Top 5 gratis – Shanghai

06. Turnul de televiziune - Shanghai.JPG

Continui seria “top 5 gratis” cu inca o mare metropola asiatica, de data asta fiind vorba de Shanghai. Partidul Comunist a vrut si continua sa vrea sa faca din Shanghai noul Hong Kong, practic sa ia aura fostei colonii britanice care, iata, continua sa fie mult prea sturlubatica pentru regimul de la Beijing. Miliarde si miliarde de dolari au fost pompati in Shanghai pentru ca acesta sa devina un centru financiar si turistic de prim ordin… da, e un oras foarte interesant, practic, orasul care este cartea de vizita a Chinei moderne, dar nu stiu, parca nu are touch-ul acela de eleganta britanica care il simti in Hong Kong. Oricum, merita sa le vezi pe amandoua, si Hong Kong, si Shanghai, si sa le compari.

Dar haideti sa vedem ce putem vedea moca prin capitala financiara a Republicii Populare Chineze.

 

 1. Descopera French Concession – cartierul european din Shanghai. Pe vremuri, aici era zona exclusiv europeana unde chinezii nu prea aveau voie decat ca sa spele pe jos, eventual. Acum, aici este o zona plina de baruri si restaurante, iar aerul zonei este cu adevarat european. Daca stai de mai mult timp prin China si esti satul de tonele de beton si milioanele de fatade de sticla ale cladirilor, aici vei lua o gura de aer european.
 2. Shanghai Museum este probabil cel mai interesant muzeu de arta chineza antica din Republica Populara (cel mai cel e in Taiwan). Ei bine, chiar si daca e atat de fain si de impresionant, este gratis.
 3. Nu rata dimineata pe Bund cand chinezii fac gimnastica. Locul nu e la fel de fain ca Parcul Pacii Eterne din Beijing, dar daca nu ajungi in capitala Republicii Populare, merita sa asisti la o dimineata pe Bund.
 4. Strada Veche din Shanghai – intr-un oras modern au mai ramas mici enclave de arhitectura clasica. E vorba de strada care merge de la Zhonghua Road pana la Henan South Road. Ma rog, e foarte comerciala, asa ca e mai bine sa ajungi aici intr-o zi de lucru, cat mai de dimineata, pentru a putea sa te simti bine. La doi pasi se afla si Bundul, dar si gradinile Yuan. Plimbarea pe Bund e gratis, gradinile costa, dar merita.
 5. Zhujiajiao – nu-i asa ca e un nume ingrozitor de tinut minte? Mai ales ca prin zona sunt numeroase locuri cu nume incepand cu Zhe, Zhu, Zhi. Ma rog, notati-l, este o zona clasica pe apa, un soi de Venetie a Shanghaiului – canale, podete arcuite, case la marginea canalelor… Daca vrei sa mananci sau sa cumperi ceva de acolo costa destul de mult (comparativ cu alte locuri), dar accesul in mica Venetie e gratuit.

 

Voi, cei care ati fost deja in Shanghai, pe unde ati fost si ati avut o experienta/vizita interesanta gratis sau poate doar pentru cativa yuani?

 

Imagini Shanghai

01. Zona comerciala clasica - Shanghai.JPG

Enclava cu arhitectura chineza clasica din Shanghai… cam asa e de plin intr-o duminica de vara

02. Zona comerciala Shanghai.JPG

03. French Concession - Shanghai.JPG

Si o gura de aer european in French Concession

04. Prajituri europene in China.JPG

Si merita sa mai iei o gura si de altceva, nu numai de aer 🙂

05. Case vechi chinezesti - Wuzhen.JPG

 Nu, aici nu e Zhujiajiao, ci un alt satuc clasic de langa Shanghai – Wuzhen. Ma astept sa arate similar 😉

Categorii:
China · Top 5 gratis

Comentarii

 • aldea eugen spune:

  Recomand sa urcati in „Oriental Pearl TV Tower”,seara puteti admira o panorama superba a intregului oras.

 • silvia spune:

  Noi plecam in august cu o firma de turism dar ma intereseaza cum este cu banii:se poate plati cu un card de lei,accepta euro sau dolari la cumparaturi in oras,unde este mai sigur sa schimbi.

  • Imperator spune:

   Cel mai bine este sa scoti bani din bancomat, merg si carti de debit si de credit. Nu sunt acceptati dolari sau euro la cumparaturi, poate eventual in magazine de suveniruri si atunci la o rata foarte proasta (am auzit si de 1 dolar = 3 yuani). Se poate schimba la banci, dar dureaza mult.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii