Top 5 gratis – Hanoi

08. Ho Chi Minh Mausoleum - Hanoi.JPG

Tot am fost zilele acestea prin Vietnam, inclusiv prin Hanoi, capitala Vietnamului, aşa că m-am gândit să mai scriu un articol din seria “top 5 gratis” cu încă o mare metropolă din Asia. Deşi nu dă pe afară cu turişti, Hanoi este o poartă de acces pe incredibilul Halong Bay, celebrul golf plin cu stânci care răsar din apă, creând nişte imagini greu de studiat. Dar hai să revin la Hanoi şi să vă spun ce e interesant de făcut în caz că ajungeţi pe aici.

  1. Salută-l pe unchiul Ho. Ca şi vechii egiptenii, comuniştii au avut o pasiune pentru mumificarea marilor lideri. Spre deosebire însă de egipteni, care îşi ascundeau mumiile adânc în pământ, comuniştii i-au pus la vedere, pe post de exponate. Primul exponat a fost marele Lenin, dar îl poţi vedea, de asemenea, pe Mao sau pe Kim Ir Sen. Ei bine, liderul suprem al Vietnamului, Ho Chi Minh, deşi a cerut să fie îngropat, urmaşii lui s-au opus… aşa că i-au construit un mausoleu şi l-au expus acolo.
  2. Plimbă-te în jurul lacului Hoan Kiem – e locul unde localnicii ies să danseze sau să practice taichi. Te poţi alătura lor şi admira pagoda din mijlocul lacului. Uită-te, poate reuşeşti să vezi legendara broască ţestoasă despre care localnicii cred că trăieşte în lac. Dacă o vei vedea, exprimă-ţi rapid cea mai fierbinte dorinţă, pentru că ţestoasa te poate ajuta.
  3. Explorează Cartierul Vechi – temple în miniatură, case incredibil de înguste, street food… vechiul cartier este o lume fascinantă care merită descoperită. Da, este haotic, trebuie să te strecori printre mii de motociclete, tuk-tuk-uri, ciclo-ricşe sau orice alt mijloc de transport, dar vei descoperi “the real Asia”.
  4. Grădina Botanică este întotdeauna un obiectiv turistic care nu trebuie ratat când te duci în vreo ţară exotică. Iar cea din Hanoi nu face excepţie !
  5. Traversează Râul Roşu pe istoricul pod Long Bien – este o piesă de istorie. Construit de francezi la începutul secolului XX, a fost singurul pod care lega Hanoiul de mare timp de decenii. Inutil să spun că a fost o ţintă strategică pentru americani în lungul Război al Vietnamului, dar se spune că noaptea americanii bombardau, ziua vietnamezii îl reconstruiau. Un soi de Meșterul Manole pe invers. Astăzi, pe aici nu trec decât trenul şi pietonii (mă rog, pietoni înseamnă şi biciclişti, şi oameni pe motorete), dar este unul dintre puţinele colţuri relativ liniştite din Hanoi (dacă nu trece trenul).

Voi, cei care aţi fost deja în Hanoi, pe unde aţi ajuns şi aţi avut o experienţă / vizită interesantă gratis sau poate doar pentru câţiva dongi? Vă mulţumesc pentru împărtăşirea ei :).

Imagini Hanoi

01. Mausoleum Ho Chi Minh.JPG

Mausoleul lui Ho Chi Minh

02. Templul de pe lac Hoan Kiem.JPG

Podul care duce spre templul din mijlocul lacului (trebuie insa sa platesti sa intri in templu)

03. Hoan Kiem Lake.JPG

Lacul Hoan Kiem noaptea

04. Hanoi.JPG

Haoticul oras vechi

05. Templu Hanoi.JPG

Cu temple minuscule

05. Vanzatoarea de fructe.JPG

mijloace de transport de tot felul

06. Scene din Hanoi.JPG

07. Rata de Hanoi.JPG

 si mal ales rata de Hanoi (si porcul din dreapta, tot rata de Hanoi e 🙂

Categorii:
Top 5 gratis · Vietnam

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest