Vietnam și Laos: dincolo de obiectivele turistice (ep. 3). Pe ce am dat banii. By Mihai

17. food 1.jpg

Referitor la costuri, să încep cu ce m-a întrebat toată lumea: “Cât ați spart cu totul?” 🙂 R: 4.100 EUR cu tot ce am cheltuit pe acolo, 2 persoane, și voi încerca să detaliez acești bani.

Biletul de avion “l-am prins” la 430 EUR/pers. Să trăiești, Imperatore, încă o dată pentru pont!

Nu aveți nevoie de niciun vaccin, dar noi ne-am făcut deoarece tocmai apăruse la noi celebrul caz de suspect de Ebola de la Ploiești care avea, de fapt, meningită (parcă) și am zis să facem. Am plătit la Sanador 530 RON de persoană pentru hepatita A, difterie, tetanos, polio și am primit pastile pentru malarie.

 

Sosire în Ho Chi Minh, scoatem bani de la un bancomat pentru a avea în primul rând pentru taxi. Un gest inutil deoarece, așa cum v-am spus, peste tot se plătește și în dolari, chiar ți se dă rest în dolari. Cost taxi: 10$, am făcut cam 30 de minute. Ne cazăm la Hotel Eden (4 stele) 53 EUR/noapte, 2 nopți.

În prima seară am mâncat la McDonald`s: 10$.

5$ intrare la Zoo. Aici e chiar drăguț, iar o experiență fantastică sunt “doctor fish”, cei care îți mănâncă pielea moartă. Sunt undeva în partea dreaptă, în spate, cum vii dinspre intrarea principală, și costă 1$ 15 minute. Drăguț!

50$ am mâncat la Hotel Sheraton, la restaurantul din strada Dong Khoi.

30$ băuturi la Skybar. Mergeți seara când apune soarele, veți avea niște imagini foarte frumoase. Nu plătiți urcatul în turn, mergeți direct la bar (mai există la alt etaj un restaurant, iar la altul, o cafenea).

10$-20$ taxi. Prin oraș, o cursă face cam 2-3 $, în funcție de distanță. Nu vă faceți probleme, o să vă pună ceasul de fiecare dată și nu veți fi ocoliți. Oamenii sunt din altă specie, foarte corecți.

50$ cumpărături din piața Ben Than: troler de cală, un model mai mic, nu varianta foarte mare.

În piața Ben Than puteți să cumpărați perle, pe care le puteți testa prin două metode: se poate da foc la perlă, iar dacă este din plastic se va înnegri imediat, sau să luați două perle și să le frecați una de cealaltă, să le zgâriați bine. La cele din plastic, urmele de zgârieturi rămân, la cele veritabile se șterg cu mâna, dispar. Ca prețuri: 6-7$ cerceii, 15$-20$ o brățară, 15$ un inel. În rest, mi s-a părut ca în bazar la Istanbul, cu multe lucruri de proastă calitate, plin de fake-uri. Dacă aveți chef să vomitați, mergeți spre mijlocul pieței, acolo unde se gătește. Mirosul va avea un efect garantat :).

Avion Ho Chi Minh – Hanoi Jetstar Pacific: 50$/pers. Când vă luați biletul on line, aveți grijă să vă cumpărați și bagaj de cală, este cam același principiu ca la noi la low cost. Cât am stat în aeroport, au plecat vreo 6 avioane spre Hanoi, de aceea și prețul este atât de bun. Cu 10-15 minute înainte de ora de decolare, s-au deschis porțile pentru boarding. Nu mai stă nimeni să îți verifice biletul cu actul de identitate, totul este să nu te sui în alt autobuz în momentul în care ieși pe poartă. Totul este pe Fast Forward, iar împinsul și îmbulzitul sunt la mare căutare. Nu am înțeles de ce, dar răspunsul a venit când ne-am suit în avion: pentru că bagajul de cală se plătea separat, erau foarte multe bagaje de mână, deci nu prea mai aveai loc să ți-l pui pe-al tău dacă te suiai printre ultimii (ca noi).

Mare, mare, mare atenție: aveți grijă să păstrați la voi tichetul pe care vi-l dă la check-in pentru bagajul de cală. La sosire, când dai să pleci, ți se cere acel tichet pentru verificare. Este doar pentru a verifica dacă ai luat bagajul tău și nu pe-al altuia.

Cazare Hotel Hanoi (3 stele) Hang My Hotel: 25$/noapte, 2 nopți. Am cerut în prealabil la hotel și transfer, a fost cam 35$ dus-întors, iar drumul este destul de lung, aproape 1 oră am făcut. Era un fel de pensiune în centrul vechi. Zona este perfectă, dar vă recomand să stați la Elegance Diamond Hotel tot în centrul vechi (3 stele, dar arată de 4 cel puțin), unde la ultimul etaj este restaurantul The Gourmet Corner. Este pe locul 3 in Tripadvisor. Mergeți la apus, sau chiar seara, și veți vedea orașul luminat foarte frumos, atitudinea ospătarilor este impecabilă, iar prețul “te doboară”: 35$ 2 persoane. Nu ratați!

Pe următorul loc este Purple Cherry Restaurant. Excepțional loc, unde am plătit tot în jur de 35$. Locația este la etajul 8, pe o străduță lăturalnică. Mergeți cu încredere.

Într-una dintre seri am luat masa pe malul lacului, la Luc Thuy, care este destul de scump, în sensul că pentru 40$ mănânci, dar cu greu. Distractiv a fost că aveau doi paznici care aveau rolul de a traversa strada potențialii clienți care voiau să vină, dar datorită traficului continuu de scutere nu îndrăzneau să traverseze singuri.

5$/pers intrare la teatrul de păpuși: merită, este frumos.

Avion Hanoi – Luang Prabang 170$/pers.

Cazare My Dream Boutique Resort 4 stele, 2 nopți, 103$/noapte. Am luat un bungalow cu vederea spre grădină, iar seara, pe terasă, aveai senzația că dormi în mijlocul junglei. Locația nu este în centrul orașului, este mai retras, dar hotelul are un microbuz care face regulat transfer către oraș sau puteți lua gratis o bicicletă și să treceți pe podul de motorete. Veți ajunge pe strada principală în 10 minute și puteți să vizitați toate templele cu bicla. Managerul hotelului a fost foarte amabil și stătea de vorbă cu toți turiștii din locație; iar o discuție tare haioasă a fost cea legată de berea fără alcool. În Laos nu exista așa ceva și nu înțelegea de ce ar bea cineva o bere fără alcool, mai ales că la ei ai voie să conduci și să bei 1-2-3 beri :). Exact prin fața hotelului treceau grupurile a două temple, iar cei de la hotel, așa cum am povestit, ne-au pregătit totul pentru Alms Giving Ceremony.

 

Închiriat masina Avis, Ford Ranger 4×4, pick-up Luang Prabang, drop off Vientiane, 5 zile, în total 480$.

Vang Vieng: Riverside Boutique Resort 5 stele (deși pe Tripadvisor apare de 4) 1 noapte 110$. Nu mai merg aici niciodată! Nici la acest Hotel! Nici în Vang Vieng! După ce am mers o zi întreagă prin toate gropile din univers, parcăm în curtea hotelului. Aici cred că erau câțiva “olimpici” în tabăra de “lene” sau de “frecat menta”. Cei din curte (vreo 3-4) vin și zic: “Domne… parchează mașina mai aproape de cea din stânga!” Singura care mai era acolo, de altfel, într-o parcare de 10 locuri. Să nu vă imaginați că am lăsat mașina în mijlocul curții, ci era frumos pusă cam la 1 m de cea deja parcată. Până nu am lipit-o de cealaltă, nu s-a lăsat. Până a doua zi nu a mai venit nimeni în “parcarea lui”, evident. Să nu credeți că ne-a ajutat cineva cu bagajele, așa cum se întâmplă în Vietnam. La recepție, la fel… o scârbă totală. Continuăm: văd niște biciclete și încep să mă bucur. Le putem lua, da? Sigur, dar se plătește separat 7-8$/zi, nu este inclus în prețul fabulos al camerei. Tunete și fulgere!!!

Vientiane: Manorom Boutique Hotel 3 stele, 1 noapte, 40$. Locația este perfectă, aproape de centrul orașului, deși la cât de ieftin este taxiul, acest lucru este irelevant. Aici, aceeași olimpiadă a privitului în gol, dar alte probe: statul pe Facebook, Youtube și dormitul cu capul pe recepție. Nu îi deranjați să întrebați ceva, nu vor deschide gura. La micul dejun ți se pune în față o hârtie unde trebuie să bifezi ce vrei să îți facă: omleta tip1, tip 2, tip 3. Faci un “X” și ți se aduce.

Am luat cina la Restaurantul Le Vendome. Mâncarea a fost foarte bună, mulți turiști, dar și expați, servirea a lăsat de dorit.

Avion Vientiane – Hue cu escală în Hanoi: 200$/pers. Înainte de a trece prin Security, mergeți la etajul 2 la restaurant, priveliștea este către pista de avioane și costă 10$/pers. “all you can eat & drink”; aveți de unde alege.

Hue: Hotel Eldora 4 stele, 53$/noapte.  Este un hotel fabulos, nu am cuvinte să îl descriu. Camerele arată incredibil, cu piscină la ultimul etaj, la micul dejun erau, fără să exagerez, câteva zeci de feluri de mâncare, ca și cum ar fi început o nuntă, deși erau vreo 10 camere ocupate. Personalul este de o amabilitate extraordinară. Dimineața, am întrebat la recepție ce putem vizita până la prânz și pentru 60$ ne-au pus la dispoziție o mașină cu șofer care a venit în 30 de minute chiar și spălată. Este cea mai bună variant, ținând cont că sunt distanțe pe care nu le poți parcurge decât cu mașina (~30 de minute de mers). Am vizitat Pagoda Thien Mu, mormântul lui Minh Mang, mormântul lui Khai Dinh și Citadela (Orașul Imperial). Îmi pare rău că am stat doar 1 zi în acest loc extraordinar, cu oameni extraordinari. Și ca să întăresc cele spuse, seara am ieșit la masă la Restaurantul Les Jardins de La Carambole (locul 2 Tripadvisor).  Eram singurii turiști (în plin sezon cică este plin), așa că am făcut un tur al restaurantului discutând cu gazda despre istoria locului, despre patronul care era un francez căsătorit în Vietnam și despre toate pozele și tablourile de pe pereți. Eu eram foarte obosit și chiar nu îmi era foame, așa că am mâncat cam un sfert din porție. Când i-am zis că am terminat, că nu mai pot, ospătărița s-a speriat, a crezut că nu mi-a plăcut, și-a cerut mii de scuze, mi-a spus că nu este nevoie să plătesc, că îmi pregătește orice altceva gratis. Până la urmă am liniștit-o și ne-a chemat un taxi, ne-a mulțumit de zeci de ori și ne-a făcut cu mâna. Evident, masa a costat tot ceva de genul 30-40$.

Avion Hue – Ho Chi Minh 90$/pers.

Pentru că aveam de stat vreo 8 ore prin Ho Chi Minh, ne-am luat cazare la Thanh Thu Hotel, 2 stele, 25$, în piața Ben Thanh. Am mai cumpărat câteva suvenire și am mâncat (doar eu) în piața de noapte, unde am nimerit la masă cu doi britanici și cu un japonez, așa că ne-am distrat pe cinste.

Închei printr-un lucru care m-a marcat: de fiecare dată când am plătit la restaurant, chiar dacă am dat în plus, nu foarte mult, câțiva dolari bacșis, de fiecare dată mi s-au adus banii înapoi, spunându-mi că este prea mult, că nota de plată este mai mică, deși era evident că e bacșiș, că era mărunt, deci nu aveam cum să aștept rest. Cred că dacă le dădeam portofelul cu toți banii, și-ar fi luat din el exact cât aveam de plătit. Sper să mai ajung pe acolo, să fac această “aroganță” 🙂

 Imagini Laos & Vietnam

01. No bad luck in Vietnam.jpg

No bad luck in Vietnam !

02. Ben Thai Perle.jpg

Perle. Or fi adevarate ?

03. Miresele.JPG

Miresele si Louis Vuitton

10. Monks.JPG

Calugari pe biciclete

11. Locul unde se doarme infata casei.JPG

Dormitorul din fata casei

12. Oridine si disciplina.JPG

Ordine si disciplina pe soselele din Laos

13. Luang Prabang Hotel.JPG

Hotelul din Luang Prabang

14. Vang Vieng Hotel.JPG

Hotelul din Vang Vieng

15. Hue Hotel.JPG

Hotelul din Hue

16. Street food.JPG

Fast food pe strada

17. food 1.jpg

Dar si mancarea de restaurant e buna. In plus, e si mult mai fotogenica 🙂

18. food 2.jpg

19. food 3.jpg

20. I dream to come again.JPG

Un tigrisor trist

4. Toata lumea le admira.jpg

Ieseala de seara

5. Picnic.JPG

Si in Vietnam, se practica picnicul

6. Skytower Ho Chi Minh.JPG

Cea mai inalta cladire din Ho Chi Minh si probabil tot Vietnamul

7. Vedere de sus.JPG

Apus de soare in Ho Chi Minh

8. O casa in Laos.jpg

O casa din Laos

9. DN1 Luang Prabang Vientiane.jpg

 DN1: Luang Prabang – Vientiane

 

 

Categorii:
Laos · Vietnam

Comentarii

 • altundeva spune:

  Bitexco din poza este cea mai inalta din HCMC dar nu si din VN, Keangnam din Ha Noi e cea mai inalta din VN (vreo 350m vs vreo 260m).
  Despre rest nu pot comenta, lumea hotelurilor de peste 10-15 usd si a localurilor de peste 1-2 usd imi este complet straina si de neinteles.

 • stefan spune:

  „altundeva” – bine….nici noi nu intelegem cazare de 10usd/noapte si mancare de 1 usd??!!!daca exista asa ceva!!!! sa mergi jumatate de glob sa faci foamea si sa dormi cu gandaci in pat este greu de inteles, doar sa mergi pana acolo si sa zici ca ai fost…..asa inteleg…!!!???? ca altfel e mai simplu sa mergi in Vama Veche vara sa dormi in cort….. Banii dati de cel ce povesteste mi se par corecti, sunt zboruri/taxi/transfer/cazari… Sa ai sa dai 600 euro/media pe un bilet de avion pana in Asia S-E si sa mananci de 2 dolari/masa….!!??ceva nu e logic, de ce sa faci asta??!!!…

 • Li spune:

  V-au costat enorm vaccinurile, dar asa e la noi, sa jupoi viitorul turist , de parca nu platim asigurari de sanatate.Inteleg ca nu ati vazut si Halong Bay.

 • Ioana spune:

  Stefan, pentru ca inveti sa-ti depasesti limitele si pentru ca toate calatoriile sunt o scoala. Singura, de altfel. Pentru ca lumea este dincolo de perceptiile noastre „realiste”. De abia astept sa ajung in Vietnam!

 • Luka spune:

  Cred ca era mai degraba vorba despre faptul ca poti gasi conditii relativ decente, atat cazare, cat si mancare, cu preturi mai mici.
  Sigur ca totul e relativ, ce e decent pentru mine ar putea fi sub standardele altcuiva.

 • Nicky spune:

  Sa dai mai mult de 3 dolari pe o masa in Vietnam e ciudat… si fara rost, dar fiecare isi organizeaza excursia cum stie ca e bine pentru el si cum vrea. Cel putin pentru mine, cea mai buna mancare a fost cea de pe strada, pe micile scaunele de plastic puse direct pe trotuar!Poti sa mananci la Mac si Sheraton si in Sofia, nu are sens sa bati un sfert de glob pentru asta dar, revin, fiecare calatoreste cum ii place! Intrebare: de unde ai inchiriat masina, Laos sau Vietnam? Merge cu permisul de Romania sau iti trebuie permis international?
  Multumim de poveste!

 • Simona spune:

  Nu numai ca fiecare calatoreste diferit dar Asia e si mai ieftina decat Europa… 1 sunt curioasa daca stai mereu la hoteluri de la 4* in sus sau daca mergi si la pensiuni / guesthouse / hostel, etc…

 • Li spune:

  Daca as putea da timpul inapoi cu zece ani, m-as duce de cateva ori in Myanmar(Birmania), e giuvaerul Asiei. Vietnamul, Laos le poti vedea mai tarziu.Pentru viza birmaneza iti trebuie nervi tari, sa rezisti la cozi de 300 persoane.E tara cea mai fascinanta din SE Asiei ,cu oameni extrem de amabili cu turistii.In 28 de zile nu te plictisesti un minut, mai mult nu poti sta.

 • Lili spune:

  Mancarea de pe strada e cea mai buna…
  La restaurantele cu preturi fabuloase nu se sta la coada asa ca mancarea e mai putin prospata.
  In rest, eu nu pot gandi la preturile mentionate de tine. Asia e muuult mai ieftina decat Europa si tu de fapt ai platit mai mult. Ciudat…:))

 • altundeva spune:

  Eh, bineinteles ca le poti vedea mai tirziu dar nu vor fi aceleasi, nici chiar letargicul Laos nu sta incremenit in timp, dinamicul Viet Nam nici atit, s-a schimbat mult din 2005 in 2015, poduri moderno-enorme unde inainte treceai cu bacul, sute poate mii de km de sosele decente, cladiri inalte si moderne cu sutele, apa si electricitatea nu se mai intrerup, clinici moderne etc.
  Dar, bineinteles, si costul vietii a crescut acum e de trei ori mai scump ca acum zece ani.
  Din fericire viata de strada inca exista si ca atare inca este un loc interesant si viu si asta e, dupa mine, atractia principala. Culoarea, freamatul, energia, haosul, sunetele, mirosurile si in general atacul asupra simturilor, asta e motivul pt a vizita sau a trai aici, nu monumentele sau atractiile naturale ci viata de zi cu zi de la nivelul strazii si nu de la ‘balconul’ a nu stiu cite stele, limuzine sau restaurante.
  Eu unul, chiar dupa atitia ani, abia astept sa ies zilnic pina la colt sa iau prinzul ala de 1.5 usd la dugheana locala intr-o atmosfera care ma fac sa ma simt viu sau sa-mi beau cafeaua sau pur si simplu sa bat strazile fara tinta sau program, pur si simplu pt ca este, inca este, mult mai interesant decit in alte tari plictisitoareo-sterile.
  Nu poti vizita Ha Long sau Angkor in fiecare zi, le vezi odata de doua ori si gata, pe cind viata la nivelul strazii e un spectacol pe care il poti savura zilnic timp de multi ani fara a-si pierde mult din farmec, mie unuia inca mi se pare magic si fascinant, nu pot sa-mi imaginez de ce, de bunavoie, as renunta la el in schimbul traiului steril si anost din atmosfera rarefiata a hotelurilor si restaurantelor de multe stele.

 • dandancu spune:

  Stefan,nu stiu daca ai fost in Indochina,cred ca nu ,altfel nu ai vorbi asa de preturi…
  Am fost acum aproape un an si am stat in hoteluri de 3 stele in conditii exceptionale (mult peste conditiile de 3 stele de la noi si din multe alte tari din Europa) si am platit intre 20 si 25 euro pe noapte ,camere foarte curate mobilier nou,internet gratis,mic dejun foarte bun Si am fost in 81 de tari din lumea asta mare,dar niciunde nu am stat asa de bine si asa de ieftin. Mancarea pe zi m-a costat in medie 10 euro pentru 2 persoane,si te asigur ca nu fac foamea pe unde merg,si nu am mancat nici de pe strada pe scaunel,ci in carciumioare foarte curate si cochete…Indochina (Vietnam,Laos,Cambodgia) este altceva!
  Cat despre Laos,pot sa spun ca mi-a placut foarte mult,sigur este cea mai saraca dintre toate ,dar oamenii sunt foarte prietenosi,si exista o atmosfera de relaxare peste tot (unii numesc asta „lene”) Sper sa mai revin in zona,mai ales ca nu am avut atunci timp si pentru Myanmar,iarasi o destinatie care nu trebuie ratata pana nu este prea tarziu (ca si in cazul Cubei)
  Din cele 81 de tari vizitate as incadra Indochina in primele 10 ,daca ar fi sa fac un top al tarilor in care m-am simtit foarte bine!

 • shaks spune:

  Mi se pare un cost exagerat 4100 euro, in conditiile in care avionul a fost 430 eur/persoana!
  cred ca lejer se putea scoate un total de 2000-2500, se taie taxi-ul, hotelul de 4*,etc.
  Altfel nu vad prea multa lume sa urmeze exemplul, 4100eur e total inaccesibil si face aceasta detaliere a experientei inutila pt cei care planuiesc sa mearga, in afara celor care se gandesc ce NU sa faca pt a iesi mai ieftin.

  • Mihai spune:

   Salutare,
   la Halong Bay nu am ajuns. Avem rezervare facuta, totul era aranjat, dar a fost furtuna pe mare si s-a anulat. Pacat, dar poate este un semn ca trebuie sa revenim acolo 🙂
   Despre masina, am inchiriat-o din Laos, doar pentru Laos. In Vietnam, iti trebuie permis de-al lor.
   Despre cat ar trebui sa coste o masa sau o noapte de cazare, aici trebuie sa respect parerile celorlalti, chiar daca nu sunt de acord cu ele.
   Ca sa fie clar pentru toata lumea, sa stiti ca nu sunt un fitzos, am mers si cu cortul, am facut si Costinestiul ani la randul la gazda, vara mai merg pe la tara… etc. Pe unde am mancat am luat lucruri traditionale, la recomandarea chelnerilor, doar ca am preferat sa nu mananc cu 1$ din ligheanul unde spalau rufe.
   Pe bune acum: voi cand iesiti la restaurant in Bucuresti cat platiti? Eu mai putin de 100 RON 2 pers nu am platit. (Fac exceptie cantinele Moxa, Drept, spital Fundeni, sau IKEA :)…etc). De aceea nici saltul de la 100 RON la 35-40$ nu mi s-a parut fabulos.
   @Shaks: eu am spus cat m-a costat in total, 2 oameni, cu tot ce am cheltuit, de la magneti la stele. Sunt de acord ca se putea mai ieftin, nici nu am zis ca am vrut sa cheltui cat mai putin. Singura extravaganta si cheltuiala exagerata a fost dpmdv masina din Laos, care a costat o avere, recunosc.
   In Asia cu siguranta imi doresc sa revin.
   Spor la mile!

 • Li spune:

  Am inteles eu bine sau nu, ati stat 2 nopti in Luang Prabang, foarte putin pentru acel loc magic.
  A fost o excursie scurta si scumpa, dar daca ati avut acesti bani …norocul vostru.Cu aceeasi suma puteati merge in Japonia.

  • Pojarel spune:

   Lasa ca se duce cu 10 mii in Japonia, si atunci ii zici ca mai bine isi lua o masina, sau o garsoniera in Petrosani.

 • stefan spune:

  @dandancu
  Cum sa clasezi „Indochina” intre primele 10? Nu e o singura tara, wtf?

 • Pojarel spune:

  Ma distreaza comentariile unora despre bugetul omului. Toti ghertoii se duc in asia si se bat in care a cheltuit mai putin si cum a boschetarit-o mai bine. Li, esti o prezenta plictisitoare pe acest forum, pe bune, te-a intrebat omu daca avea alternative la 4 mii de euro? Putea la fel de bine sa mearga 5 zile in Davos. Se pare ca romanu mai nou se pricepe si la calatorit cu 5 dolari pe zi, si face din asta un tel.

 • Dan spune:

  Stefan,daca citești atent am scris din ce este compusă Indochina.
  Inseamna ca cele trei tari de care am pomenit le încadrez in primele 10.Este părerea mea,dupa ce am calatorit prin tari din toate continentele.

 • Antal spune:

  Sunt de acord cu „altundeva” si cu Simona.
  Eu cand merg undeva, prefer sa stau si sa calatoresc precum localnicii.
  Deduc din descrierea ta, ca erai pe fuga, vroiai sa vezi tot.
  Dar descoperirea unei alte tari, o alta cultura inseamna altceva. Eu as fi preferat sa stau cu o familie de pescari de exemplu, da, acolo in mizeria aceea, in casa aceea fotografiata de tine din Laos, sa vad lumea cum vad localnicii, si cu bune si cu rele.
  Decat sa merg la Mac si la hoteluri scumpe, normal ca nu face parte dintr-o asemenea abordare.
  Deduc ca sunteti incepatori in d-ale calatoriilor.
  Nu vreau sa jignesc pe nimeni, dar niciodata nu mi-a placut abordarea aceasta „imperialista” specifica societatii de consum.
  Venind din prima mea excursie din Roma am intalnit niste persoane din Satu Mare facand acelasi lucru.
  I-am intrebat unde au mancat „mereu la Mac”. Am ras de ei. Noi am mancat niste pizza excelenta cu 4 euro bucata asa de mare ca nici nu puteam manca toata. etc.
  Sa stai la hotel de … stele si sa te miri ca angajatii sunt ca cei de pe vremuri din Romania nu e prea relevant.
  Daca stateai la hotel de 10$ si invatai limba si vorbeai cu localnicii, asta era intr-adevar o aventura.
  Sa mergi cu trenul prin Vietnam de la Saigon la Hanoi; sa iei bacul; sa mergi cu autobuzul si metroul, astea sunt aventurile adevarate. Sa te simti pierdut si nimeni sa nu vorbeasca engleza in jurul tau; sa te apuce diareea si nimeni sa nu inteleaga ce e un „toilet”, astea is aventurile adevarate.

  • Robert spune:

   Mega like!

  • Ionut spune:

   Eu nu sunt de acord cu tine… Nu mi se pare nimic amuzant sa te apuce diareea pe strada pentru ca ai mancat ceva de 1 dolar gatit pe jos. La fel, nu vad nici o placere in a sta la hotel de 10$ cu diversi gandaci. Dar na, poate unii au fetishuri. Nu toata lumea pleaca in Asia cu 500 euro buget pentru 3 saptamani..

  • Mihai spune:

   Salutare, da am fost pe fuga, asa este. A fost pe fast forward, asa cum am si zis. Credeti ca mie nu mi-ar fi placut sa stau 3 saptamani ?? Legat de aventura, sunt de acord cu ce ai scris, dar pentru asta iti trebuie timp, rabdare si nervi. Iar eu nu aveam de niciunele. Oricum ar fi nu vad legatura pretul unui hotel si experienta in calatorii. Mie 50-70$ pe noapte mi se pare un pret ok. Cam cat ai da la Moeciu la o pensiune rasarita. Nu cred ca este o extavaganta.

 • Robert spune:

  De la bacsisurile alea de cativa dolari, in cativa ani n-o sa te mai surprinda nimic prin Asia si cei care ar vrea sa calatoreasca intr-adevar, nu au ajuns inca, dar strang bani din greu pentru asta, n-o s-o mai poata face niciodata 😉

 • EVA spune:

  Salutare! Spune-mi, te rog,unde ai gasit bilete de avion la 430 euro/pers?
  multumesc

 • Luka spune:

  De obicei Qatar are oferte foarte bune pt Asia, dar 430 euro e un pret excelent pt Vietnam. Uzual gasesti oferte cu 530-550 euro.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii