Serbia admite tranzitul romanilor prin tara fara obligatia unui test COVID.

Belgrad

Din data de 15 august, Serbia a introdus obligatia prezentarii unui certificat de test COVID pentru toti calatorii care veneau din Romania (dar si din alte 3 tari din jur cum ar fi Croatia, Bulgaria si Macedonia de N0rd). Dupa primele balbaieli de rigoare, decizia cu privire la tranzit ramasese in pom – aparent testul COVID era obligatoriu si in cazul tranzitului spre alte destinatii. Initial s-a zis ca da, apoi ca nu, apoi s-a revenit la da. Probabil unii au reusit sa treaca prin Serbia fara sa fie intrebati de testul COVID, dar am citit cazurile a destui care au fost intorsi de la punctele de frontiera sarbesti.

Deci, MAE a anuntat oficial ca sarbii au decis ca incepand de pe 20 august, tranzitul sa se desfasoare fara obligativitatea prezentarii unul test COVID. Aceasta decizie mi se parea normala, fiind aplicata in toate tarile Europei – tranzitul este fara conditii de carantinare sau prezentare de teste COVID, dar evident in anumite conditii – de obicei de timp, dar in unele tari sunt specificate anumite drumuri (in general autostrazi) sau chiar ca oprirea voluntara chiar si la o benzinarie este interzisa.

Reglementarea in vigoare acum in Serbia este ca tranzitul de 12 ore prin Serbia este permis fara cerinta unui test COVID. De asemenea, copiii sub 10 ani pot intra in Serbia fara nici un test COVID (evident, parintii trebuie sa-l aibe). De asemenea, tranzitul aeroportuar este posibil fara restrictii.

Sursa info.

Categorii:
Stiri COVID-19

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest