TAP Portugal se retrage. Blue Air ramane singura companie zburand Bucuresti – Lisabona.

12. Lisabona

Pentru a doua oara, TAP Air Portugal, compania nationala a Portugaliei anunta ca se retrage din Romania. Si banuiesc ca de data asta nu vor mai reveni pentru ani buni. Motivul invocat in comunicatul oficial de presa este profitabilitatea rutei, dar probabil sunt si alte motivatii. Acum, conteaza motivul mai putin ce este cert este ca ultimul zbor al operatorului portughez va avea loc pe 27 ianuarie 2019. Pasagerii care si-au cumparat deja biletul de avion pe zboruri TAP de dupa aceasta data vor fi re-rutati pe zborurile altei companii sau vor primi banii inapoi – acestia vor fi contactati in zilele urmatoare de TAP.

In acest moment, dupa retragerea Wizz Air de asta-vara si iesirea TAP Portugal din ianuarie, singura companie care va continua sa opereze zborul direct Bucuresti – Lisabona va fi Blue Air. Ma astept, de asemenea, ca in limita capacitatii, compania romaneasca sa creasca numarul de zboruri. In plus, avand acord interline cu TAP Portugal, va fi capabila sa ofere zboruri de conexiune in colaborare cu TAP pe destinatii care sunt operate in special de TAP (cum ar fi Madeira, Azore sau Capul Verde). Adica sa zburati cu Blue pana la Lisabona si de acolo mai departe cu TAP spre destinatiile deservite de acestia. In plus, la fel ca si TAP, Blue Air ofera bagaj de cabina de pana la 10 kg in mod gratuit, deci va exista o armonizare si in aceasta problema.

Si apropos … Lisabona este la fel de frumoasa… si merita savurata… Si va spune cineva care a fost de 8 ori in ultimii 7 ani in Lisabona si nu m-am saturat de ea, dimpotriva !

 

LATER EDIT

Ii multumesc lui Andrei si Alinei de la Aventurescu – Wizz Air va reintroduce zboruri spre Lisabona din aprilie.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • Ciprian spune:

  Mi se pare un pic trista stirea, pt ca TAP are avioane f noi si servicii f bune. Verificate personal acum doar doua saptamani (Madeira). Plus calitatea zborului, a decolarilor si mai ales aterizarilor…

 • Sufletdeturist spune:

  Mi-a stricat buna dispoziție știrea asta ! Am fost cu TAP și am fost foarte, foarte mulțumiți. Tocmai mă pregăteam să rezerv zbor pentru Lisabona în primăvară, un oraș de care ne-am îndrăgostit dar care va fi baza vacanței noastre portugheze în 2019.
  Păcat, mare păcat !!

 • antonioro spune:

  N-ati pierdut nimic,toti jecmanesc la greu pe ruta asta.Daca romanii n-ar fi atit de comozi cu zboruri directe,ar putea zbura ieftin ca braga la Milano sau Roma si de acolo cu Vueling pe te miri ce si mai nimic.Boieria se plateste…

  • Stefan spune:

   Iar ai aparut, minte de gaina. Si pe cine dai exemplu, pe Vueling, de parca ar fi cine stie ce Emirates sau Qatar. Cu Vuelingul sigur nu ajungi la destinatie nici in 3 zile. Du-te tu cu ei, pana si Flixbusul merge te duce la Lisabona mai repede.
   E normal sa vrei sa zbori direct.

 • Andre Mota spune:

  Am sunat acum la TAP, si au spus ca nu au aceasta informatia si ca deocamdata nu se retrag de nicaieri.
  Unde ati gasit acest comunicat de pressa de la TAP? Puteti sa il puneti pe articol?

 • Liviu Bunda spune:

  Salut!

  Care este sursa ta pentru aceasta informatie?

  Nu gasesc niciun comunicat de presa pe aceasta tema si singurul site care mai mentioneaza asta pare sa fie tot un blog din Romania.

  Am sunat la Tap si ei nu stiu despre asta.

  Multumesc!

  • Imperator spune:

   Sursa este un mail venit de la GSA-ul TAP Portugal in Romania. Nu te impacienta, pe la Lisabona de multe ori nu stie dreapta ce face stanga, vor afla toti saptamana asta.
   Oricum daca intri pe site-ul TAP nu mai gasesti bilete de avion dupa 27 ianuarie decat via Viena sau Frankfurt cu Austrian sau Lufthansa.

   ‘TAP informs that, as of January 27, it will no longer operate the Lisbon-Bucharest route. Clients with flights already scheduled for after January 27th will be protected on flights from other airlines, will be informed accordingly and may also be reimbursed, if they wish to cancel their flights.

   TAP regrets the discontinuation of this route. This was the second attempt to operate in this market. This line was resumed, however, it was again verified that the low profitability does not justify its continuity.’

  • Imperator spune:

   TAP Air Portugal se retrage din România si anuleaza zborurile directe Lisabona – Bucuresti – Lisabona, incepand cu 27 ianuarie 2019

   Compania aeriană, TAP Air Portugal, informează că, începând cu data de 27 ianuarie 2019, nu va mai opera ruta directă Lisabona – București. Clienții cu bilete de avion deja cumpărate vor fi protejați pe zborurile altor companii aeriene și vor fi informați despre noile rute sau vor putea solicita rambursarea sumelor achitate, în cazul în care vor dori anularea biletelor. Pasagerii din România vor putea contacta Call Center-ul din Lisabona, la numărul de telefon: (+351) 21 843 11 00.

   https://www.flytap.com/en-ro/support/contacts

   TAP regretă întreruperea operării pe această rută. Aceasta a fost a doua încercare de operare pe piața din România. Operarea reluată și-a dovedit încă o dată profitabilitatea scăzută, ce n-ar justifica continuarea zborurilor pe ruta Lisabona – București.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest