Va invit la Traveo Tales, editia a doua – „Calatori prin America de Sud”

Traveo Tales - America de Sud.JPG

Candva la mijloc de aprilie, ne strangeam mai multi pasionati de calatorii in Bucuresti in cadrul primei editii “Traveo Tales” pentru a impartasi opinii, povesti si sfaturi despre calatoriile in tari cu regimuri de mana forte (ca sa nu le zicem de-a dreptul dictaturi, pentru ca in cazul anumitor tari sunt semi-dictaturi). Si cum eram trei oameni care fuseseram in Iran si iubim Iranul, discutia a alunecat foarte des spre Iran, aceasta tara cu adevarat fascinanta si diferita de felul cum este perceputa din afara. Evident, am mai vorbit si despre alte destinatii unde exista regimuri de mana forte – unele de succes, altele mai putin, de la Coreea de Nord la Oman, trecand si prin alte tari ale Asiei Centrale sau din Golf… Evident, subiectul este greu de epuizat, in ultima instanta, o buna parte din populatia lumii traieste in tari cu regimuri de mana forte, nedemocratice, din Israel pana in China si din Emirate pana in Vietnam, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa calatorim in ele.

Prima editie a fost intr-un loc cam mic, nu ne asteptam la atata afluenta, asa ca ne-am gandit ca la editia a doua sa ne mutam intr-o cafenea mai mare si anume la Rendez-Vous Café Universitatii, pe strada Edgar Quinet, nr. 8–10, peste drum de hotelul Capsa.

Ce o sa povestim de data asta? Ne vom muta arealul geografic dincolo de ocean, in America de Sud, un continent fascinant pentru multi, un continent fierbinte care i-a dat omenirii pe Che Guevara sau pe Gabriel García Márquez, pe Evita Perón sau pe Diego Armando Maradona, dar si un continent plin de civilizatii stravechi (cati dintre voi nu vreti sa ajungeti la Machu Picchu?), de zone naturale incredibile (personal, m-am intors mesmerizat din Patagonia, vrajit de milioanele de tipuri de albastru descoperit in Torres del Paine), de orase vibrante (de la Buenos Aires la Rio, trecand si prin mai tacutul Montevideo), de ghetari si de lame.

Voi povesti eu despre experienta mea mai recenta din Tara de Foc si Patagonia (atat in Chile, cat si in Argentina), dar si despre cea mai veche din Peru si poate si Venezuela. Va veni si Sinziana, care a calatorit vreo trei luni prin Argentina si Uruguay si care a mai povestit cate ceva si la mine pe blog, si Raluca Feher, care a locuit un an prin diverse tari ale Americii Latine si acum se pregateste de lansarea unei carti.

De aceea, daca ati fost in America de Sud sau va doriti sa ajungeti acolo, sau, pur si simplu, doriti sa aflati povesti de calatorie, va invit miercuri, 11 iunie 2014, la ora 19:00, la Ceainaria Rendez-Vous. Evenimentul va este prezentat de agentia online Traveo, cea mai complexa agentie de turism online care ofera pe aceeasi platforma posibilitatea de a cumpara bilete de avion, de a rezerva hoteluri sau de a achizitiona pachete complete de city break, deci, in consecinta, intrarea este libera J. Nu este nevoie sa dati niciun mail, va astept J.

 

Categorii:
Evenimente

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest