Destinatii nou-noute 2017 – 2018. Astazi, KLM

KLM B

In fine, al patrulea articol din serie. Asa ca m-am gandit sa va scriu care sunt cele mai noi rute lansate anul trecut de KLM si cele care vor veni in 2018. Da, stiu, Air France si KLM sunt aceeasi companie, iar despre Air France deja am scris. Poate e un pic surprinzator, poate nu, politica de rute ale celor doua mari companii din grupul Air France – KLM este un pic diferita. Asa ca va prezint si noile rute KLM.

Toate aceste rute sunt deservite direct de la Amsterdam, dar intre Amsterdam si Bucuresti, KLM are patru zboruri pe zi (inclusiv cele in code share cu Tarom), asa ca e imposibil sa nu gasesti un zbor care sa ofere un zbor de conexiune rapid.

2017 – deja lansate

Mauritius –  este o destinatie de mare si soare din ce in ce mai populara. Destui romani au fost si stiu multi care isi planifica o calatorie pe insula, asa ca aparitia a inca unei companii care sa opereze spre Mauritius e de bun augur. Mauritius, pe langa zonele de plaja si mare, are si cateva locuri interesante in interiorul insulei – principala productie a insulei este trestia de zahar, asa ca poti descoperi povestea zaharului din Mauritius intr-o expozitie interactiva, dar nu rata nici o vizita la parcul zoologic (ma rog, nu e exact un parc zoologic, experienta este o incrucisare de zoo cu safari) Casela Park.

San Jose, Costa Rica – am luat zborul acesta recent, spre America Centrala! A fost excelent – se zboara cu un Boeing Dreamliner, ultimul racnet al avioanelor scoase de constructorul din Seattle. Mancarea a fost buna, loc destul (e drept, am fost la Premium Economy) si m-am uitat non-stop la filme. San Jose nu pot spune ca e un oras cine stie ce (am avut noroc ca am prins o parada de tip Carnaval – Festival da Luz), dar este poarta de intrare spre o tara absolut magnifica – este un paradis natural cu parcuri nationale pline de pasari colorate, de animale exotice si de o verdeata datatoare de optimism, in conditiile in care acasa lasasem iarna. Turismul este extrem de bine pus la punct.

Mumbai, India. Capitala economica a Indiei este ea insasi o tara. Aici poti vizita celebrele studiouri de la Bollywood (unde joci intr-un film, daca ai timp) sau impresionantele cladiri provenite din perioada coloniala. In ultimul deceniu, orasul s-a schimbat radical, devenind (in cea mai mare parte a centrului) una dintre metropolele cool ale Asiei – cu hoteluri spectaculoase, restaurante rafinate si baruri de fite… Dar culoarea indiana o gasesti peste tot – de la dhobi ghat (unde se spala rufele unui oras cu milioane de locuitori) pana la templele colorate hinduse.

Porto, Portugalia. Desi cei din Porto se lauda ca sunt locuitorii „orasului care munceste”, asta nu inseamna ca ai de-a face cu un oras plictisitor. Exista zone cu o atmosfera boema, exista celebrele crame cu vin de Porto, iar daca iei o croaziera pe raul Douro in sus, vei admira dealuri intregi de podgorii. Din Romania, nu exista zboruri directe spre Porto, asa ca o noua conexiune disponibila este o stire buna.

 

Catania, Italia  si Malaga, Spania, sunt niste orase interesante, insa in rol mare de intrare pentru doua regiuni ale Europei absolut fabuloase – Sicilia si Andaluzia. Pentru noi, romanii, probabil ca aceste doua rute noi nu sunt de prea mare interes, pentru ca amandoua sunt deservite de zboruri directe, dar daca nu vreti sa zburati cu o companie low-cost, iata, aveti o noua alternativa via Amsterdam.

Gdansk, Polonia si Graz, Austria, sunt, de asemenea, doua noi destinatii deschise de cei de la KLM. Gdansk este o perla istorica pe malul Marii Baltice. Fostul Danzig german a fost reconstruit cu mare atentie si arata excelent, iar Graz este unul dintre acele orase ale Austriei linistite si colorate. In Graz exista si un Muzeu al Vanatorii, unde, in 1995, era publicat un clasament al celor mai mari trofee de urs vanate, iar pe lista se aflau la loc de frunte niste figuri sinistre, ca Brejnev, Ceausescu sau Jivkov… Sunt curios daca mai exista acel clasament 😊.

 

2018 – zboruri care vor incepe in curand

Fortaleza, Brazilia – 3 mai 2018. Air France si KLM, in colaborare cu compania braziliana GOL, lanseaza un tur de descoperire a Braziliei. Practic, operatorul franco-olandez va aduce pasageri in Brazilia, iar GOL ii va transporta mai departe prin toata Brazilia (si nu numai). Fortaleza este una dintre principalele destinatii de plaja ale Braziliei (chiar si pentru brazilieni, intr-o tara cu mii de kilometri de plaja fantastica!)

Vaxjo, Suedia – 14 mai 2018. Am auzit de oraselul asta doar pe vremea cand echipa locala juca prin Cupa UEFA, parca. E undeva in sudul Suediei, aflat la circa 200 km de Malmo si la peste 400 km de capitala, Stockholm. Tinand cont de pretul transportului interurban din Suedia, daca vreti sa mergeti la Vaxjo, zborul cu KLM via Amsterdam poate fi o optiune care sa duca la un pret bun. Am citit, de asemenea, pe undeva ca Vaxjo este cel mai verde oras al Europei – din punctul de vedere al vegetatiei, nu pentru ca ar fi vopsit in verde!

 

Acestea sunt toate destinatiile noi anuntate de KLM. Sunt convins ca vor aparea mai multe in a doua jumatate a anului si ca vi le voi anunta intr-un alt articol care sa grupeze iar toate noutatile. In mod cert, cele mai atractive sunt Mauritius si Costa Rica (desi, probabil, nici Fortaleza nu e deloc de lepadat), asa ca luati si KLM in considerare, daca aveti de gand sa vizitati aceste tari exotice.

Biletele pot fi cumparate direct de pe site-ul KLM.

Noi destinatii KLM

KLM Mauritius

Mauritius

KLM San Jose

Teatrul national din San Jose, unul din monumentele reprezentative ale capitalei costaricane

Porto KLM

Porto

Catania KLM

Catania si centrul ei baroc

. Malaga KLM

Malaga, in fata catedralei

Etichete:
· · · ·
Categorii:
Tips & Tricks

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest