Brazilia – traiesti un vis. Episod 2

Si astazi, urmarea… dupa adrenalina urbana din Rio si paradisul natural care este Amazonul, putina relaxare la Oceanul Atlantic nu strica si apoi o vizita la una din cele mai spectaculoase minuni naturale din America de Sud – cascadele de la Iguazu.


Etapa 3: Buzios = relaxare la mare, la soare
In mijlocul vacantei, am ales cateva zile de relaxare bine meritate in statiunea renumita de cand vedeta Brigitte Bardot a vizitat-o in anii ‘60. Este situata la 180 km nord de Rio si hotelul a avut o locatie de vis, de unde se vedea golful si plaja. Am avut sansa sa mergem cu “boogies” – masinute de teren tipice acestei statiuni (seamana cu niste ATV mai mari) si am reusit sa vizitam plajele din jur. Ce te socheaza din primul moment in care pasesti pe o plaja in Brazilia este modul cum stau sa se bronzeze: nu au prosoape intinse pe jos ci scaune de plastic asezate in jurul unei mese tot de plastic cu umbreluta. Pe plajele mai scumpe, scaunele de plastic se inlocuiesc cu sezlonguri. In rest multa muzica, veselie, se vinde orice pe plaja – exact ca la noi. Am facut si o excursie de o zi pe mare cu o barca inchiriata si a fost superb (cu siguranta se datoreaza si ospitalitatii barcagiului care ne tot ofera caipirinha si bineinteles ca nu a fost refuzat-).

Etapa 4: Foz de Iguacu = una din cele 7 minuni ale naturii
Ultima parte de vacanta a fost iar plina de adrenalina pentru ca am zburat spre cascada Iguacu – cea mai intinsa cascada din lume (se intinde pe 2.7 km latime si se afla atat pe teritoriul brazilian cat si argentinian). Cand ajungi acolo ti se taie respiratia pur si simplu la privelistea din fata ta: sunt 275 cascade pe 2 nivele, iar cea mai mare dintre ele este numita Devil’s Throat (are 82 m inaltime si zgomotul este atat de asurzitor ca nu te auzi cu cel de langa tine decat daca tipi tare). Se pot face 2 excursii atat in Brazilia cat si in Argentina si ambele merita cu siguranta. Pe teritoriul brazilian este cea mai spectaculoasa priveliste pentru ca se vede cascada pe toata lungimea ei, dar in Argentina ai parte de cea mai mare distractie si adrenalina. Aici s-a organizat un parc de distractii unde te plimbi cu trenuletul prin jungle, apoi mergi pe niste poduri suspendate spre diverse cascade si ajungi sa stai chiar deasupra haului de la Devil’s Throat. In plus, pentru cei curajosi, se organizeaza si mersul pe sub cascada cu barca….este una din cele mai tari experiente (asemanatoare cu roller-coasterul!) pentru ca efectiv mergi impotriva curentului si ajungi chiar sub potopul de apa!
Nu am ratat ocazia de a vizita si cea mai mare hidrocentrala din lume de la Itaipu construita pe raul Parana de catre Brazilia si Paraguay. Cantitatea de apa este de 40 ori mai mare decat cea a cascadei Iguacu si constructia este impresionanta (am avut sansa pentru prima data de a vizita si interiorul unei hidrocentrale).

Am revenit pentru o zi la Rio si apoi lungul drum spre casa….am simtit ca am trait in cele 3 saptamani experiente cati altii poate nu traiesc intr-o viata. E frumos sentimentul de a fi implinit si fericit ca poti vedea atatea minunatii, ca poti interactiona cu atatia oameni, ca poti vedea alte feluri de a fi. Sa mergi in Brazilia nu e o simpla calatorie pe alt continent, e o intreaga experienta pe care trebuie sa o traiesti din plin cu trupul, mintea si sufletul deschise. Pentru mine a fost un vis devenit realitate!

Buzios

La Iguazu !

Comentarii

  • Anonymous spune:

    Cristina, cu siguranta ne-ai facut si "pofta" si invidisi!spune-ne cate ceva si despre costuri, diverse "tips"-uri si alte info care crezi ca ne pot fi de folos candva.Vacanta ta este hrana pentru suflet intr-adevar.La cat mai multe destinatii de vis!:)

  • Cristina spune:

    Revin cu un raspuns si scuze de intarziere-)

    Despre costuri – e scump, una din cele mai scumpe tari in care am fost…cateva exemple: depinde foarte mult de perioada (Carnavalul si Rev sunt in top), zonele pe care le vizitezi (Amazonul e scump fiindca necesita un loc sigur de stat, de platit ghid daca vrei sa mergi prin jungla)…asa ca idee minim 2000 $ pentru traseul descris de mine (cu 4 avioane interne, hoteluri cam de 2-3 stele); asta fara mancare, cadouri si avionul catre casa…deci e de strans bani pentru asa vacanta.
    Ca "tips":
    – miscare multa/ mancare sanatoasa ca sa arati cat mai bine pe plaja (ca e "concurenta" nu gluma)
    – lasa lucrurile de pret/ "fite" acasa ca sa nu fie expus la pradat
    – fii deschis sa experimentezi cat mai multe ca merita.

    Te astept cu impresii dupa-)

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest