Top 5 gratis – Bali

15. Templu balinez.JPG

Dacă ajungi în Bali direct din Europa, exclami – Doamne, ce prețuri bune, poți găsi pensiuni excelente pentru vreo 20-30 euro dubla, închirierea unei mașini cu tot cu șofer nu costă cine știe ce, iar mâncarea la restaurante de fițe costă în mod clar sub cât ai da la un restaurant mediu de pe o stradă lăturalnică din Frankfurt. Dacă ajungi însă în Bali venind de pe oricare altă insulă din Indonezia, atunci prețurile te vor lovi – sunt cel puțin triple față de Java, Sumatra sau Sulawesi. Dar, chiar și așa, Bali este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ pe care le-am văzut… paradis pur J. Dar și paradisul poate fi moca… Așa că să dau drumul la cele mai interesante experiențe gratuite pe care le poți avea în Bali.

  1. Intră într-un templu balinez. Bali este o insulă cu o majoritate hindusă care a rezistat asaltului musulman, practic, este o enclavă hindusă în cea mai mare națiune musulmană din lume – Indonezia. Templele sunt o încântare arhitecturală – mari sau mici, faimoase sau obscure, vei descoperi niște minuni arhitecturale. Atenție însă, trebuie să le vizitezi învelit într-un sarong – nu contează, bărbați sau femei. Și în anumite locuri din templu trebuie să pășiți desculți.
  2. Admiră apusul la Tanah Lot. Gândiți-vă la un templu pe malul mării, un templu ca o pagodă, cocoțat pe o stâncă. Gândiți-vă la un soare roșu aproape cărămiziu care coboară în mare și la un cer care, încet-încet, împrumută culoarea solară. Vei ignora miile de turiști. Va fi un moment magic.
  3. Asistă la un spectacol de dansuri balineze. În ciuda milioanelor de turiști și a modernizării accentuate, balinezii își urmează cu sfințenie tradițiile. Iar dansurile lor sunt parte din această tradiție. Practic, nu poate exista vreo fetiță balineză fără să știe să danseze legongul. Există numeroase spectacole artistice pentru turiști unde se plătește bani, logic, de altfel. Dacă mergi însă pe lângă temple cum ar fi în Ubud, vei putea asista la cursuri de legong, repetiții ale trupelor sau copiilor și chiar la spectacole complete.
  4. Descoperă paradisul în grădinile balineze… Când afirm că Bali este locul de pe Pământ cel mai apropiat de cum îmi imaginez eu paradisul este datorat orezăriilor și grădinilor. Eu m-am îndrăgostit de grădina hotelului Hyatt din Sanur, dar puteți descoperi și grădina hotelului Tjampuan din Ubud… sau oricare alta :).
  5. Participă la un festival hindu. Ca și coreligionarii din India, hindușii balinezi nu duc lipsă de zei și de festivaluri. Interesează-te când și unde au loc festivalurile religioase și vei asista la un spectacol exotic de culoare și sunet… orice festival trebuie să aibă orchestrele de gamelan care cântă, iar localnicii se îmbracă în hainele lor “de duminică”… care sunt de-a dreptul spectaculoase!

 

Voi, cei care ați fost deja în Bali, pe unde ați ajuns și ați avut o experiență / vizită interesantă gratis sau poate doar pentru câteva rupii? Vă mulțumesc pentru împărtășirea ei :).

Imagini Bali

02. Templu hindus - Bali.JPG

Templele balineze – intotdeauna un spectacol arhitectonic

03. Mengwi temple.JPG

Templul regal de la Mengwi

04. Stanca de la Tanah Lot.JPG

Unul dintre cele mai gustate apusuri de soare din Bali – la Tanah Lot !

05. Apus de soare - Tanah Lot.JPG

06. Dansatoare copii.JPG

Poti descoperi trupe exersand sau invatand legongul sau alte dansuri balineze

07. Legong - Bali.JPG

08. Hyatt Bali.JPG

Hotelurile din Bali se intrec in gradini paradisiace

09. Bar in Hyatt Bali.JPG

cum ar fi Hyatt din Sanur

10. Flori rosii.JPG

11. Hyatt Sanur garden.JPG

12. Procesiune Bali.JPG

Cu atatia zei, Bali are festivaluri frecvente 🙂

13. Procesiune hindusa.JPG

14. Pura Besakih.JPG

Categorii:
- Bali · Indonezia · Top 5 gratis

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii