Noutati Blue Air: zbor Bucuresti – Florenta si o noua baza la Larnaca

Blue Air.jpg

Au fost deja anuntate de cateva zile, dar fiind plecat prin America Centrala, nu am avut timp sa vi le semnalez, dar cred ca sunt niste noutati care merita stiute. E vorba de zboruri noi de la Blue Air. Daca anul trecut, spre sfarsit, Blue Air sarbatorea 10 ani si anunta ca nu vor extinde rutele decat „daca exista oportunitati”, nici nu s-au baut toate sampaniile ca oportunitatile au aparut. Una care intereseaza direct zburatorul roman si alta indirect – pentru ca daca lui Blue o sa-i mearga bine in Cipru, probabil vor gasi si mai multe oportunitati si din Romania.

Prima stire – Blue Air anunta introducerea cursei Bucuresti – Florenta cu incepere din 29 martie 2015. Zborul va fi operat de 3 ori pe saptamana (marti, joi si duminica) si sincer suna bine. Blue Air este singura companie care zboara direct pe aeroportul din Florenta, Wizz-ul zboara la Pisa, iar Taromul doar la Roma. De la Bucuresti, avionul va decolara la 18:10, aterizand pe aeroportul Amerigo Vespucci la ora 20:10, iar returul va fi din Firenze la ora 18:55 si va ajunge la Bucuresti la 21:55. Orele par cam ciudatele, adica avionul care vine de la Bucuresti nu se intoarce la Bucuresti, ci zborurile sunt in paralel, dar din punct de vedere operational, avioanele sunt folosite si pentru zboruri locale in Italia pentru Meridiana.

 

A doua stire – prompt, imediat dupa ce compania nationala cipriota Cyprus Airways a anuntat falimentul si sistarea definitiva a zborurilor, Blue Air a introdus zboruri pe probabil cele mai circulate rute ale defunctei companii nationale: Larnaca – Atena si Larnaca – Salonic. Trebuie sa reamintesc ca Blue Air a avut planuri mari in Cipru de ani de zile – prin 2007 sau 2008, a mai deschis o baza in Larnaca, operand zboruri spre Dublin si Varsovia, dar a inchis-o cand au aparut anii de criza. In plus, asta-primavara, cei de la Blue au anuntat oficial ca sunt interesati de achizitionarea Cyprus Airways, dar dupa ce au studiat situatia mai atent s-au retras (ca de altfel toti ceilalti candidati). Zborurile Larnaca – Atena sunt operate zilnic, iar cele Larnaca – Salonic de 3 ori pe saptamana si au inceput deja. Bafta la a doua aventura cipriota 🙂

Categorii:
Tips & Tricks

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii