De azi incepe editia a 2-a a festivalului de film de travel Hip Trip !

Hip Trip Festival

Anul trecut, tot asa, toamna, spatiul cultural bucurestean se imbogatea cu un nou festival de filme dintr-o zona care ne place – de travel. Se numea Hip Trip si aducea la Bucuresti tot soiul de filme de travel, la unele din ele cu regizorul de rigoare (asa am vazut un film despre Istanbulul mai putin cunoscut de turisti). Speram sa apara si o editie a doua si iata ca se intampla ! Deci, weekendul acesta (incepand de fapt de azi, joi, 8 octombrie), avem un regal de filme de travel – Hip Trip festival editia a 2-a !

Festivalul va avea loc in Bucuresti la cinematografele Union si si Eforie si va aduce 25 de filme de travel din 10 tari precum India, UK, SUA, Iran, Romania, Rusia (Siberia) si altele). Cum ziceam, festivalul va debuta azi (la concurenta cu meciul Romania – Finlanda) la Cinema Eforie, cu proiecţia documentarului “In Transit”, premiat anul acesta la Tribeca Film Festival cu „Mentiunea Speciala a Juriului” pentru „Cel mai bun documentar”. Regizat de Albert Maysles, in colaborare cu Lynn True, David Usui, Nelson Walker si Benjamin Wu, intreaga actiune a filmului se petrece in tren şi surprinde relatiile care se leaga intre pasagerii aflati la bordul cursei Amtrak’s “Empire Builder”, cea mai lunga şi aglomerata ruta feroviara a Americii.

Atentie !. Daca te duci la filmul „Hit the Road. India” vineri la orele 20:30 la cinema Eforie, sambata dimineata poti sa pleci in weekend intr-o destinatie europeana cu sprijinul Blue Air si Vivolis. Tragerea la sorti are loc la finalul filmului, asa ca poate veti avea noroc si nu veti mai vedea filme in weekend, ci o destinatie faina 🙂 Dintre evidentiere, Hip Trip va prezenta si un film in premiera mondiala Karun , un film despre o tara cu adevarat minunata – Iranul !

Asa ca daca inca nu aveti vreun program batut in cuie weekendul acesta, uitati-va aici la program si duceti-va la festival. Puteti da si de mine pe la unele filme 🙂

Categorii:
Evenimente

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest