Adria Airways anunta deschiderea rutei Bucuresti – Ljubljana cu incepere din 25 martie 2018

Adria Airways

Daca pana mai acum cativa ani, nu existau legaturi directe aeriene intre Bucuresti si vecinii nostrii din Balcani, iata, ca incet, incet, aceasta lipsa a fost partial acoperita. Acum cativa ani, Tarom, urmati de Air Serbia (fosta JAT) au inceput sa zboare la Belgrad, anul trecut Croatia Airlines a legat Zagrebul de capitala Romaniei dupa aproape 20 ani (raposatul Dac Air zbura pe la sfarsitul anilor 90 la Zagreb), iata ca si capitala Sloveniei, Ljubljana va avea curse directe incepand cu 25 martie 2018.

Bucurestiul este una dintre cele 6 destinatii noi anuntate pentru sezonul de vara de transportatorul sloven care se extinde agresiv in urma privatizarii. Adria Airways a fost compania de stat a Sloveniei, dar spre deosebire de guvernul roman care mai bine falimenteaza Taromul decat sa-l privatizeze, Adria a fost vanduta in 2016 catre un fond de investitii luxemburghez. In consecinta, Adria a revenit puternic pe piata, pe langa hubul din Ljubljana, fiind una dintre principalele companii aeriene din Kosovo si Albania si in plus, a cumparat fostul Etihad Regional (ex-Darwin), o companie aeriana elvetiana pe care a redenumit-o Adria Airways Switzerland.

Adria Airways opereaza o flota de 13 avioane cu care a transportat 1,1 milioane pasageri in 2016, avand in general avioane de mici dimensiuni (cel mai mare avion din flota este Airbus 319 care poate transporta maximum 144 pasageri. Adria Airways este membra a Star Alliance alaturi de Lufthansa, Austrian Airlines, SWISS, Turkish Airlines, TAP Portugal si alte cateva companii aeriene, deci poti acumula mile daca esti membru al unui program de loializare ale acestor companii.

La Bucuresti va opera de 4 ori pe saptamana (luni, marti, joi si duminica) dupa urmatorul orar:

Ljubljana – Bucuresti 12:05 – 14:55

Bucuresti – Ljubljana 15:25 – 16:30

 

Pe langa Ljubljana (un oras tare fain si molcom, aduce un pic cu Brasovul), poti sa ajungi imediat in statiunea montana Bled, una de un pitoresc aparte sau pe coasta Adriaticei – fie la Piran / Portoroz, pe micutul litoral al Sloveniei sau in peninsula Istria (unde se afla si un faimos oras stiti voi care) in Croatia. Ca transfer, poti sa zbori in toate tarile ex-iugoslave via Ljubljana, dar si in Albania. Poate fi de asemenea o optiune spre Scandinavia unde deserveste mai multe destinatii, evident, in functie de orar si tarife.

Biletele pot fi cumparate de pe site-ul Adria Airways.

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest

Destinatii