Haideți cu Imperator în Noua Zeelandă !

Noua Zeelanda

Noua Zeelandă

De câte ori îmi public harta cu țările în care am călcat, nu există dată în care cineva să nu zică… „A, păi nu te-ai dus în Australia și Noua Zeelandă. Trebuie să te duci!”. Nu m-am dus, că nu a fost să fie J. Dar iată că apare această ocazie și vă invit să veniți și voi care vreți să vedeți una dintre cele mai frumoase țări din punct de vedere natural din lume – NOUA ZEELANDĂ.

Da, vă invit într-un alt tur din seria „Haideți cu Imperator”, în care o să mergem în Noua Zeelandă de la nord la sud. Știu, o să mă întrebați de ce nu și Australia. Răspunsul e simplu – nu prea pot să merg mai mult de două săptămâni, hai, 18 zile, decât în perioada Anului Nou și, de asemenea, foarte mulți dintre voi, cei care mă urmăriți, sunteți persoane active și nu puteți sta săptămâni la rând prin vacanțe (deși sunt convins că multă lume și-ar dori asta). În plus, nu vreau să bifăm destinații („am făcut Noua Zeelandă”), ci să le vizităm, să le înțelegem, să le savurăm. Da, am mai văzut circuite de Australia și Noua Zeelandă în două săptămâni pe la diverse agenții de turism românești sau britanice, dar nu faci decât să alergi și să bifezi fără a te bucura… așa că dacă este să mergem undeva, mergem să ne bucurăm, să înțelegem, să admirăm și să descoperim o țară. Iar Noua Zeelandă nu e orice țară. Mulți zic că e cea mai frumoasă țară din lume (iar fanii „Stăpânului Inelelor” pot confirma asta cu mâna pe inimă).

Ce vom face? Cum am zis – în primul rând, vom ateriza în insula sudică a Noii Zeelande – la Christchurch. De aici vom porni de-a lungul coastei vestice a Noii Zeelande prin locuri de basm – prin țara fiordurilor (da, există fiorduri și în Noua Zeelandă, nu numai în Norvegia sau în Muntenegru), pe la lacul Tekapo (unde există un observator astronomic faimos – de aceea, în oraș luminile sunt reduse, pentru a putea observa mai bine bolta cerească), printre fiorduri sau în Queenstown – capitala turismului de aventură din Noua Zeelandă – unde poți să faci caiac, drumeții, o tură cu un mic vas sau un zbor pe deasupra fiordurilor, bungy jumping (aparent, e cel mai cunoscut loc din Noua Zeelandă), rafting, parașutism și multe, multe alte experiențe cu mai multă sau mai puțină adrenalină :).

Vom descoperi mai apoi ghețarii din sudul insulei de sud – inclusiv ghețarul Fox, care se „prelinge” spre o pădure și vom vizita o colonie de lei de mare (am văzut o astfel de colonie în Namibia, sunt extrem de drăgălașe și haioase creaturile de acolo). Vom termina vizitarea insulei de sud printr-o drumeție pe Queen Charlotte Trek, unul dintre cele mai cunoscute trasee de drumeție din țară, după care vom „sări” cu un ferry pe insula nordică – la Wellington, capitala Noii Zeelande.

Vom continua drumul spre nordul insulei, spre Auckland, trecând printre faimoșii vulcani ai țării, unii dintre ei încă activi (și, posibil, fumegând). Cutati Wai-o-Tapu pe Google pentru a vedea niște culori extraterestre care îmi aduc aminte de vulcanii din depresiunea etiopiană Danakil. Da, vom merge și pe aici, v-am spus că turul acesta își dorește să descopere un număr cât mai mare de locuri din impresionanta Noua Zeelandă. Vom termina turul în Auckland, cel mai mare oraș al Noii Zeelande, un oraș cosmopolit – pentru un pic de experiență urbană după atâtea frumuseți naturale.

 

Vulcani, lacuri, ghețari, cărări de munte pentru trekking, priveliști de neuitat, lei de mare, caiac pe lacuri de un albastru uluitor și multe alte activități mi-aș dori să le facem împreună într-o țară de basm.

 

Haideți să vă dau și amănuntele !

 

Turul din Noua Zeelandă îl voi face împreună cu cei de la Extreme Travel, singura agenție de turism de aventură din România (care vă poate duce prin locuri unde nu prea pot ajunge alte agentii, dar și organizează expediții de ascensiune pe unele dintre cele mai cunoscute vârfuri din lume).

Împreună cu ei, am organizat excursii în Etiopia – Djibouti – Somaliland în 2018 și în Namibia – Botswana – Zambia – Zimbabwe , aceasta fiind a treia și tot într-o țară unde poți avea foarte multe experiențe în natură.

Perioada turului: 3 – 21 octombrie 2020 (cu tot cu transportul până hăt, în cealaltă parte a lumii). Este o perioadă ceva mai rece, dar din ce am studiat, in această țară termometrul trece greu de 20 de grade, mai ales în sudul insulei, chiar și în mijlocul verii. Octombrie este în timpul primăverii australe, când media maximă este de 17 grade (în Christchurch) și 14,5 grade (în Auckland), iar numărul turiștilor care iau cu asalt insula este mai mic.

Preț: există o ofertă promoțională zilele acestea, la 3.600 de euro.

Aici sunt incluse biletul de avion până la capătul lumii (inclusiv taxe, bagaje etc.), transportul pe toată insula de la sud la nord, bilete la feribot între insule și cazare în cameră dublă la hotel.

Viza: nu este nevoie, doar de pașaport valabil.

Vaccinuri: nu trebuie niciun vaccin.

 

Pentru mai multe informatii, trimite-ti un mail mie -> imperatortravel@yahoo.co.uk, sau lui Radu -> radu@extreme-travel.ro.

Pentru mai multe informații, aruncă un ochi aici —-> Circuit Noua Zeelandă

 

VĂ AȘTEPT !

Imagini Noua Zeelanda

. Lac Tekapo

Grupul precedent organizat de Extreme Travel in Noua Zeelanda

Lac Tekapo

Lacul Tekapo

Lac Tekapo Noua Zeelanda

Lacul Tekapo

Cazare in Tekapo

Cazarea in zona lacului Tekapo

Milford Sound

Milford Sound

Milford Sound Noua Zeelanda

Milford Sound

Miford Sound NZ

Milford Sound

Queenstown

Queenstown

Activitati Queenstown

Queenstown – orasul turismului de aventura din Noua Zeelanda

Bungee jumping

Bungee jumping

Bunge jumping Noua Zeelanda

 

Bungee Queensland

A supravietuit 🙂

Ghetarul Fox

Ghetarul Fox

Fox Glacier

Ghetarul Fox

Franz Josef

Franz Josef

Ghetar Fox Noua Zeelanda

 

Punakaiki

Punakaiki

Punakaiki Noua Zeelanda

 

Punakaiki NZ

 

Queen Charlote Fjord

Fjordul Queen Charlote

Fjord Queen Charlote

Queen Charlote Trek

Stramtoare Cook

Traversarea cu ferry din insula de sud in cea de nord

Orakei Korako

Orakei Karako

Orakei Korako Noua Zeelanda

Si culorile sale halucinante

Orakei Korako NZ

 

Wai O Topu

Cu lac roz

Wai O Topu Noua Zeelanda

Sau un albastru aproape extraterestru

Casa de hobiti

Noua Zeelanda este insa si tara hobbitilor

Maori

Dar si a maori

Auckland

Relax in Auckland la final 🙂

 

Categorii:
Noua Zeelanda

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii