SE MISCA SI TAROM: Ia locul lui Blue pe zborurile intre Iasi si Timisoara / Cluj – Timisoara. Bilete de la 40 euro

01. Tarom Pe Aeroportul Mykonos

Hopaaaa… a inceput sa miste Taromul. Era si cazul dupa ani si ani in care nu a facut decat sa se retraga, sa renunte la rute, la avioane, la pozitii. Ei bine, Tarom a decis sa reactioneze la retragerea Blue Air de pe celebrul triunghi de rute interne (Iasi – Cluj – Timisoara) si va lansa cu incepere din 1 aprilie (nu, nu e o gluma), zboruri intre marile orase ale Romaniei, zboruri directe fara conexiune la Bucuresti. Nu va opera insa triunghiul lui Blue Air datorita faptului ca Tarom nu are baze pe aeroporturile din tara (Blue are baze la Cluj si Iasi), va folosi avioane care vin de la hub-ul Tarom din Bucuresti. Zborurile vor fi operate de avioane ATR 42 si pretul biletelor incepe de la 40 euro (foarte rezonabile pentru rute care vor fi monopol Tarom).

Acum cateva saptamani, Blue Air a anuntat ca renunta la triunghiul de zboruri interne datorita frictiunilor cu aeroportul Timisoara. Au aparut apoi comentarii ca aceste zboruri nu prea erau profitabile, ca gradul de incarcare al Blue era undeva la 50 – 60. La nici doua saptamani dupa, Ryanair a inchis brusc baza de la Timisoara, inca o dovada ca ceva e putred rau in aeroportul care ar trebui sa deserveasca Capitala Culturala a Europei 2021, dar care incet, incet, devine mai mult bantuit de porumbei.

In schimb, nu trebuie decat sa salut o miscare a Tarom care iata profita de retragerea Blue de pe niste rute pe care le-au lansat si le-au crescut, dar pe care le-au abandonat dintr-un motiv sau altul. Deci, in fine, Tarom se trezeste (sa fie noul management ?) si face ceea ce face orice companie aeriana din lume – profita de ocazii favorabile. In mod cert, Taromul va zbura cu avioane pline si pentru ca va opera cu avioane mai mici – daca cel mai mic avion Blue Air are 141 locuri, Taromul va opera cu avioane ATR 42 care poate transporta 48 de persoane. Cel mai bine ar fi fost sa fi operat cu ATR 72 (68 locuri), dar cel mai probabil, nu are destule avioane.

Din pacate, din fostul triunghi, vor fi operate doar laturile Cluj – Timisoara si Iasi – Timisoara, nu si Iasi – Cluj (probabil din lipsa de avioane si din cauza ca avioanele trebuie sa vina de la Bucuresti si deci ele opereaza ceva de genul Bucuresti – Cluj – Timisoara – Bucuresti, consumand timpul de zbor legal pentru un echipaj.

Orarul zborurile este urmatorul:

 

Cluj – Timisoara 12:35 – 13:50 (lunea) si 17:20 – 18:35 (miercurea si vinerea)

Timisoara – Cluj: 14:15 – 15:25 (lunea) si 19:00 – 20:10 (miercurea si vinerea)

 

Iasi – Timisoara 8:30 – 10:20 (luni, miercuri, joi) si 13:30 – 15:20 (duminica)

Timisoara – Iasi 10:45 – 12:25 (luni, miercuri, joi) si 15:45 – 17:25 (duminica)

 

Biletele pot fi deja cumparate de pe site-ul Tarom.

Bilet Tarom Iasi Timisoara

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • paul spune:

  sa mai critici bugetarii alta data! 🙂

  • Imperator spune:

   Pentru Tarom e record de viteza, nu stiu cum s-au putut obtine toate aprobarile asa repede. Daca Taromul era privat, ar fi lansat cursele in seara in care Blue a anuntat renuntarea la rute. Dar e bine si asa 🙂

 • Iosif Ciuciumis spune:

  Cu asa preturi nu stiu cum o sa aiba grad de ocupare ridicat , chiar daca avionaele lor sunt de capacitate mica . Am mers destul de des Timisoara – Iasi cu Blueair si am observat ca pe aceasta ruta mergeau si foarte multi studenti . Cu aceste preturi probabil vor sa atinga doar o anumita categorie de piata.

  • Imperator spune:

   Nu cred ca zborurile Blue Air erau gratis, dimpotriva. Si, da, Taromul are mai mult target business si leisure, mai putin ethnic.

   • Traveling Hawk spune:

    la prețul ăsta, mai mult business…n-aș da atâția bani ca să mă plimb la Grădina Botanică din Cluj…poate doar ca să zbor din Cluj la Viena 🙂

 • […] Centenarul Romaniei, atat prin campaniile promotionale, cat si prin lansarea zborurilor directe intre Iasi si Timisoara, dar si intre Cluj si Timisoara. Evident, nu o sa zbor cu TAROM la Cernauti (nu exista cursa spre Bucovina de Nord) sau spre Alba […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest