Aproape de Romania – Lino delle Fate Resort în Bibione la Marea Adriatica

Lino delle Fate piscina nocturna

Trebuie s-o spunem pe cea dreapta si sa nu ne ascundem – vara aceasta nu va fi o vara ”normala”. Da, din ce in ce mai multe tari isi anunta deschiderea granitelor (cam toate de la noi, din Europa), dar tendintele sunt clare – putini turisti vor merge peste mari si peste tari si vor incerca sa stea aproape de casa. De asemenea si numarul celor care va zbura cu avionul va fi destul de mic – asta o stiu si companiile aeriene care au taiat mii si mii de rute si frecvente si au dat afara sute de mii de oameni. Tendinta de anul acesta este ca cei care vor merge in vacanta (sunt si multi care nu vor merge datorita restructurarilor din toate industrile) este sa fie pe undeva pe aproape – eventual locuri unde sa poti ajunge cu masina personala – si cu masina poti ajunge si in Grecia, si in Croatia, dar, mai ales daca locuieste in vestul Romaniei, poti ajunge daca pleci dimineata chiar si in Italia. Nu, nu la Roma sau Florenta, acele locuri sunt departe, dar pe litoralul nordic al Marii Adriatice, undeva intre Trieste si Venetia poti ajunge linistit seara. Statiunea se numeste Bibione. Iar unul dintre cele mai bine cotate hoteluri este unul nou – nout (construit in 2018). Se numeste Lino delle Fate.

De ce este Lino delle Fate special ? Pentru ca este un resort ecologic – mult accent s-a pus pe crearea unui mediu linistit si natural. Nu este tipul acela de hotel imens si mega-inghesuit. Este destins, relaxat si cu mult spatiu de liniste – pica bine mai ales in perioada asta in care vom continua sa practicam distantarea sociala. Are si piscine ample si nu este foarte departe de plaja Bibione – o plaja care are nu mai putin de 8 km lungime. Da, este una dintre plajele cele mai populare ale Italiei, dar, din nou – este luuuunga incat poti sa gasesti locuri la o distanta sigura fata de alti turisti. In plus, indiscutabil, toate masurile luate de guvernul Italian vor fi implementate. Si apropos … de anul trecut plaja din Bibione este smoke-free. Fumatul a fost interzis dupa modelul Thailandei. O bila alba, un avantaj in plus.

 

Lino delle Fate se afla la 550 metri de una din plaje – taman bine sa-ti mai dezmortesti picioarele. Poti sa inchiriezi si o bicicleta daca ti se pare mai fain. Exista un loc de parcare gratuit daca vii cu masina din Romania, are un kids club daca vii cu copiii, are bar si evident, un restaurant cu bufet imbelsugat. Si mai ales are o nota excelenta pe booking – 8,6 (adica “fabulos” dupa clasificarea celor de la booking).

Exista si camere obisnuite, dar cele mai faine sunt desigur eco-bungalow-urile care iti ofera liniste si poti alege fie bungalow-uri cu 1, 2 sau 3 camere (ideal daca se vine cu prietenii). Piscina este ampla si are foarte mult loc, existand de asemenea o piscina pentru copii. Personalul vorbeste mai multe limbi si fiind vorba de Italia, sunt convins ca sunt si destui angajati romani.

In fine, este unul din acele resorturi Eco-sate pentru familii.

Din Timisoara, sunt 944 km (se pot face in vreo 10 ore) cu masina, iar daca preferati cu avionul, cel mai apropiat aeroport care opereaza zboruri din Romania este Venezia-Treviso, aflat la 67 km de hotel.

Italia a anuntat ca va deschide granitele pentru toti turistii pe 3 iunie fara nici o cerinta de tip certificat test COVID, iar Romania nu interzice plecarea din tara. In acest moment, daca te intorci din Italia trebuie sa stai 14 zile in auto-izolare, dar este probabil ca dupa ridicarea Starii de Alerta Maxima pe 16 iunie, aceasta restrictie sa fie ridicata. Tot pana pe 16 iunie exista interdictia de zbor intre Romania si Italia.

Vacante faine si lipsite de griji va urez!

Imagini Lino delle Fate – Bibione

Lino delle Fate

Un resort aerisit

Lino delle Fate piscina

Piscina

Lino delle Fate piscina nocturna

Si noaptea

Plaja Bibione

Plaja Bibione (o bucatica)

. Bungalow

Baia unei camere

Bungalow Lino delle Fate

In bungalow

Camera Lino delle Fate

 

Lino delle Fate Bibione Italia

Comfortabil

Mic dejun

Fragment din micul dejun

Inchirieri biciclete Bibione

Pentru o vacanta activa

Categorii:
Italia

Comentarii

  • Elefantul African spune:

    sa fiu sincer..tot industrial pare…pentru mine eu un cosmar sa stai in asa ceva…ca si cum e o corporatie de hotel. Dar…sunt sigur ca e pe gustul altor oameni… multumesc pentru poveste

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii