TAP Portugal se retrage. Blue Air ramane singura companie zburand Bucuresti – Lisabona.

12. Lisabona

Pentru a doua oara, TAP Air Portugal, compania nationala a Portugaliei anunta ca se retrage din Romania. Si banuiesc ca de data asta nu vor mai reveni pentru ani buni. Motivul invocat in comunicatul oficial de presa este profitabilitatea rutei, dar probabil sunt si alte motivatii. Acum, conteaza motivul mai putin ce este cert este ca ultimul zbor al operatorului portughez va avea loc pe 27 ianuarie 2019. Pasagerii care si-au cumparat deja biletul de avion pe zboruri TAP de dupa aceasta data vor fi re-rutati pe zborurile altei companii sau vor primi banii inapoi – acestia vor fi contactati in zilele urmatoare de TAP.

In acest moment, dupa retragerea Wizz Air de asta-vara si iesirea TAP Portugal din ianuarie, singura companie care va continua sa opereze zborul direct Bucuresti – Lisabona va fi Blue Air. Ma astept, de asemenea, ca in limita capacitatii, compania romaneasca sa creasca numarul de zboruri. In plus, avand acord interline cu TAP Portugal, va fi capabila sa ofere zboruri de conexiune in colaborare cu TAP pe destinatii care sunt operate in special de TAP (cum ar fi Madeira, Azore sau Capul Verde). Adica sa zburati cu Blue pana la Lisabona si de acolo mai departe cu TAP spre destinatiile deservite de acestia. In plus, la fel ca si TAP, Blue Air ofera bagaj de cabina de pana la 10 kg in mod gratuit, deci va exista o armonizare si in aceasta problema.

Si apropos … Lisabona este la fel de frumoasa… si merita savurata… Si va spune cineva care a fost de 8 ori in ultimii 7 ani in Lisabona si nu m-am saturat de ea, dimpotriva !

 

LATER EDIT

Ii multumesc lui Andrei si Alinei de la Aventurescu – Wizz Air va reintroduce zboruri spre Lisabona din aprilie.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii