Rusia va introduce e-visa gratuit si fara invitatie cu incepere din 1 ianuarie 2021. Pentru toata Federatia !

Sf. Vasile Piata Rosie

Ceea ce se anuntase ca un plan pe termen lung acum vreun an sau doi, pare sa se concretizeze. Vizele care vor fi valabile pentru 16 zile pentru intreaga Federatie Rusa vor fi procurate pe internet si vor fi gratuite. In plus, nu va mai fi nevoie de nici o invitatie. Tarile eligibile sunt in numar de 53 – toate tarile Uniunii Europene, dar si tari din Asia si Orientul Mijlociu. Excluse sunt cateva tari extra-europene notabile cum ar fi SUA, Marea Britanie si Canada cu care Rusia nu are relatii prea bune.

La fel ca si in cazul vizelor de Kaliningrad sau St. Petersburg care au intrat in functiune de anul trecut, cei care doresc sa viziteze Federatia Rusa vor aplica on-line si vor primi viza pe e-mail. Ei trebuie sa aplice cu cel putin 4 zile inainte de data in care au de gand sa intre in Federatia Rusa.

Aceste informatii au fost publicate in ziarul rusesc Kommersant in urma unui interviu cu ministrul adjunct de externe Evgeni Ivanov. Dupa ce in 2018, Rusia nu a mai cerut vize detinatorilor de bilete de meci la Campionatul Mondial de Fotbal gazduit de Federatie, Putin a decis sa promoveze turismul, relaxand sistemul de vize – mai intai, cetatenii a 18 tari asiatice puteau obtine e-visa fara invitatie si fara vreo taxa pentru a vizita Vladivostok si Extremul Orient rusesc, iar din 2019, s-au ridicat restrictiile in cazul Kaliningradului si St. Petersburgului.

In momentul in care site-ul va deveni operational (eu ma astept sa fie candva la toamna), va voi anunta. Si daca va faceti planuri pe termen mai lung, ganditi-va ca Rusia se va „liberaliza” din 2021… din punctul de vedere al vizelor, desigur 🙂

Etichete:
Categorii:
Rusia · Vize

Comentarii

  • Antal spune:

    Dar „registratsiya” ramane in continuare valabila, nu? Adica la iesire vamesul iti va cere socoteala despre unde ai stat, cu vauchere eliberate de hotel, nu?

  • Petrus spune:

    In iulie 2019 am facut un circuit-Transsiberianul- organizat de o agentie de turism romana, dar la aeroport nu ne-au fost solicitate vouchere eliberate de hoteluri.Se prezinta pasaportul si micul formular eliberat automat de politia de frontiera la sosirea in Federatia Rusa {formular care se si retine},ce trebuie pastrat cu mare grija de-a lungul sejurului.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii