Top 5 gratis Bucuresti

Imagini Romania: Fundatia Carol

Nu stiu cati bucuresteni isi viziteaza orasul sau incearca sa intre in pielea unui vizitator strain (nu neaparat din strainatate, ci strain de Bucuresti)… Vei descoperi cu surprindere ca exista foarte multe locuri frumoase, care chiar merita sa fie vizitate. De asemenea, vei descoperi ca nu sunt prea multe locuri pe care le poti vizita gratis. E drept, biletele de intrare au, de obicei, preturi destul de scazute fata de media europeana (marea majoritate a biletelor de intrare costa sub 10 lei, existand si reduceri pentru studenti si pensionari), dar greu gasesti atractii gratuite. Bisericile, intr-adevar, poti sa le vizitezi fara sa platesti nimic. Haideti totusi sa vedem ce merita sa fie vazut sau facut gratuit in Bucuresti, capitala Romaniei 🙂

 1. Tur gratuit al orasului. Stiati ca, in fiecare zi, poti sa ai parte de un tur gratuit de 2 ore al orasului? Ei bine, eu habar n-aveam pana sa fac o mica cercetare pentru acest articol :). Incepe la ora 18:00, in Piata Unirii, la ceasul din zona fantanii, si un ghid te poarta prin centrul orasului. Trip advisor plaseaza acest tur ca numarul 1 din 16 tururi ale Bucurestiului, iar cele 62 de persoane care au dat feedback i-au dat numai note foarte mari (53 au zis “excellent” si 9 “very good!). Fabulos as spune! M-am dus duminica trecuta si pot spune ca se tine, erau niste turisti straini care asteptau si era si ghidul ! Din pacate, nu am avut timp sa iau parte, dar poate intr-unul din weekendurile care vine. Turul e in engleza.
 2. Parcul Cismigiu  – intr-un oras atat de aglomerat, cu un trafic destul de intens, nu poti decat sa fii incantat sa gasesti o oaza de liniste si, mai ales, de racoare in saharienele luni de vara. In ultimii ani, am remarcat ca s-au investit niste bani in Cismigiu si arata din ce in ce mai bine…
 3. Caru’ cu Bere  – este una dintre cele mai vechi berarii din Bucuresti. A fost construit in 1879 si restaurat in anii ’80 si, din nou, dupa anul 2000, cand a fost preluat de un grup de restaurante. In anii 80, la prima restaurare, s-a  descoperit in ziduri o nisa cu diverse obiecte din 1879 – o halba, sticle de bere si alte cateva obiecte ingropate de proprietarii de atunci… Intrati in Caru’ cu Bere si veti descoperi niste vitralii si picturi murale superbe… Si un crampei din atmosfera “Micului Paris”.
 4. Hanul lui Manuc – Bucurestiul secolelor XVII – XIX a fost un Bucuresti negustoresc aflat pe marea ruta comerciala intre Apus si Stambul. Iar negustorii aveau nevoie de locuri in care sa se odihneasca si sa-si tina marfa in conditii sigure. Asa ca Bucurestiul s-a umplut de hanuri. Hanul lui Manuc este probabil cel mai faimos (din pacate, este legat si de un eveniment tragic din istoria noastra, este locul in care s-a semnat Pacea de la Bucuresti in urma careia Imperiul Otoman a cedat Basarabia celui Tarist in 1812). Astazi, este un restaurant, dar restaurarea curtii hanului aduce un aer de 1800 in orasul vechi. Hotelul este inca in reconstructie, dar cand va fi gata, va fi probabil unul din locurile interesante de dormit in Bucuresti.
 5. Castelul Vlad Tepes – ati auzit de Castelul Vlad Tepes din Bucuresti? Probabil, nu foarte multi dintre voi… sigur ati auzit de cetatea Poenari sau de casa unde se zice ca s-ar fi nascut Vlad la Sighisoara, dar, ei bine, exista un castel Vlad Tepes si in Bucuresti! Nu a fost construit de marele tragator in teapa, ci de Regele Carol I, in 1906, cu ocazia Expozitiei Nationale care celebra 40 de ani de domnie a lui Carol. Se afla pe langa Parcul Carol, pe strada Candiano Popescu, si a primit acest nume pentru ca este o replica a Cetatii de la Poenari. Nu va inghesuiti s-o vizitati, astazi este sediul Oficiului National pentru Cultul Eroilor si nu prea poti sa intri asa, aiurea… In schimb, este vizitabil de 2 ori pe an – de Ziua Inaltarii Domnului si in preajma Zilei Armatei (25 octombrie). De pus in agenda !

Imagini Bucuresti

Grup turisti straini: tur gratuit Bucuresti

Turisti gata de plecare in turul gratuit al Bucurestiului

Parcuri Bucuresti: parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu

Restaurante Bucuresti: Caru cu Bere

Caru cu Bere

Cladiri traditionale Bucuresti: Hanul lui Manuc

Hanul lui Manuc

Istorie Bucuresti: Hanul lui Manuc

Eveniment fotbal Romania: Europa League la Bucuresti

Iar in ziua cand am facut pozele, puteai sa faci gratuit poza cu Trofeul Europa League la fotbal (fosta Cupa UEFA). Din pacate, nu se intampla in fiecare zi ca altfel ar fi figurat la loc de cinste in „top 5 gratis Bucuresti” !

Categorii:
Romania · Top 5 gratis

Comentarii

 • Iti recomand cele 3 tururi pietonale de pe site-ul bucurestiulintrozi.ro care cuprind Kiseleff, Centrul Vechi, Calea Victoriei 1 inclusiv bulevardul Unirii si Bratianu la care se adauga Calea Victoriei 2 cu bulevardele Magheru si Balcescu

  • Alexandra Rusu spune:

   Cezar,

   Vorbeste si cu cei de la Fundatia Calea Victoriei. Ei organizeaza tururi prin Bucuresti si imprejurimi cu ghizi (istorici, arhitecti) extrem de interesante. Eu am fost deja intr-un tur in jurul Parcului Ioanid si altul la biserica Bucur si manastirea Radu Voda. Intentionez sa merg in toate cele pe care le fac in masura in care am timp. De asemeni, au evenimente in care sa cunosti cate un monument istoric, de exemplu joia trecuta a fost Casa Capsa.

   • Imperator spune:

    Multumesc frumos de sugestie

   • florin spune:

    Din cate am auzit Fundatia Calea Victoriei face tururi contra cost la 25-30 ron, iar articolul este despre tururile gratuite.
    Traseele de pe bucurestiulintrozi sunt foarte ok si sunt accesibile oricui, eu mi-am printat informatiile din turul Kiseleff, apoi am mers cu prietenii mei in expeditie, mi-a placut foarte mult. Imi tot promit ca le voi face si pe restul ..

  • Imperator spune:

   Multumesc de sugestie, o sa caut 🙂

 • […] si la turul gratuit din Bucuresti. Aflasem de el absolut intamplator cand am scris articolul Top 5 gratis Bucuresti si tot mi-am propus sa particip. Asa ca am fost la cateva zile dupa Lvov si pot spune ca a fost un […]

 • […] a pornit de la un articol scris de Cezar anul trecut, Top 5 gratis Bucureşti, unde am aflat despre un tur al Bucureştilor organizat de Guided Bucharest (turul se ţine şi […]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest