Ernest Airlines a inceput zborurile in Romania

Ernest Airlines

Dupa cum anuntam acum cateva luni, pe aeroporturile Romaniei urma sa inceapa operarea o companie low-cost italiana numita Ernest Airlines. Ei bine, zilele acestea au inceput primele zboruri, care vor fi operate pentru inceput doar din Bucuresti (spre Verona si Genova) si din Iasi (spre Torino/Cuneo si Verona), dar, probabil, se vor extinde si pe alte rute. Sa vedem cum vor functiona rutele acestea noi 😊. Dar hai sa va zic cate ceva despre Ernest, care este o companie aeriana mai putin cunoscuta.

In primul rand, Ernest Airlines este o companie italiana. Zboara doar intre Italia si alte tari (a inceput cu zboruri spre Albania, apoi Ucraina, iar din vara aceasta, spre Romania si Spania, in Ibiza). A fost fondata de investitori din Suedia si Italia. Investitorul suedez nu este exact un no name – a facut miliarde (chiar pe bune) din jocuri pe calculator. Il cheama Jakob Porser si, impreuna cu doi prieteni, a creat compania care a lansat Minecraft, unul dintre cele mai populare jocuri de calculator, pe care a vandut-o cu 2,5 miliarde (miliarde, nu milioane!) de dolari gigantului Microsoft, in 2014. Porser a plecat cu jumatate de miliard in buzunar. Eu zic ca nu e o suma rea.

Ei bine, Porser a decis sa deschida o companie aeriana in Italia, impreuna cu cativa investitori italieni. Ideea o gasiti aici. Practic, Ernest doreste sa fie un jucator intre ultra low cost si companiile traditionale… nu este un ultra low cost, ci un hibrid… vor sa aibă „fair air”, nu „low fare”. Adica, preturi bune, dar nu ridicol de mici. Si un serviciu superior, care sa justifice preturile un pic mai mari.

Focusul este sa lege Italia de Europa de Est. O sa-mi spuneti ca si Wizz, si Blue, si Ryanair, si Easyjet, ici si colo, leaga Italia de Europa de Est. Dar, in mod cert, nu leaga toate destinatiile din fiecare tara. Iar filozofia Ernest este sa nu se bage pe rute deja deservite de altii, ci pe rute care nu sunt deservite. In consecinta, din Romania, opereaza pe niste rute pe care nu mai exista alti competitori. Bucuresti – Verona a fost o ruta deservita ani buni de Wizz Air, dar la care a renuntat recent. Toate celelalte sunt rute nou-noute.

Cum ziceam, zilele acestea, Fly Ernest a inceput operatiunile in Romania si a aterizat pentru prima oara. Dar hai sa va dau amanuntele zborurilor.

 

Bucuresti – Verona. Primul zbor: 22 iunie. Va opera de trei ori pe saptamana: luni, miercuri si vineri.

Bucuresti – Genova. Primul zbor: 22 iunie. Va opera de doua ori pe saptamana: luni si vineri.

Iasi – Cuneo (Torino). Primul zbor: 21 iunie. Va opera de doua ori pe saptamana: miercuri si duminica.

Iasi – Verona. Primul zbor: 23 iunie. Va opera de 3 ori pe saptamana: luni, miercuri si sambata.

 

Sa aiba succes, cat mai multe zboruri si rute noi cat de curand! 😊

Biletele de avion se pot cumpara pe site-ul companiei aeriene ––––-> Ernest Airlines

Imagini de la primul zbor Ernest Airlines

Ernest Check In

Check in de sarbatoare

Taiere Panglica

S-a taiat panglica – GM-ul Ernest Romania si Ambasadorul Italiei la Bucuresti

Sampanie Si Tort

Pasagerii serviti cu tort si sampanie

Ernest Airlines Bucuresti

Primul zbor Ernest gata de imbarcare

Ernest La Bord

La bord

Zbor Peste Genova

Aterizarea la Genova. In aceeasi seara, a zburat si prima cursa spre Verona

Categorii:
Companii aeriene

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest