De la 1 octombrie: e-visa gratis fără invitație pentru St. Petersburg și regiunea Leningrad

Catedrala Sf. Isac St. Petersburg

Dacă acum câteva luni anunțam faptul că poți intra mai ușor în zona Kaliningrad / Konigsberg și, de asemenea, anunțam pe pagina de Facebook a blogului că, la rând, urma St. Petersburgul, ei bine, acum am confirmarea și mă bucur să vă anunț aici – de la 1 octombrie, cetățenii români pot vizita orașul rus St. Petersburg și regiunea Leningrad.

Anunțul a fost făcut, dar încă nu se poate aplica on-line. Probabil, din următoarele zile, pentru că se va folosi sistemul de la Kaliningrad – se poate aplica cel târziu cu 4 zile înainte de a ajunge în Rusia (rușii promit că viza se emite în maximum 4 zile calendaristice. Calendaristice, nu de lucru). Viza este gratis și nu ai nevoie de vreo invitație și program care să specifice exact unde te duci și ce faci. Aștept să se confirme pe unde poți intra pentru a putea folosi această viză. Pentru că anunțul spune că e-visa acoperă St. Petersburg și regiunea Leningrad, mă face să cred că accesul va putea fi făcut și pe cale rutieră / feroviară dinspre Finlanda și Estonia, nu numai pe aeroportul din St. Petersburg. Și în cazul e-visei de Kaliningrad, accesul poate fi făcut pe orice graniță (rutieră, feroviară, marină și aeriană) din regiune.

Mai multe amănunte găsești aici.

Viza se poate obține on-line de pe site-ul Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei ––> e-visa St. Petersburg

Cum ziceam, în acest moment, se poate emite doar e-visa pentru Kaliningrad și Extremul Estic Rusesc (nu și pentru cetățenii români, ci mai degrabă pentru cei dintr-o serie de țări asiatice). Și o altă știre îmbucurătoare – se pare că de la 1 ianuarie 2021, sistemul de e-visa se va generaliza la nivelul întregii Federații Ruse. Nu știu dacă va fi gratuită și atunci, dar cel mai probabil se va renunța la necesitatea unei invitații din partea unei entități rusești.

In caz ca sunteti interesati de o vizita la St. Petersburg, vedeti ca exista o agentie de turism locala cu romani – specializati pe Romania care va pot ajuta cu orice – cazare, tururi, etc. Se numeste Kalinka Travel si ii poti gasi aici ––-> Kalinka St. Petersburg.

Categorii:
Rusia · Vize

Comentarii

 • Andronache marius spune:

  Muzeul Aivazovsky e in Sankt Petersburg sau in Moscova?

 • marilena spune:

  Bună recomandarea!

 • Victor spune:

  intre timp, s-a dat liber si la criminalii sauditi.. introduc viza turistica ptr curiosi…

 • […] Ma uitam acum cateva minute pe ceva zboruri spre Helsinki si am remarcat ca sunt niste preturi foarte bune iarna asta spre capitalele Nordului – spre Helsinki, Stockholm, Oslo si Copenhaga ale operatorului aerian Blue Air (e singura companie care zboara de la Bucuresti spre toate capitalele nordului). Da, stiu sunt niste preturi foarte bune pe timp de iarna, dar sa stiti ca si iarna este foarte fain in nord – ai chiar senzatia aia de iarna adevarata si cu un pic de noroc, poti prinde si soare – iar soare + zapada + niste orase frumoase = love. In plus, nu uita ca daca zbori la Helsinki, poti ajunge repede la St. Petersburg unde de vreo luna poti ajunge practic fara viza (aplici on-line si o primesti gratis) – amanuntele le gasesti aici. […]

 • rose spune:

  Ahh, c buna vestea privind liber la viza pt romani. AStept sa vadce se va intampla in 2021, daca intr-adevar pentru Federatia Rusa nu mai trebuie sa ne complicam pentur obtinrea vizei. Si poate imi voi tine promisiunea ce mi-am facut-o cu vreo 30 de ani in urma – aceea de a reveni in taiga… 🙂

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest