De joi incepe festivalul filmului de calatorii Hip Trip. A ajuns la editia a 3-a !

hip-trip-editia-3

Cei pasionati de calatorii trebuie sa-si aminteasca de festivalul de film Hip Trip organizat in Bucuresti in ultimii doi ani cu filme de calatorie. Ei bine, am o veste foarte faina pentru calatorii cinefili: Hip Trip is back pentru patru zile plin cu filme de travel in Bucuresti. Festivalul se va desfasura la locul cunoscut, adica la cinematografele Eforie si Union dupa urmatorul program. Dar hai sa va zic ce filme sunt (nu o sa le zic pe toate, uitati-va pe program). Pot sa va spune ca sunt grupate pe mai multe categorii dintre care cele mai importante sunt „Focus” si „Exploratorii”

Lovitura de incepere va avea loc joi, 27 octombrie de la orele 19:30 la cinema Eforie cu filmul „El Clasico”, propunerea Irakului pentru premiile Oscar de la anul care deja a castigat doua trofee. Nu va spun ce si cum, dar e vorba despre calatoria unor irakieni in Spania sa-l intalneasca pe Cristiano Ronaldo. O sa fie prezent inclusiv regizorul filmului Halkawt Mustafa. Hai totusi sa va arat trailerul 🙂

Un alt film care mi se pare foarte interesant este Ellen Brennan – femeia pasare, cea mai buna practicanta din lume a unui sport extrem – wingsuit flying. Filmul va fi prezentat de asemenea de regizorul filmului, Kristoffer Hegnsvad.

La un moment dat, am scris despre lista mea A de destinatii, acolo unde chiar vreau sa merg si cat mai repede. Pe lista aceasta se afla insula Socotra, dar din pacate din cauza razboiului din Yemen, este o destinatie off-limits… Asa ca pana una alta o sa ma multumesc cu a privi filmul „Socotra – insula spiritelor”.

 

In fine, sunt mult mai multe filme, v-am zis ca e o cavalcada de filme faine. Singura dificultate este sa alegi la care din ele sa te duci. Va recomand insa sa accesati urmatoarele linkuri.

 

Pentru pasionati, vedeti ca in cadrul festivalului vor fi si 2 workshopuri – unul de fotografie stradala cu Gabriel George Alexe de la graphique.ro si unul de video interactiv cu Leon McCarron, membru al Royal Geographic Society

 

Aici puteti gasi programul filmelor – ore de difuzare, cateva cuvinte despre fiecare film in parte, trailer si cinematograful unde are loc.

Aici puteti gasi trailerul tuturor filmelor – sa va lamuriti mai bine la ce ati dori sa mergeti.

Aici gasiti pagina festivalului pentru toate informatiile.

Aici gasiti pagina de Facebook pentru ultimele stiri.

Aici poti sa achizitionezi bilete on-line. Evident, in limita disponibiltatii, puteti cumpara si de la casele cinematografelor.

 

Cu cine ma vad la festival ?

 

PS: Blue Air este sponsor la festival, asa ca aveti sansa sa castigati niste bilete de avion prin tragere la sorti.

Categorii:
Evenimente

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest