WizzAir anunta curse spre Geneva, Oslo si Sardinia ! Zborurile din Craiova vor fi anuntate maine

Fiord Norvegia.jpg

Acum cateva zile am fost invitat la conferinta de presa a WizzAir care a avut loc azi de dimineata. Banuiam eu ca anunta ceva curse noi, am tot citit pe forumuri si site-uri despre curse noi din Cluj sau Tg. Mures, auzisem despre deschiderea unor curse din Craiova, dar habar n-aveam ca vor sa deschida niste curse noi din Bucuresti. Si cum am ajuns la conferinta de presa, am ramas chiar surprins… da, erau curse noi, dar in directii neobisnuite, destinatii neacoperite, adevarate inovatii – spre Geneva, Oslo si Alghero in Sardinia !

Sa le luam la mana:

Oslo – este cred prima cursa Bucuresti – Oslo din istorie. Habar n-am sa fi fost vreodata si mi se pare foarte tare, un pariu pe care sper ca Wizz-ul sa castige. L-am intrebat pe dl. Abran de ce tocmai Oslo. Pe la Stockholm s-a mai zburat, SAS-ul mai zboara pe sest spre Copenhaga, romani prin Oslo nu sunt asa de multi ca in Suedia si Danemarca. A motivat ca Norvegia este una din putinele (daca nu singura tara din Europa) care inregistreaza o crestere economica puternica, exista un potential turistic deosebit (nu neg asta, fiordurile sunt superbe). A mai spus ca are in vedere inca o cursa spre Scandinavia, nu a vrut sa zica unde, dar eu banuiesc ca la Malmo (care ar acoperi si Danemarca aflata peste garla si Suedia de sud unde exista destui romani).

Geneva – am o multime de cunostiinte lucrand la Geneva pe la diverse corporatii si institutii, unii imi citesc blogul si ma bucur sa le dau o veste buna ! Wizz-ul va zbura la Geneva ! Uraaa ! Dupa falimentul Fly Baboo, costa al dracului de mult sa calatoresti la Geneva si stiu pe unii care se vor imbata la auzul vestii 🙂

Alghero (Sardinia) – m-am obisnuit ca low-cost-urile sa descopere tot soiul de aeroporturi ciudate de prin peninsula, dar exceptand Catania, nimeni nu s-a aventurat spre locuri mai putin batute de romani ale Italiei… si Alghero mi se pare un pariu al WizzAir pe care sper sa-l castige… Cei care au fost in Sardinia mi-au zis ca e o insula extrem de pitoreasca !

Dl. Abran, directorul comercial al WizzAir a mai spus ca Wizz-ul a transportat 3,2 milioane de pasageri in Romania (fiind cel mai mare transportator aerian), dintre care 1,5 milioane din / spre Bucuresti. Se asteapta ca numarul acestora sa creasca, evident si datorita curselor noi. L-am intrebat de Tel Aviv (Wizz a inceput sa zboare Budapesta – Tel Aviv) si mi-a spus ca este o destinatie super interesanta, dar Israelul nu face parte din conventia de open skies a Europei, asa ca mai trebuie sa asteptam.

Despre Craiova, nu a vrut sa zica nimic, a spus doar ca discuta cu diverse aeroporturi din Romania, cu unele fiind in discutii mai avansate, cu altii nu tocmai. Cert este ca maine va fi o conferinta de presa la Craiova care evident ca va anunta deschiderea unor curse din Craiova probabil spre destinatii clasice din Italia si Spania. Oricum, o stire excelenta pentru Oltenia !

Sa nu uiit – zborurile Bucuresti – Oslo, Geneva sau Alghero vor fi operate incepand din mai de 2 ori pe saptamana, iar biletele vor putea fi achizitionate incepand de zilele urmatoare (probabil de maine). Preturile vor incepe de la 92 lei (Alghero – one way), Geneva si Oslo la 142 lei (one-way) cu taxe de aeroport, dar fara restul de taxe (bagaje, loc prioritar, mancare, etc, etc). Evident, nu sunt mai mult de 10% din locurile din avion la preturile acestea, deci grabiti-va sa le luati. In Oslo, se va ateriza pe aeroportul Torp (cred ca autobuzul de la aeroport pana in oras va fi mai scump decat avionul Bucuresti – Oslo).

 

A mai fost la conferinta de presa si dl. Iordache care a anuntat ca pe 6 noiembrie va fi in sfarsit inaugurat si noua extensie a terminalului aeroportului Otopeni (operational va fi din 7 noiembrie). Initial, zborurile care vor fi procesate in noua extensie vor fi zboruri interne (Slava Domnului !), urmand ca ulterior sa fie si zboruri internationale. La intrebarea Mirabelei de la ZF cu privire la problema taxiurilor, dl. Iordache a evitat raspunsul si a spus ca nu e implicat in rezolvarea situatiei… Deci, vom avea un aeroport mai frumos, mai mare, mai eficient, dar incurajand ca de obicei jecmanirea pasagerilor la sosire. Bravos, tov. Iordache, suntem mandri !

Sursa foto

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii