Haideti in Iordania, Arabia Saudita sau Socotra. Primele grupuri s-au ocupat imediat, asa ca facem si alte grupuri – mai sunt doar cateva locuri

Elephant Rock

Acum vreo luna cred, anuntam o excursie cu totul si cu totul speciala programata pentru luna martie 2022 – o vizita la cele mai spectaculoase 2 atractii din Iordania, o expeditie overland prin Arabia Saudita si apoi un tur catre un taram extraterestru – insula Socotra care de jure tine de Yemen, iar de facto, de Emiratele Arabe Unite. Ei bine, locurile au fost “umplute” in vreo 2 zile si am continuat sa fim asaltati cu cereri, asa ca impreuna cu prietenul Dragos de la Explore Travel am decis sa mai organizam si un al doilea grup, fix la o saptamana dupa ce plec eu in prima tura. Asa ca vreau sa va zic ca daca vreti sa descoperim impreuna aceste taramuri fascinante, necunoscute, dar incredibile, ar trebui sa va grabiti, mai sunt doar cateva locuri !

Pentru mai multe detalii cu privire la tururi, cititi articolul initial aici –> Iordania, Arabia Saudita, Socotra 

 

Pe scurt:

Iordania – va fi o vizita scurta concentrata doar pe cele mai spectaculoase 2 atractii turistice ale Iordaniei – Petra si Wadi Rum. Acum 22 ani cand imi planificam prima excursie in Orientul Apropiat, am cumparat un ghid Lonely Planet care scria negru pe alb – daca nu poti sa vezi decat un singur obiectiv turistic in Orientul Apropiat, acela e musai sa fie Petra. Cred ca are dreptate. Am fost in Petra de trei ori si de abia astept sa ajung si a patra oara pentru ca Petra este un oras magic, un oras incredibil, un oras istoric pe care cu greu il pot uita. Se spune ca Wadi Rum este cel mai frumos desert din lume. Nu am vazut toate deserturile din lume, dar Wadi Rum este indiscutabil un top – stiu, poate multi spun ca desertul este un loc fara de viata (nu e chiar adevarat, nu e planeta Marte), dar culorile, formele de relief, nisipul si piatra creaza un univers fascinant pe care trebuie sa-l vezi cel putin odata in viata.

Arabia Saudita – a fost o tara absolut inchisa turismului pana in 2019. Singurii turisti admisi erau musulmanii care veneau sa se inchine la locurile sfinte. Dar, surprise, surprise, tara a fost deschisa in 2019 pentru turism (ma rog, a venit COVID-ul care a reinchis-o o perioada), dar acum poate fi vizitata din nou, iar planurile de dezvoltare turistica sunt monumentale, avand in spate multe zeci de miliarde de dolari – nu va fi probabil nici o supriza ca in deceniul urmator Arabia Saudita sa devina o putere a turismului regional sau poate si mondial. Ei bine, va invit sa fim niste pionieri, sa descoperim acea Arabie Saudita “reala” din perioada pre-turistica. Sa descoperim Mada’In Saleh, asa-numita “a doua Petra” sau “Petra saudita”. Petra a fost construita de nabateeni, un popor arab care a controlat rutele comerciale dintre Yemen si Levant, dar Petra nu a fost singurul oras nabatean, au fost mai multe, iar al doilea ca marime si importanta este in Arabia Saudita de azi, la Mada’In Saleh. Un oras uitat, un oras nevizitat, un oras nedescoperit, un oras fara mase de turisti si unde te poti simti ca un adevarat explorator. Dar pe langa Mada’In Saleh, vom descoperi un oras stravechi, oras de pe un fost drum comercial, oaze neobisnuit de verzi, peisaje spectaculoase, zone traditionale ca in Arabia de odinioara (da, vom locui si intr-un home stay) si nu in ultimul rand, Arabia Saudita de azi – vom vizita orasul sfant Medina (primul oras convertit la Islam), dar si Jeddah, capitala economica a regatului, port la Marea Rosie unde pe langa zgarie norii moderni, se pastreaza si orasul vechi, traditional.

Insula Socotra – de cand am vazut un documentar despre aceasta insula aflata in Oceanul Indian si care de jure tine de Yemen (de facto, nu), mi-am dorit sa ajung in acest taram extraterestru. O buna parte din flora si fauna acestei insule nu le poti gasi nicaieri in alt colt de planeta, in plus, datorita conditiilor grele, nu a fost niciodata prea locuita. Este o insula “extraterestra” gata de a fi explorata si a descoperi locuri unice. In ultimul deceniu am citit numeroase bloguri (vazut si vloguri) ale unor straini si absolut fiecare era de-a dreptul mesmerizat. Sunt sigur ca o sa ni se intample si noua.

 

Deci, care e planul. Daca ati facut click pe link-ul de mai sus, ati desoperit datele pentru un tur. Dar cum ziceam, am fost realmente asaltati cu rezervari si pentru ca cred ca tururile cu 40 – 50 oameni nu au nimic de-a face cu turismul, cu experienta, cu interactiunea intre noi, cu interactiunea cu ghizii, am decis sa facem 2 grupuri “cap la cap”. Si vom pleca la o diferenta de o saptamana eu si Dragos Pirnog. In consecinta, sunt doar 14 locuri pentru Iordania, 11 locuri pentru Arabia Saudita si 14 locuri pentru Socotra per grup. Plus 1 – eu sau Dragos Pirnog :).

 

Chiar si asa, mai sunt doar cateva locuri, asa ca daca vreti sa descoperim impreuna aceste meleaguri magice, va sfatuiesc sa va grabiti.

 

In primul si in primul rand, nu este obligatoriu sa faceti tot turul din Petra in Socotra. Puteti opta doar pentru Iordania, doar pentru Arabia Saudita (aici vine cu o jumatate de zi la pachet in Dubai pentru ca de acolo ne intoarcem de acasa), doar pentru Socotra (si asta vine la pachet cu Dubai si o noapte in Abu Dhabi pentru ca din Abu Dhabi zburam), sau pentru combinatii de cate doua tari: Iordania + Arabia Saudita sau Arabia Saudita + Socotra. Evident, se poate face totul, Iordania – Arabia Saudita – Socotra (si sunt  5 sau 6 oameni care au optat pentru acest program).

 

Grupul 1 – cu mine de la inceput pana la plecarea din Socotra. Dragos va fi cu voi in ultima zi in Abu Dhabi / Dubai

Iordania, 2 – 6 martie 2022. Plecare pe 2 martie ora 6:00 (cursa Wizz Air direct spre Aqaba). Cine doreste doar Iordania, se va intoarce pe 6 martie (pentru ca zborul pleaca la 10 minute dupa miezul noptii, adica la 0:10 si deci, e 6 martie), cine continua spre Arabia Saudita, vom continua terestru (granita saudita e la 27 km de Aqaba).

MAI SUNT 4 LOCURI.

 

Arabia Saudita 5 – 14 martie 2022. Daca veniti din Iordania, va fi o continuare terestra, daca veniti din Romania, veti veni la Aqaba pe 5 martie cu cursa Wizz Air directa din Bucuresti (care pleaca la 19:40 si ajunge la Aqaba la 23:35) si a doua zi, pe 6 martie, trecem granita in Arabia Saudita. Vom pleca din Arabia Saudita pe 13 martie cu un zbor Fly Dubai spre Dubai (decolare 7:25, aterizare 11:20) unde vom vizita EXPO 2020. Cine nu va continua spre Socotra, va pleca in aceeasi zi acasa cu o cursa Fly Dubai la ora 21:00, care va ateriza dupa miezul noptii la ora 0:35. Cine va continua in Socotra, vom pleca seara spre Abu Dhabi unde vom dormi intr-un hotel langa aeroport.

MAI E 1 LOC.

 

Socotra 13 – 22 martie 2022. Daca veniti din Arabia Saudita, vom avea programul cum este descris mai sus. Daca veniti doar pentru Socotra, veti pleca din Romania pe 13 martie la ora 14:10 si veti ateriza la Dubai la ora 21:05. Va veti alatura grupului care vine din Arabia Saudita si vom merge cu totii in Abu Dhabi de unde vom zbura a doua zi dimineata, 14 martie la ora 10:00 cu o cursa Air Arabia. La retur, veti ateriza la Abu Dhabi in cursul dupa-amiezii de 21 martie unde veti fi intampinati de Dragos, transfer la Dubai unde va veti putea plimba (sau face shopping) pana pe 22 martie, zborul decoland la ora 18:15 spre Romania.

MAI SUNT 3 LOCURI

 

Grupul 2 – Dragos Pirnog va va insoti in Iordania si Arabia Saudita si la avion in Abu Dhabi. Eu va voi astepta in Socotra pe care o vom vizita impreuna si apoi returul spre casa.

 

Iordania 9 – 13 martie 2022. Plecare pe 9 martie ora 6:00 (cursa Wizz Air direct spre Aqaba). Cine doreste doar Iordania, se va intoarce pe 13 martie (pentru ca zborul pleaca la 10 minute dupa miezul noptii, adica la 0:10 si deci, e 6 martie), cine continua spre Arabia Saudita, va continua terestru (granita saudita e la 27 km de Aqaba).

MAI SUNT 8 LOCURI

 

Arabia Saudita 12 – 21 martie 2022. Daca veniti din Iordania, va fi o continuare, daca veniti din Romania, veti veni la Aqaba pe 12 martie cu cursa Wizz Air directa din Bucuresti (care pleaca la 19:40 si ajunge la Aqaba la 23:35) si a doua zi, pe 13 martie, treceti granita in Arabia Saudita. Veti pleca din Arabia Saudita pe 20 martie cu un zbor Fly Dubai spre Dubai (decolare 7:25, aterizare 11:20) unde veti vizita EXPO 2020. Cine nu va continua spre Socotra, va pleca in aceeasi zi acasa cu o cursa Fly Dubai la ora 21:00, care va ateriza dupa miezul noptii la ora 0:35. Cine va continua in Socotra, va pleca seara spre Abu Dhabi unde veti dormi intr-un hotel langa aeroport.

MAI SUNT 2 LOCURI

 

Socotra 20 – 29 martie 2022. Daca veniti din Arabia Saudita, vom avea programul cum este descris mai sus. Daca veniti doar pentru Socotra, veti pleca din Romania pe 20 martie la ora 14:10 si veti ateriza la Dubai la ora 21:05. Va veti alatura grupului care vine din Arabia Saudita si vrti merge cu totii in Abu Dhabi de unde veti zbura a doua zi dimineata, 21 martie la ora 10:00 cu o cursa Air Arabia. Dragos va va conduce la aeroport la Abu Dhabi si eu va voi intampina vreo 2 ore mai tarziu in Socotra. La retur, vom ateriza la Abu Dhabi in cursul dupa-amiezii de 28 martie, transfer la Dubai unde va veti putea plimba (sau face shopping) pana pe 29 martie, zborul decoland la ora 18:15 spre Romania.

MAI SUNT 4 LOCURI

 

Tarife

Iordania: 750 euro

Arabia Saudita: 3250 euro

Socotra: 2598 euro

Iordania + Arabia Saudita: 3800 euro

Arabia Saudita + Socotra: 5438 euro

Marele tur: Iordania – Arabia Saudita – Socotra: 5950 euro

 

Mai multe detalii (click pe link)

Grup 1:

Iordania 

Arabia Saudita

Socotra 

 

Grup 2

Iordania 

Arabia Saudita

Socotra

 

Pentru mai multe informatii, imi puteti scrie mie imperatortravel@yahoo.co.uk si lui Dragos dragos@exploretravel.ro, iar pentru rezervari, vorbiti cu Dragos – dragos@exploretravel.ro 

Va astept intr-o expeditie pe care nu o veti uita niciodata.

 Va asteapta… Iordania, Arabia Saudita, Socotra

Iordania

Madain Saleh Petra saudita

Arabia Saudita

Dragon Blood Tree in floare

Socotra

 

Categorii:
Arabia Saudita · Iordania · Yemen

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest