Adria Airways s-a retras din Romania

Adria Airways

Se pare ca slovenii de la Adria Airways nu au dansat decat o vara. Au operat anul trecut daca nu ma insel doar pe perioada de vara. Dar lipsa de investitii si faptul ca au fost extrem de timizi in a se promova (atat pe ei cat si Slovenia ca destinatie turistica) a dus la rezultate probabil nefavorabile. In plus, Adria Airways are niste mari probleme financiare.

Adria Airways este compania nationala a Sloveniei, hai sa-i zicem Taromul sloven. A fost privatizata in 2016 cand a fost cumparata de un fond de investitii luxemburghez. Cu aceasta ocazie, a inchis bazele care le deschisese prin Polonia (sincer, mi-a fost neclar ce cauta Adria prin Polonia) si a decis sa se concentreze pe baza-hub de la Ljubljana. Dar in 2017, surprise, surprise, s-a anuntat ca a cumparat Etihad Regional de la compania din Abu Dhabi care o daduse rau de tot in bara cu investitiile straine (Etihad a avut miliarde pierderi datorita falimentului Air Berlin, a problemelor imense ale Alitalia si a altor investitii proaste, cum au fost cele in compania elvetiana Darwin, redenumita Etihad Regional). Daca Etihad nu a reusit sa salveze Darwin Airlines, nici slovenii nu au reusit, asa ca Darwin (redenumita Adria Airways Switzerland) a intrat definitiv si iremediabil in faliment la cateva luni dupa achizitia Adriei.

Nici Adria, Adria nu se simte prea bine, unele voci speculand ca va intra in faliment in cateva luni. Pana la urma, proprietarul a decis sa mai pompeze inca 4 milioane de euro si s-a apucat sa mai taie rute care nu merg. Una dintre ele a fost nou-nouta si putin cunoscuta ruta Bucuresti – Ljubljana.

Cert este ca in spatiul ex-iugoslav, au ramas zborurile Air Serbia spre Belgrad, dar si cele ale Croatia Airlines spre Zagreb (care a confirmat reluarea zborurilor cu incepere din 19 aprilie – deci prinde si mini-vacanta de Pasti si 1 Mai). Si din Belgrad sau Zagreb, puteti merge mai departe spre alte destinatii din zona.

Etichete:
Categorii:
Tips & Tricks

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest