De la hobby la agenție de turism: Ionuț și Anda au fondat Travelship, o agenție de turism dedicată tinerilor

calatorii tineri travelship

Îi știu pe Ionuț și pe Anda de câțiva ani. La început, on-line – aveau un blog de călătorii și călătoreau pe tot soiul de meridiane trăsnite ale lumii, ca și mine, de altfel 😊. Evident, urmăream poveștile lor – uneori mă inspirăm pentru locuri în care urma să mă duc, alteori mă uitam să văd ce a mai apărut în locuri în care nu mai fusesem de ceva timp. Apoi, am descoperit că Anda lucrează în fix aceeași companie în care am lucrat și eu cu mulți ani în urmă (nu, nu am fost colegi, ea s-a angajat după ce am plecat eu), dar, deh, sunt destule lucruri comune de-a lungul anilor. Și în fine, ne-am și întâlnit la o bere. Evident, nu în București, ar fi fost și imposibil, ne-am întâlnit, ici, colea, în La Fortuna, în Costa Rica (la masa respectivă am fost mai mulți români, dar va spun sigur nu și Elena Udrea sau Alina Bica! Și, evident, a fost o masă foarte haioasă, cu o tonă de povești de călătorie.

Ionuț și Anda nu călătoreau singuri. Mă rog, or mai fi fost și ei ici și colo doar amândoi, dar, în general, călătoreau cu o gașcă de prieteni, în schimb ei se ocupau de toate – traseu, avioane, autobuze, cazări, etc. Și de fiecare dată ieșea câte o călătorie memorabilă 😊. Și cu bani nu foarte mulți – nici puțini. Că atunci când nu ai nicio experiență, pur și simplu bifezi locuri și ești bucuros de experiențele din autobuz, dar atât, nu poți spune că experimentezi extrem de multe într-o destinație. Iar filozofia mea de călătorie e simplă – găsesc cele mai eficiente mijloace de transport, stau într-o cazare care să fie curată și, cât de cât, aproape de centru sau de mijloace de transport, mănânc în locuri modeste, dar nu mă uit la bani când e vorba de o experiență. Și înțeleg că e aceeași idee cu a lor.

Dar Ionuț și Anda s-au decis să facă mai mult. S-au gândit să facă o agenție de turism dedicată circuitelor pentru tineri. Dacă te uiți pe piață, nu prea există agenții de turism, care să ofere programe dedicate tinerilor, există destule agenții care oferă circuite, dar niciuna care să zică direct – Da, dom’le, noi facem programe pentru tineri, cu tot soiul de nebunii. Mai ales că și ei sunt tineri. Ionuț de abia a împlinit 30 ani, iar Anda… nu pot spune câți ani are o doamnă, așa că, să zicem, are 18 ani împliniți azi. Așa că prietenii lor sunt tineri, ei sunt tineri și știu ce își dorește un tânăr atunci când vrea să cunoască lumea.

Sincer, când m-am văzut cu ei, mai acum vreun an, și mi-au spus că vor să facă o agenție de turism, m-am bucurat. În primul rând pentru că, probabil, acesta e visul lor; în al doilea rând, că au decis să urmeze legislația în materie. Toți ne plângem că la noi e nașpa, la noi e ca la nimeni, iar când facem ceva, primul nostru gând este cum să fentăm legea, nu ce trebuie să faci. Sunt destule asociații aflate la marginea legii (de obicei, înspre zona neagră) sau chiar și persoane care organizează excursii, bagă banii în buzunar și pe mulți nici nu-i mai vezi. Așa că, atunci când cineva vrea să facă un business legal, este de lăudat. Cei doi și-au deschis o agenție de turism, cu toate licențele și asigurările la zi, numită Travelship. O agenție deschisă de călători tineri pentru tineri. Cu programe tinerești.

Au dat drumul de anul acesta, din 2019. Celor doi li s-a alăturat și Stefan, fratele lui Ionuț, omul cu studii serioase in turism – atat in tara, cat si la o bursa în Italia – așa s-a format dream-teamul Travelship: Anda – Ionuț – Stefan. M-am văzut cu Anda si Ionuț la o bere, prin decembrie. Da, s-au dat și cu capul de pragul de sus al ușii, atunci când Thomas Cook a dat faliment și cumpăraseră bilete pentru niște clienți, care urmau să vină din UK, dar vorba aceea – orice șut în fund e un pas înainte și, din orice obstacol, înveți ceva. Au organizat deja câteva excursii și, din povestite, auzite, dar și din testimonialele de pe site-ul lor, totul a mers perfect. De fapt, sloganul lor mi se pare foarte haios și adevărat – „Cu noi nu vei uita niciodată ce ai făcut în ultima vacanță”.

Ce vrea să facă Travelship, anul ăsta? Păi, nu vor fi zeci și zeci de excursii. Sunt la început și nu vor să se arunce în tot soiul de programe, vor să propună excursii în special din locurile pe care ei le-au bătut personal cu piciorul. Și știu aceste locuri, au descoperit lucruri de făcut noi sau mai puțin cunoscute, dar deosebite. Și eu, când merg de capul meu pe undeva, nu îmi programez totul la secundă – mai las loc și pentru descoperiri – și, de multe ori, chiar și în locuri în care am fost de câteva ori, descopăr că a apărut ceva nou și e musai să am acea experiență. Uite, îmi vine în minte anul trecut, când am ajuns pentru a patra oară în Nepal și am descoperit din întâmplare acel tărâm miraculos, regatul budist uitat în Himalaya Mustang. Pe care l-am vizitat anul acesta și, într-adevăr, e un tărâm magic și o experiență de neuitat.

 

Ce vor să facă Travelship, anul acesta?

Mexic în martie – este o perioadă excelentă din punct de vedere climatic.

Maroc în aprilie – din nou, este o perioadă foarte bună de vizitat – nici cald, nici rece, foarte verde acolo unde apare vegetația, iar programul conține atât orașele istorice, cât și o incursiune peste munții Atlas, în Sahara.

Peru – sfârșit de mai, din nou perioadă perfectă – este sezon secetos, sus, în Altiplano, și încă nu e sezonul de vârf, când se revarsă hoardele prin Cuzco și regiune. Se vor vizita atât zonele de jos (cu Nazca lines sau oazele deșertului), cât și sus – lacul Titicaca, orașele incașe, Cuzco și, evident, Machu Picchu.

Japonia – în octombrie. Se vor vizita „the best of” – Tokyo, Muntele Fuji, Kyoto, vechea capitală, Nara unde găsești căprioare „comunitare” pe străzi, Osaka.

Kenya – octombrie. E la muchia între sezonul secetos și cel ploios. Evident, safari, dar și triburi și plajă pe malul Oceanului Indian.

Si evident, dacă doriți o vacanță personalizată doar pentru voi (sau un grup de prieteni), puteți să-i intrebați. O sa v-o croiască cum vreți voi, Vedeți aici mai multe amănunte –-> vacanța personalizata Travelship

 

În caz că vreți să-i contactați, aruncați un ochi pe site-ul lor –-> Travelship.

Iar dacă vreți să vedeți ce au mai făcut, puteți urmări pagina lor de Facebook, de Instagram sau Youtube.

Imagini Travelship – Călătorii pentru tineri

calatorii tineri travelship

Nairobi, Kenya

calatorii tineri travelship

 

calatorii tineri travelship

Kenya

calatorii tineri travelship

Maroc

calatorii tineri travelship

Huacachina, Peru

calatorii tineri travelship

Sahara

calatorii tineri travelship

Merzouga, Maroc

calatorii tineri travelship

Insulele din sudul Thailandei

calatorii tineri travelship

Safari in Kenya

calatorii tineri travelship

Cartagena, Columbia

calatorii tineri travelship

Peru

calatorii tineri travelship

Lima, Peru

calatorii tineri travelship

Rezervatia Paracas, Peru

calatorii tineri travelship

Valea Urubamba, Peru

calatorii tineri travelship

Chefchaouen, Maroc

calatorii tineri travelship

Masai din Kenya

calatorii tineri travelship

 
Categorii:
Noutati

Comentarii

 • Mariana Damian spune:

  Bună ziua,
  Îmi puteți spune ce condiții de carantină sunt pentru o persoana de cetățenie romana care se întoarce din Marea Britanie în data de 31 iulie 2021?
  Mulțumesc.

  • Imperator spune:

   Daca persoana este vaccinata (la 10 zile dupa doza 2 sau de la unica doza J&J), nu exista nici o restrictie sau obligatie.
   Daca nu e vaccinata, atunci trebuie sa completeze PLF https://chestionar.stsisp.ro/declaratie, apoi sa stea in carantina la un domiciliu declarat timp de 14 zile. Daca doreste sa iasa mai devreme, in ziua 8 face un test PCR si daca iese negativ, poate iesi din carantina in ziua 10.

 • Manuel Dimitriu spune:

  1. Organizati si excursii pentru persoane single?
  2. Cam care este media sau segmentul de varsta dominant al persoanelor in excursiile pe care le organizati?
  3. Oferiti peesoanelor si posibilitatea ca spre exemplu intr-un anumit interval orar sa poata explora in mod independent anumite locuri din cadrul destinatiei, locuri care nu sunt prevazute in program?
  4. Se poate opta pentru cazare atat pentru camera single cat si pentru double sau exclusiv pentru double?

  Multumesc anticipat

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest