Circuit Travelship – călătorie de grup Mexic, gândită pentru tineri

Chichen Itza Travelship calatorii de grup Mexic

Chichen Itza, Mexic

Acum câteva zile, vă povesteam despre Anda și Ionuț de la Travelship, călători tineri pe toate meridianele care au fondat o agenție care să ofere călătorii de grup de tipul circuite peste mări și țări gândite fix pentru tineri. Amândoi au 30 de ani (mulți înainte!), așa că știu și ei ce și-ar dori oameni de vârsta lor… și nu numai. Și eu, în numeroasele circuite pe care le-am organizat, am fost și cu oameni de 70 de ani care aveau mai multă viață în ei decât unii de 30! Așa că aceia care optați să mergeți cu Travelship, trebuie să vă pregătiți de un circuit cu adevărat memorabil, plin cu experiențe cât mai diverse și, mai ales, cu o gașcă plină de haz și dornică de a descoperi lumea.

Ei bine, primul tur pe anul acesta este cel din Mexic. O țară cu o istorie fabuloasă, cu niște peisaje naturale de vis, o nebunie pentru iubitorii de mâncare spicy, cu plaje geniale, cu situri antice de nivel mondial (Chichen Itza a fost votată pe lista celor 7 minuni noi ale lumii și, credeți-mă, e pe bune pe lista aceea), în fine… Mexicul este o țară întinsă, extrem de variată, extrem de colorată, care sigur îți va rămâne întipărită în minte și în inimă pentru totdeauna. Trebuie să recunosc că nu am fost în Mexic din 2005, dar amintirile de acolo continuă să îmi fie vii – deși, iată, au trecut 15 ani!

Dar hai să vă zic un pic despre călătoria de grup a celor de la Travelship.

Ruta este așa-numita Gringo Trail: Mexico City, Merida si două orășelele mayașe tradiționale, Parcul Național Celestun din Yucatan unde puteți face cunoștință cu păsările flamingo, Valladoid cu vizita la Chicken Itza, superbul orasel Tulum cu ruine mayase langa plajele a la Caraibe si la final Cancun.

Se pleacă din Mexico City, unul dintre cele mai mari orașe din lume. Evident, se va vizita piața centrală – așa-numita Zocalo și Catedrala construită peste ruinele vechii capitale aztece, apoi celebrul oraș antic – Teotihuacan, cu ale sale imense piramide. Nu o să ratați și cel mai important loc creștin din Mexic – Biserica Sf. Maria din Guadelupe, unde se spune că un localnic aztec ar fi văzut-o pe Fecioara Maria la doar 10 ani după prăbușirea Imperiului Aztec (da, Fecioara a vorbit cursiv în Nahuatl, limba aztecilor, pentru că Juan Diego nu vorbea altă limbă.

În plus, într-una dintre zile o să vă plimbați și în cel mai șarmant cartier al orașului – Coyocan, un loc unde, în general, nu ajung prea multe grupuri organizate de turiști.

Fain la călătorie este că ai și timp pentru tine – există o zi liberă în Mexico DF să o petreci cum vrei tu – ai opțiunea la o excursie pentru a vedea un orășel colonial numit Puebla, dar și cea mai mare piramidă din lume – Cholula, construită prin secolul III î.Hr.

Va urma un zbor peste o bună parte din Mexic, până în orașul Merida. De orașul ăsta mă leagă dragostea după sucurile naturale din abundență, de fructe care cresc în Mexic. Mi-aduc aminte, prin centru era un loc unde se vindeau numai sucuri naturale făcute pe loc – cred că aveau vreo 100 de feluri și cam la una-două ore îmi făceam drum să mai iau un fruct necunoscut, dar delicios. De asemenea, Merida este cunoscut ca fiind orașul hamacelor din Mexic – aici se află, zic localnicii, cele mai frumoase și durabile hamace din Mexic (unii întind puțin pelteaua, susținând că din lume). Cert este că hamacele din Merida sunt de multe ori niște opere de artă. Dar veți merge în Merida nu doar pentru hamace – ci și pentru că este un oraș colonial foarte fain, cu clădiri colorate, biserici somptuoase, of, și revin  – cu sucuri dumnezeiești!

Cu Merida ca bază, veți merge să descoperiți niște orășele mayașe mai mici, dar care au lăsat în urmă niște temple foarte faine – Uxmal și Kabah – Uxmal este faimos pentru una dintre cele mai spectaculoase piramide din Mexic (așa-numita „Piramidă a Magicianului”, iar Kabah, pentru un zid din piatră unde se află mii de reprezentări ale lui Chaac Mool (cel mai important zeu din panteonul mayaș – zeul ploii, un zeu cu un nas foarte proeminent). Adevărul este că Chaac Mool chiar avea o importanță primordială – se crede că civilizația mayașă s-a prăbușit din cauza unei perioade de secetă provocată, cel mai probabil, de Chaac Mool, aș zice dacă aș fi mayaș 😊.

Și în Merida există o zi la dispoziție, dar pentru cine nu vrea să rămână de capul lui, excursia opțională propusă este absolut superbă (dacă ar fi să mă întorc în Mexic, credeți-mă, aici ar fi locul unde m-aș duce glonț în Yucatan – Parcul Național Celestun, cu zeci de specii de păsări endemice, dar faimoasă mai ales pentru flamingo… a… și aici va fi prima ocazie de înot 😊. În ojo de agua, un izvor din zona de mangrove. Sună exotic, nu?

Faine în următoarea etapă a circuitului sunt vizitarea și dormitul în orășelul Valladolid – un orășel liniștit, plin d verdeață, un orășel tipic mexican. Aici programul va fi pe bicicletă, inclusiv vizita la cenote Dzintup (un lac subteran, dar al cărui plafon a fost spart și prin care intră acum o rază șugubeață de apă). Cine știe să înoate să nu uite costumul de baie – e un loc superfain de a înota. Dar de ce așa strategic? Pentru că e lângă Chichen Itza, cel mai spectaculos sit maya – la care dacă te duci la prima oră a dimineții (la 8:00 se deschide, nu e chiar cu noaptea-n cap), vei avea luxul să ai Chichen Itza pentru tine. După 10:00, când apar zecile (sau sutele) de autocare de la Cancun, devine un mic stadion. Așa că Travelship a făcut programul în așa fel să fie driblate hoardele, iar seara să fie sărbătorită în picioarele goale pe plaja de la Tulum 😊.

Evident, la Tulum poți să stai cu burta la soare, dar presupun că marea majoritate a clienților Travelship sunt activi, așa că sunt mai multe destinații în program – cenote, ruinele de la Tulum și Coba. Poate, clădirile pre-columbiene de aici nu sunt așa de spectaculoase precum Teotihuacan, Chichen Itza, dar cadrul natural este wow – templele din Tulum sunt fix pe malul Mării Caraibelor, iar Coba este în mijlocul unei jungle de filme!

Și pentru că grupul este pentru tineri, nu se poate să nu fie în program și o noapte în Cancun – mai ales că cluburile de aici sunt cunoscute ca fiind cele mai spectaculoase din lume (Spring break-ul de la Cancun este legendar de vreo două decenii încoace). Apoi, din păcate, va urma lungul drum spre casă.

 

Detalii tehnice:

Perioada: 25 martie – 7 aprilie 2020. Este o perioadă extrem de bună din punct de vedere climatic – este sezonul secetos, deci sunt cele mai mari șanse să fie senin și soare toată ziua. De asemenea, e puțin probabil să se ajungă la temperatura de 40 de grade Celsius în Merida, cum se întâmplă prin mai.

Preț: 1.350 de euro fără avion, 2.300 de euro cu avion. Aici cei de la Travelship au o abordare pe care nu am văzut-o pe la prea multe agenții: ai varianta să optezi pentru varianta cu avion sau fără avion, caz în care ai totul asigurat la destinație, începând cu prima zi a călătoriei de grup. Dacă găsești bilete de avion la un preț care ți se pare mai bun (sau accepți să schimbi vreo trei-patru avioane pe te miri unde), poți opta fără probleme pentru pachetul fără bilet de avion. Și dacă vrei să mai stai pe plajele mexicane, de asemenea, nu e o problemă.

Viza: cetățenii români nu au nevoie de viză pentru Mexic.

 

Toate amănuntele le poți citi pe Mexic – călătorie de grup pentru tineri.

Imagini Mexic

Catedrala din Mexico City calatorii de grup Mexic

Imensul Mexico DF – in prim plan, catedrala

Mexico City vazut de sus calatorii de grup Mexic

Zona moderna a capitalei mexicane

Palatul Artelor Mexico Ciy calatorii de grup Mexic

Palatul Artelor

Basilica de Guadalupe calatorii de grup Mexic

Catedrala Fecioarei din Guadalupe

Piramidele Teotihuacan calatorii de grup Mexic

Incredibilul Teotihuacan (daca ma intrebati pe mine, locul e mult mai impresionant decat Chichen Itza)

Cholula calatorii de grup Mexic

Cholula

Cholula

Cholula

Merida oras mexic calatorii de grup Mexic

Merida

Merida calatorii de grup Mexic

Merida

ruinele mayase Kabah calatorii de grup Mexic

Vechiul oras mayas Kabah de langa Merida

Uxmal calatorii de grup Mexic

Uxmal si a sa Piramida a Magicianului

Valladolid oras Mexic calatorii de grup Mexic

Valladolid, oraselul de langa Chichen Itza

Canva Cenote Samula Sinkhole in Valladolid Mexico

Cenote, lacurile subterane din Yucatan

Chichen Itza

Principala piramida din Chichen Itza – Kukulcan

Chichen Itza calatorii de grup Mexic

 

ruinele mayasa de la Tulum Travelship x

Ruinele mayase de la Tulum

Ruine maiase tulum plaja turcoaz paradis calatorie de grup mexic

Plaja de la Tulum

Coba

Piramida de la Coba si oceanul verde de sub ea

Plaja din Cancun calatorii de grup Mexic

Cancun – Miami de Mexic

Coco Bongo clubul din Cancun ce face de rusine Vegasul Travelship x

Cancun – capitala cluburilor si distractiei din Mexic

Apusul pe plaja calatorii de grup Mexic

Apus de soare pe o plaja din Mexic

Anda Ionut Travelship

Sa ii prezint si pe Anda si Ionut 🙂
Categorii:
Mexic

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii