Ghid de sfaturi practice Wizz Air: Billund – obiective turistice, cazare, restaurante si multe alte ponturi

Billund

Sincer, prima oara cand am auzit ca Wizz Air va zbura la Billund, am fost pierdut. Unde e asta? E in Germania? E in Suedia? Asa ca, am pus mana pe Google Maps si m-am lamurit. E in Danemarca. In Danemarca de Vest, undeva spre granita cu Germania, destul de departe de capitala Copenhaga (iar Copenhaga e „acoperita” de zborurile la Malmo, la doi pasi de capitala daneza). Atunci am cautat pe Google si am descoperit ca Billund este un oras micut, dar aici se afla una din legendele copilariei a miliarde de copii – Lego ! Aici e fabrica Lego, aici se gandeste Lego, aici te poti distra in Legoland.

 

Cand sa te duci la Billund

Danemarca nu are o clima prea prietenoasa. Evident, cel mai bine este sa vizitati Danemarca si Billund in timpul verii.

 

Cum ajungi la Billund

Cu avionul

Wizz Air este singura companie aeriana care are zboruri directe intre Billund si Romania. De fapt, Wizz Air opereaza doua rute spre Romania, nu numai spre Bucuresti, ci si spre Cluj-Napoca. Zborurile Cluj-Napoca – Billund au fost deja inaugurate pe 23 iulie si se desfasoara de doua ori pe saptamana (martea si sambata), iar zborurile Bucuresti – Billund vor incepe pe 16 decembrie cu aceeasi frecventa – de doua ori pe saptamana (lunea si vinerea). Preturile incep de la 109 lei (24 de euro), taxe incluse. Pentru a alege cand sa zburati, iata calendarul tarifelor (click pe link)

 

Bucuresti – Billund

Billund – Bucuresti

Cluj-Napoca – Billund

Billund – Cluj-Napoca

 

Cu trenul

Pentru cei ingroziti de zborul cu avionul, exista posibilitatea (foarte scumpa) de a merge cu trenul, dar nu la Billund, care nu are o gara, ci la Vejle. Vei face minimum 36 de ore din Bucuresti-Nord pana la Vejle si vei ajunge dupa cel putin patru schimbari de tren (Budapest Keleti, Linz Hbf, Hamburg Hbf, Fredericia). Un bilet de tren este, in general, mult mai scump decat cel de avion, daca iei insa un InterRail si vrei sa vizitezi mai multe locuri pe drum si in jur, poate fi o optiune buna.

 

Cu autobuzul

Conform autogari.ro, nu exista curse Bucuresti – Billund, dar, alternativ, poti sa mergi pana la Hamburg si de acolo sa gasesti un alt autobuz. Drumul pana la Hamburg tine cam 34–36 de ore si cel mai mic pret este de 90 de euro one-way.

 

Cum ajungi de la aeroport in oras, la Billund

Din aeroportul Billund, poti sa iei autobuze spre diverse destinatii in Danemarca de Vest – spre Vejle, Billund, Give, Esbjerg si Aarhus. Gasesti mai multe informatii, inclusiv orare aici.

 

Cum calatoresti prin Billund

Billund are doar 6.000 de locuitori, deci nu prea exista transport in comun in interiorul orasului, in schimb, exista o retea bine pusa la punct de autobuze inter-city.

 

Top 5 obiective turistice in Billund

 

Din punctul de vedere turistic, Billund nu inseamna decat Lego, Lego, Lego. Mii si mii de turisti curg din toata Europa si nu numai pentru Lego. Cea mai mare atractie o reprezinta Legoland parcul de distractie gandit de cei de la Lego, avand nu mai putin de 50 de atractii pentru copii de toate varstele. Se poate face si un tur prin fabrica Lego, dar tururile nu au loc prea frecvent si trebuie rezervate cu niste luni in avans. De asemenea, prin zona se afla si un waterpark numit Lalandia Billund si care recreeaza atmosfera unei insule tropicale. Evident, totul este indoor :).

 

Unde sa dormi in Billund

Cele mai multe locuri de cazare sunt furnizate de Legoland, care are si un resort langa parcul de distractii, dupa modelul Disneyland, dar si de Lalandia. Exista numeroase bed & breakfasturi, multe aflate in afara principalelor localitati, deci, v-ar trebui o masina la dispozitie

 

Bani si plati in Billund

Valuta nationala a Danemarcei este coroana daneza, si nu euro, de aceea, daca vii cu cash, o sa ai o problema sa gasesti case de schimb. Singura casa de schimb se afla in aeroportul Billund, in rest, eventual daca gasesti vreo banca deschisa. Cardurile de credit sunt folosite peste tot – pe la hoteluri, restaurante, magazine, chiar si la automate de bilete de transport in comun, asa ca nu e o problema daca vii cu putin cash la tine. Daca folosesti cardul MasterCard WIZZ Bancpost, pe langa serviciile obisnuite oferie de un card de credit, la fiecare cumparatura poti acumula puncte care se pot concretiza in discounturi la bilete de avion Wizz Air si chiar in zboruri gratuite.

 

Ce sa faci dincolo de Billund

Billundul este poarta de intrare in Danemarca de Vest. Pe langa Lego, poti sa ajungi destul de repede si la Copenhaga, dar si in nordul Germaniei, in provincia Schleswig – Holstein. Voi merge acolo la sfarsit de septembrie si promit sa va povestesc mai multe :).

 

Sursa foto

Wizz-logo

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest