Qatar Airways – flexibilitate in a schimba biletele de avion pana la 72 ore inainte de ora decolarii

Qatar Airways In Doha

Si cei de la Qatar Airways si-au modificat politica de schimbare a biletelor de avion in ideea ca se poate efectua fara a se mai plati vreo taxa de modificare cum era inainte de COVID. In plus, se poate cere si rambursarea biletelor la care renunti fara nici o penalizare. Dar haideti sa va povestesc mai pe larg.

Sa zicem ca ti-ai cumparat un bilet Qatar Airways si te razgandesti sa mai mergi – fie ca tara respectiva a devenit galbena, fie ca te-ai imbolnavit, fie ca pur si simplu nu mai ai chef sa te duci, poti sa renunti la bilet cu pana la 72 ore inainte de ora decolarii primului avion. In acest moment, ai optiunea de a schimba gratuit biletul de avion pentru o alta data, dar ATENTIE – in aceeasi clasa de rezervare. Aceasta schimbare o poti face nelimitat. Nu se va plati o taxa de schimbare, in schimb va trebui sa platesti diferenta in cazul in care biletul de avion de pe data nou aleasa este mai scump decat biletul pe care l-ai achizitionat (sau intervin taxe noi, etc). Daca nu iti convine, poti cere rambursarea banilor. Nu e nici o penalizare pentru rambursarea biletului.

Atentie, aceasta reglementare este valabila pentru bilete emise pana in data de 30 aprilie 2021, dar, evident, se poate prelungi in functie de evolutia pandemiei la nivel global. Dar, in acest moment, schimbarile gratuite nelimitate se pot face doar pana la sfarsit de aprilie. Noile date de calatorie pot fi pana pe 31 decembrie 2021 (din nou, poate fi schimbat).

Mai multe amanunte gasesti aici ––> conditii Qatar Airways 

 

In cazul in care Qatar Airways iti anuleaza zborul sau schimba ora de zbor, atunci trebuie sa iti schimbe rezervarea in mod gratuit complet – chiar daca biletele de pe noul zbor sunt mai scumpe decat pe zborul initial. Atentie – pot fi zboruri a caror ora poate fi schimbata destul de mult, asa ca este posibil ca daca in cazul biletului initial ai avea 2 ore de tranzit, in cazul noului orar sa ai 16 ore de tranzit. Pe vremuri, in aceasta eventualitate, Qatar Airways te lua si te caza intr-un hotel din Doha cu mancare si transfer inclus. Acum nu mai e cazul pentru ca tara este inchisa pentru nerezidenti. Asa ca va trebui sa ramai in aeroport si sa iti petreci vremea acolo – sunt diverse optiuni de dormit, de “quiet room”, etc.

 

In acest moment, accesul in Statul Qatar este interzis pentru cei care nu sunt cetateni sau rezidenti. Deci nu vei putea intra in Doha sa pufai o shisha sau sa mananci vreun humus.

Pentru cei care sunt in tranzit, nu au nevoie de vreun test PCR sau rapid, de fapt de nici un test decat daca vin din urmatoarele tari: Armenia, Bangladesh, Brazilia, India, Iran, Irak, Nepal, Nigeria, Pakistan, Filipine, Rusia, Sri Lanka si de la 2 martie vei avea nevoie de test daca vii si din Tanzania. Deci, nu este nevoie de test daca vii din Romania.

In acest moment, principalele destinatii pentru calatorii din Romania sunt Zanzibar si Maldive. Exista de asemenea posibilitatea sa poti zbura in SUA via Doha (tinand cont ca nu esti acceptat sa zbori via o tara Schengen), dar in general, putini opteaza pentru zbor cu Qatar Airways deoarece ocolul este lung, dar in caz ca gasiti vreun tarif bun, in ultima instanta de ce nu.

Biletele de avion, pot fi cumparate de aici ––-> site Qatar Airways.

Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

  • J spune:

    testul covid se face cu maxim 72h inainte de decolare (unii cer si 48 ore) iar eu am fost obligat si a face unul rapid cu 4 ore inainte de decolare.
    daca iesea vreounul pozitiv??

    daca puteai schimba pana la 2 ore inaintea zborului era ceva de zis.
    altfel e o gluma „oferta” Qatar..

    • Imperator spune:

      Nu am auzit ca cei de la Qatar sa ceara test rapid cu 4 ore inainte de imbarcare. Singura tara de care am auzit este Olanda si se aplica atat pentru zborurile KLM si Transavia, cat si pentru Blue Air, TAROM, LOT, Wizz Air, Qatar Airways, orice companie zboara in acest moment spre Olanda.
      Relativ la faptul ca exista un risc sa iasa testul pozitiv, de aceea exista companii de asigurari care sa iti acopere acest risc. Nici aeroporturile, nici laboratoarele medicale, nici companiile aeriene sau cele de cale ferata nu sunt companii de asigurari.
      Da, in cazul altor companii poti sa schimbi cu 48 ore sau maximum cu o zi inaintea zborurilor, dar asta este oferta Qatar. Nu am auzit de nici o companie aeriana sa ofere schimbarea gratuita a biletului cu o ora inainte de zbor. Aia se cheama no show 🙂

  • Robert spune:

    Unde este mai exact regula cu 3 zile inainte de plecare? La ei pe site la Terms & Conditions, gasesc doar asta : „Refund penalties and no-show fees will be waived if requested up to 3 hours before departure.” Deci 3h, nu 3 zile

  • ANDREEA MIHAI spune:

    cred ca ar trebui mentionat in articol faptul ca nu se face full refund. taxele asociate biletului de avion, cu exceptia YQ si YR nu se ramburseaza. Qatar Airways mai are si o taxa de 10%, nerambursabila si ea.

  • Elefantul African spune:

    praf in ochi

  • Marian spune:

    Buna ziua ,

    Tocmai ne-au reprogramat zborul cu 9 ore de tranzit in Doha in loc de 4 ore .

    Putem cere ceva “penalitati” ?

  • Ioana spune:

    Buna,

    Stii cumva daca, in cazul in care au reprogramat zborul pentru a doua zi si eu l-am schimabat cu o zi inainte, pierzand astfel o noapte de cazare si diferenta de pret fata de biletul initial, este posibil sa imi ramburseze macar contravaloarea noptii de cazare pierdute si a diferentei de pret la bilet ?

    Multumesc mult

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest