Top 5 gratis – Amsterdam

Imagini Olanda: Rijksmuseum Amsterdam

Stiti care e orasul in care m-am chinuit sa gasesc locuri faine si lucruri interesante de facut gratis? Londra? No way… Parisul? Nici macar… cred ca pana si in orase super-scumpe gen Monte Carlo gasesti 5 lucruri de facut gratis… Ei bine, in Amsterdam, atractia turistica nr. 1 a Olandei… De ce ? Si atunci mi-am adus aminte… Pai, olandezii sunt recunoscuti ca fiind zgarciti. Daca noi, romanii, zicem ca scotienii sunt zgarciti, ei bine, in Occident, olandezii sunt recunoscuti ca avand portofelul cel mai ermetizat… Si totusi, cu chiu, cu vai, am strans 5 lucruri de facut moca in Amsterdam.

1. Begijnhof – Chiar daca nu ar fi fost gratuit, tot v-as fi recomandat sa va duceti. De ce? Pentru ca este un contrast atat de mare intre freamatul de pe principala strada comerciala pietonala din Amsterdam si o manastire de maici! Nu trebuie sa faci decat cativa pasi si, din lumea lui Zara, C&A, H&M si a maselor pline cu plase cat mai colorate, ajungi, in cateva clipe, intr-un sat linistit olandez! Vei gasi verdeata, flori, precum si o mica biserica intr-o liniste nefireasca!

2. Cele mai tari orchestre concerteaza gratuit la Concertgebouw ! – Ei, acum, nu oricand, ci doar miercurea la ora 12:30 in sezonul cultural (septembrie-iunie). Atunci au loc repetitiile pentru marile concerte, iar orchestrele in general repeta ce vor canta pentru destul de multi bani seara!

3. Cartierul Rosu – Care este magnetul numarul 1 turistic al Amsterdamului? Van Gogh? Glumiti! Pictorii flamanzi din Rijksmuseum? Ha, ha, ha ! E Cartierul Rosu cu tot ce inseamna el – fete si droguri. Evident, desi consumul atat de droguri, cat si de fete costa, in schimb, plimbatul pe stradutele cu lumini rosii si cu fete semi-dezbracate in vitrine e gratis… Interesant de observat sunt si potentialii clienti (dar si cliente), cu precadere englezii care vin la Amsterdam nu doar pentru privit…

4. Gradinile Rijksmuseum – ei bine, gradinile pline cu minuni ale arhitecturii gotice (inclusiv portile orasului din secolul al XVII-lea) sunt gratuite… Nu pentru totdeauna, ci doar pana la terminarea renovarii muzeului (2012-2013). Asa ca, pana atunci, va puteti plimba, admirand statui impresionante, fantani, coloane si multe alte minuni ale artei olandeze din ultimele cinci secole.

5. Plimbare gratis pe canale – evident, nu aveti parte de vreo promenada cu vaporase pe canale flancate de case superbe de secol XVII… In spatele garii centrale se afla cea mai veche parte din vechiul port al Amsterdamului care i-a adus, de fapt, prosperitatea – se numeste Ij… Peste Ij, din zona garii, puteti sa luati feribotul Buikersloterwegveer si, timp de 5 minute, puteti admira panorama orasului din “larg”. Feribotul merge o data la 7 minute si durata voiajului este de 5 minute.

Obiective turistice Olanda: Kalverstraat, Amsterdam

La doi pasi de comerciala Kalverstraat

Obiective turistice Olanda: Begijnhof, Amsterdam

Printr-o poarta impodobita cu stema xxx a Amsterdamului

Imagini Olanda: Begijnhof, Amsterdam

se afla pasnicul Begijnhof

Obiective turistice Olanda: Cartierul Rosu Amsterdam

Cartierul Rosu

Obiective turistice Olanda: Cartierul Rosu, Amsterdam

Obiective turistice Olanda: Cartierul Rosu Amsterdam

Categorii:
Olanda · Top 5 gratis

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii