Air France / KLM – poti schimba biletul de oricate ori vrei, inclusiv biletele “Light”

Air France KLM

Si grupul franco-olandez Air France / KLM si-a modificat politica de schimbare a biletelor deja cumparate, devenind mult mai flexibila si evident mai putin costisitoare. Am discutat si cu reprezentantii grupului care opereaza mai multe zboruri zilnice de la Bucuresti spre Paris si Amsterdam (si de acolo mai departe spre multe colturi ale lumii) si am aflat ca si in cazul Air France / KLM, biletele pot fi cumparate fara nici o teama pentru ca pot fi schimbate de oricate ori se doreste. Deci, iata care sunt amanuntele

Daca iti cumperi acum un bilet Air France / KLM si dintr-un motiv oarecare (nu trebuie sa justifici nimic nimanui) nu mai doresti sa zbori spre destinatia respectiva sau la datele respective, poti sa-ti schimbi biletul fara nici o taxa de schimbare. Cum ziceam, nu e vorba numai de data, ci si de destinatie. De exemplu, daca ai un bilet pentru 15 martie spre Madrid, il poti schimba fara probleme pentru un bilet pe 17 iulie spre Cancun. Evident, se platesc diferentele. De exemplu daca biletul de Madrid costa 200 euro si cel de Cancun costa 600 euro, vei plati diferenta de 400 euro. Si invers e posibil. De exemplu daca ai un bilet spre New York de 700 euro si vrei sa mergi spre Cancun, evident, schimbi biletul gratis si primesti 100 euro intr-un voucher pe care il poti folosi pentru alte bilete de avion sau servicii.

Atentie – flexibilitatea de schimbare a biletelor este in vigoare si pentru cele mai ieftine bilete, cele numite “Light”. Schimbarile pot fi facute pana in ziua plecarii, deci flexibilitatea este totala.

Poti de asemenea sa soliciti banii inapoi daca biletul tau se afla printre cele “refundable” (rambursabile). In cazul biletelor nerambursabile (cele “Light”), nu pierzi banii, dar poti primi un voucher care este valabil timp de 1 an. Daca expira anul si nu il folosesti, primesti banii inapoi.

 

Atentie, schema aceasta de flexibilitate a biletelor este pana pe 31 decembrie 2021, dar data poate fi schimbata in functie de evolutia pandemiei la nivel global. SIgur, poate fi prelungita si in 2022, dar poate fi si redusa. Din nou, trebuie sa urmariti.

 

Care sunt cerintele de testare

Pentru zboruri de tranzit

  • Pentru zboruri KLM cu tranzit prin Amsterdam (nu intrati in Olanda), este nevoie de un test PCR facut cu maximum 72 ore inainte de ora sosirii in Amsterdam si un test rapid-antigen, facut cu maximum 4 ore inainte de imbarcare. Evident, trebuie tinut cont si de reglementarile tarii de destinatie
  • Pentru zboruri Air France cu tranzit prin Paris (nu intrati in Franta), nu este nevoie de nimic, doar daca tara de destinatie iti cere test. Daca trebuie sa schimbati aeroportul (Charles de Gaulle spre Orly sau invers), trebuie sa prezentati test PCR negativ deoarece intrati pe teritoriu francez (nu mai vechi de 72 ore de la ora intrarii in Franta).

 

Pentru zboruri directe

  • Daca ramaneti in Olanda: trebuie sa prezentati un test PCR facut cu 72 ore inainte de a intra in Olanda si cu 4 ore inainte de a va imbarca in avion. Odata ajunsi in Olanda, se recomanda “puternic” sa se stea in carantina timp de 10 zile. Se poate iesi din carantina mai devreme daca va faceti un test PCR in ziua a 5-a de carantinare si iese negativ.
  • Daca ramaneti in Franta: daca veniti dintr-o tara a Spatiului Economic European (deci, inclusiv Romania), trebuie sa prezentati rezultatul unui test PCR facut cu maximum 72 ore de intrarea pe teritoriul Frantei si vi se recomanda ferm carantinarea timp de 7 zile (cu test PCR la iesirea din carantina). Daca veniti din afara Europei intrarea in Franta este interzisa cu exceptia calatoriilor esentiale, iar in cazul calatoriilor esentiale, calatorii vor trebui sa prezinte un test PCR facut cu nu mai mult de 72 ore de data imbarcarii in avion si vor sta 7 zile in carantina institutionalizata intr-un hotel agreat de autoritatile franceze.

 

Cele mai populare destinatii zilele acestea printre romani pe langa Paris / Amsterdam (unde probabil nimeni nu se mai duce cu scop turistic, ci mai degraba in interes de serviciu, afaceri sau familiare) sunt Cancun si Punta Cana. De asemenea, KLM opereaza spre Zanzibar.

Atentie – daca doriti sa zburati spre SUA via Paris sau Amsterdam cu Air France / KLM, este obligatoriu sa fiti cetateni sau rezidenti americani, altfel nu veti putea fi imbarcat.

 

Pentru mai multe informatii, cititi aici: Air France si respectiv KLM.

Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii