Zbor direct la Kiev – cu Aerosvit !

Anul 2010 a venit cu aparitia unor destinatii noi si interesante spre Est. Mai intai, Taromul a anuntat deschiderea de zboruri directe spre Riga (in colaborare cu Air Baltic), iar de la sfarsitul lui aprilie, compania ucraineeana Aerosvit. Preturi ? Relativ ok, in jur de 295 dolari adica 220 euro… scump fata de Taromul care te duce la Riga sub 200 de euro sau Aeroflotul care cam de aceeasi bani te duce la Moscova, dar in fine… un lucru bun.

Cateva vorbe despre Aerosvit. Este o companie detinuta partial de statul ucraineean (20%), 40% fiind detinut de o agentie de turism ucraineeana si restul de 40% de o firma din Olanda (probabil vreun off-shore rusesc sau ucrainean). A aparut in 1994 si mult timp a fost poreclita “Aeroshit” datorita serviciilor de “clasa”. Ca siguranta, e o companie ok, singurul incident datand din 1997, cand un avion al Aerosvit s-a prabusit langa Salonic, dar de atunci flotilla s-a innoit (marea majoritate a avioanelor sunt Boeing-uri 737, e drept modele mai vechi: 300 – 500), iar serviciile s-au imbunatatit. Spre Bucuresti, Aerosvit va opera cu avioane Embraer (care nu se afla in flotila transportatorului, probabil avioane ale Donbass Aero). In plus, Aerosvit a primit primul avion Antonov 148, noul avion construit de celebrul producator de avioane ucrainean care dupa vreun deceniu de tacere, a reaparut la rampa cu un nou model pentru distante scurte si medii.

Astazi, Aerosvit este o companie care zboara pe trei continente – din Kiev, zboara spre New York, dar un alt zbor interesant poate fi si spre Beijing. Din pacate, pe site-ul Aerosvit nu am vazut inca preturi pentru zboruri de conexiune (Bucuresti – Kiev – Beijing sau orice alta destinatie), dar sper sa apara in curand deoarece Aerosvit ar putea fi o alternativa interesanta pentru curse spre Caucaz sau Beijing.

Am zburat déjà de 4 ori cu Aerosvit – de doua ori pe distanta Kiev – Praga si Kiev – Moscova dus-intors. Nu mi-a facut nici o impresie deosebita… e o companie corecta cu avioane corecte cu un serviciu correct… Nimic iesit din comun. Dar e sigura, iar daca preturile vor fi rezonabile, cred ca merita sa fie o companie pe care o sa o luati in considerare pentru anumite rute rasaritene…, Sau de ce nu, pentru un weekend la Kiev… care este un oras frumos !

 Boeing 737 al AeroSvit pe aeroportul din Praga

La imbarcare, la Kiev

Interiorul avionului

Iar Kievul are locuri interesante de vizitat !

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest