VOTEAZA DESTINATIA ANULUI: Brasov, Targoviste sau Iasi ? Brezoi, Darmanesti sau Toplita ?

Destinatia anului

S-a ajuns si in faza finala pentru Destinatia Anului de anul acesta. Spre deosebire de anul acesta nu va fi o singura destinatie, ci vor fi 2 destinatii – 1 destinatie la categoria City Break (e vorba de marile orase) si 1 destinatie la categoria “Localitati turistice” adica dintre localitatile mai mici ale Romania. Se vor duela localitatile care au castigat competitiile regionale (mai intai, duelurile au fost pe regiuni istorice – Transilvania, Moldova si Muntenia), iar cei care au intrat in finala sunt cele care au primit cele mai multe nominalizari in cele trei regiuni. Deci, Brasovul se va duela cu Targoviste si Iasi, iar Brezoiul cu Darmanesti si Toplita.

Ce este Destinatia Anului ? Nu este destinatia cea mai frumoasa din Romania. Nici destinatia unde se bea cel mai bun vin sau se mananca cel mai bine. Nu este nici destinatia cu cele mai misto gagici si nici cea cu cei mai multi vizitatori (culmea, acelea nu au prea fost votate – vezi Litoralul)

Este in primul rand destinatia care este iubita de locuitorii si vizitatorii ei – 66% din votul final este VOTUL PUBLICULUI. Si este clar ca s-a votat in functie de patriotismul local. Iesenii au votat Iasiul, brezoienii au votat Brezoiul. Sunt convins ca si multi dintre “neutrii” au votat finalisti – fie pentru ca au fost acolo si le-a placut, fie ca au rude, fie din cu totul alte motive. Cine a intrat in finala – sunt localitatile care au fost cele mai iubite de locuitorii lor (sau de cei care provin din localitatile respective) si care au reusit sa se mobilizeze cel mai mult. Si pentru brasoveni, targovisteni, ieseni, darmanesteni, brezoieni si topliteni, JOS PALARIA !

Este destinatia care a convins juriul ca are un plan si o strategie de dezvoltare a turismului., Toate destinatiile intrate in competitie au completat un formular explicand ce au “the best” in destinatie si ce investitii au facut sau urmeaza sa faca pentru  a o face cat mai atragatoare pentru turistii de la noi si de aiurea. Iar juriul a judecat bazat pe aceste informatii.

 

De ce anul acesta sunt 2 destinatii, tinand cont ca in anii precedenti au fost doar o singura Destinatie a Anului ? E simplu, s-a luat decizia pentru a crea premizele ca si comunitatile mai mici sa poata sa iasa in fata. Iasi are o populatie de peste 300.000 locuitori, iar Brezoi de doar 6000 oameni. Brezoi nu ar putea niciodata sa ia fata Iasiului la numar de voturi. Sau orice alta localitate mica. Asa ca de aceea, s-a hotarat sa existe 2 Destinatii ale Anului – pentru a putea si cei mici sa iasa in fata.

Dar in ultima instanta, cei care castiga vor fi toti si toate localitatile care incearca sa faca ceva in a atrage cat mai multi turisti. Si daca vor investi cu cap, de fapt toate aceste localitati vor fi Destinatia Anului.

 

Ce va rog sa faceti.

Intrati sa votati preferatele voastre la cele doua categorii. Intra aici  —-> https://www.destinatiaanului.ro/

Votul incepe pe 5 mai si se termina pe 30 mai 2022.

Uite-te la Prima TV unde vor fi difuzate reportaje care sa surprinda ce e de vazut in cele 6 destinatii finaliste.

Asteapta anuntarea castigatorilor (ii voi anunta eu, nu va faceti grija)

Si mai ales….  VIZITEAZA ROMANIA !

 

Categorii:
Diverse

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii