Norwegian va opera ruta Bucuresti – Olso cu incepere din 23 iunie 2023

Palat Regal Oslo

Inca o ruta care nu mai era operata in Romania datorita disparitiei Blue Air este acoperita de o companie straina nou venita pe piata romaneasca. Este vorba de ruta Bucuresti – Oslo operata doar de Blue Air in ultimii cativa ani care va fi acoperita de compania low-cost Norwegian cu incepere din 23 iunie 2023 cu o frecventa de 2 zboruri pe saptamana.

Zborurile vor fi operate lunea si vinerea (zile potrivite pentru un city break in capitala norvegiana) dupa urmatorul orar:

Bucuresti – Oslo 11:55 – 14:10

Oslo – Bucuresti 7:00 – 11:15

Preturile variaza de la o zi la alta, in luna iulie vazand preturi intre 65 si 139 euro pe sens. Adica la tariful „blana”

Norwegian are 3 tipuri de tarife: 

Low fare: include un bagaj de cabina de maxim 10 kg care trebuie pus sub scaunul din fata calatorului

Low fare+: include doua bagaje de cabina care combinat sa nu aibe mai mult de 10 kg si pe care le puteti pune atat in compartimentul destinat bagajelor de deasupra, dar si la picioare si un bagaj de cala de 23 kg – platiti cam 30 euro pe sens fata de tariful „low fare”

Flexible: doua bagaje de cabina care combinat sa nu aibe mai mult de 15 kg si pe care le puteti pune atat in compartimentul destinat bagajelor de deasupra, dar si la picioare, doua bagaje de cala de cate 23 kg fiecare, rezervarea locului in avion si rambursarea pretului biletului de avion in caz ca nu mai vrei sa calatoresti – platiti cam 180 euro per sens fata de tariful „low fare”

 

Norwegian sau Norwegian Air Shuttle cum este denumita in mod oficial este o companie low-cost norvegiana. A fost fondata in 1993 ca un mic operator de zboruri regionale in Norvegia. In 2002, a trecut la nivelul urmator – a decis sa devina o companie low-cost, un nou tip de business care parea foarte promitator (ca idee, EasyJet fusese fondat in 1995, Ryanair in 1984, dar nu facuse mare lucru pana la finalul secolului, Wizz Air si Blue Air in 2004). In timpul deceniului trecut, Norwegian a devenit foarte agresiv, extinzandu-se pana la aproape 200 avioane si lansandu-se si in business-uri destul de riscante – zboruri transcontinentale low-cost (spre SUA sau Thailanda printre alte destinatii) ori deschiderea unei subsidiare peste ocean – Norwegian Argentina). Evident, s-a extins prea mult si in multe nise nu tocmai usoare, asa ca in consecinta, incepand cu 2019 a intrat intr-un proces de restructurare puternic lovit de COVID. In 2020 a intrat in insolventa, iesind in 2022 cu un numar redus de avioane si cu un numar mult mai mici de rute, toate in Europa – zborurile transcontinentale, dar si subsidiara din Argentina au fost lichidate.

Norwegian Air Shuttle este o companie privata cu actiuni cotate la bursa din Oslo. Cei mai mari actionari sunt doua firme de leasing avioane care combinat au aproape 27% din actiuni (una este irlandeza si alta este controlata de guvernul chinez) dupa ce pana in momentul crizei din 2018-2019, fusese controlata majoritar de un antreprenor norvegian. In acest moment, opereaza circa 70 avioane, imensa majoritate de tip Boeing 737-800NG (cred ca mai are vreo 2-3 MAX-uri).

Singurele zboruri directe dintre Romania si Norvegia sunt operate de Wizz Air care leaga Bucurestiul de aeroportul Torp, un aeroport secundar din sudul Norvegiei, aflat la peste 100 km de capitala tarii. Uneori, biletul de autobuz din Torp pana la Oslo este semnificativ mai scump decat biletul de avion dintre Bucuresti si Torp.

Oslo este o capitala draguta, plina de verdeata si cu un aer nordic, fara a avea insa palatele Stockholm-ului si Copenahagai – elita norvegiana a fost mai modesta. In schimb, e un oras interesant de luat la pas si este o poarta de intrare spre absolut superbele fjorduri norvegiene.

Puteti citi mai multe aici ––> Oslo, Capitala Norvegiei

 

Stire aflata pentru prima oara de la Airlines Travel

Categorii:
Companii aeriene

Comentarii

 • Elefantul African spune:

  s-a ajung la o golanie cu bagajele, incredibil, nu suntem departe de momentul cand o sa trebuiasca sa platim si pentru mers la baie, dat drumul la lumina si alte bazaconii

 • Costea spune:

  Compania low-cost Norwegian va opera de pe Otopeni începând cu 23 iunie 2023. Vor fi efectuate zboruri directe și către destinații neoperate de alții: Ålesund, Algarve, Alicante, Alta,
  Andenes, Bergen, Billund, Bodø, Ajaccio, Dubrovnik, Gdansk, Harstad, Haugesund, Kirkenes, Krakovia, Kristiansand, Molde, Klaipėda, Pristina, Pula, Reykjavík,
  Riga, Sarajevo, Skopje, Split, Stavanger, Tromsø, Trondheim și Vilnius.

  • Imperator spune:

   Nu va fi nici un zbor direct decat la Oslo. De acolo, se zboara spre numeroase destinatii, dar nu inteleg de ce sa merg tocmai pana la Oslo pentru a zbura apoi la Skopje sau Sarajevo ? Pentru destinatii din Norvegia si Islanda, poate fi o solutie. Pentru marea majoritate din lista nu prea are nici un sens.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest