiland preferintele utilizatorilor inregistrati pe acest site cu notorietate mondiala, a catalogat Munnarul in 2010 drept a doua cea mai cautata destinatie din intreaga Asie.

Pe motorul de cautare Google, Kerala a inregistrat mai multe cautari decat faimosul Taj Mahal, devenind astfel cea mai cautata destinatie de calatorie din intreaga Indie.

Asadar, ai vazut deja Kerala?

Locul in care exista apa din abundenta, unde exista padure tropicala, parcuri si rezervatii naturale, muntii Ghatii de Vest, care sunt patrimoniu natural al UNESCO, plantatii si culturi de ceai si mirodenii, medicina terapeutica traditionala ayurvedica, faimoasele backwaters, flora si fauna salbatica intr-o imensa diversitate?

Tara lui Sheer Khan, vestitul tigru bengalez, a elefantilor indieni, a sutelor de alte specii de animale si pasari?

Tara in care Vasco da Gama, atunci cand a atins coastele Indiei de Sud, ca prim european si descoperitor al subcontinentului indian, a fost surprins sa gaseasca crestini ortodocsi, cu o traditie crestina nu de ieri, de azi, ci de multe sute de ani, de cand Toma Necredinciosul a ajuns in aceste tinuturi inca din secolul I al erei noastre?

Kerala, cu cel mai inalt grad de alfabetizare din intreaga Indie, Kerala, cu cea mai buna infrastructura de pe intreg cuprinsul tarii, Kerala, cu cea mai lunga speranta de viata din toata India?

Daca inca nu ai ajuns acolo, ce-ar fi sa stam putin de vorba? Ar fi posibil acum. Alatura-te lui Desirée Halaseh si echipei 1001 ADVENTURES in martie 2013. Desirée a trait o vreme in India si iti va fi ghid in aceasta incursiune speciala, in aceasta lume senzoriala si spirituala care este, intr-adevar, Kerala. Intreaba-ne si te vom indruma cu drag!

Mai multe detalii despre destinatie, programul tau de acolo, perioada si conditii de calatorie poti citi pe pagina 1001 Adventures.

 Vacanta Kerala: Camp de orez India

Vei intalni campuri de orez

Vacanta Kerala: Trenulet in India de Sud

Celebrele trenuri indiene

Vacanta Kerala: Plaja Bekal fort - India.

Plajele sunt sexy… si goale 🙂

Vacanta Kerala: India de Sud

Iar dealurile sunt cu adevarat superbe

Vacanta India: Casa pe ape in Kerala

Boathouse-urile din Backwaters – o adevarata placere tipic keralita

Sex intre fete in India

Si daca vorbeam de placeri, pentru unii ayurveda e o placere

Dans traditional Kerala India

Costum pentru un dans tipic din Kerala

Vacanta India: Elefanti in rezervatia Periyar.

Iar prin parcul national Periyar, puteti da de elefanti

Vacanta Kerala: tigru in India.

Iar daca aveti un noroc incredibil, si de un tigru.

Categorii:
Diverse · India

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest