O alternativa de cazare in Bucuresti – apartamente in regim hotelier

DSC_7009.JPG

Poate nu foarte mulți dintre voi știți, dar la un moment dat am lucrat în Ucraina, la Kiev. Cu ceva ani înainte de Euromaidan, într-o perioadă calmă. Nu am locuit acolo non-stop, mă duceam, stăteam 5, 7, uneori (rar) și 10 zile și, în rest, veneam acasă. Pe vremea aceea, în Kiev existau două tipuri de hoteluri – hoteluri așa și așa și foarte scumpe și hoteluri bune, dar aberant de scumpe. Așa că am descoperit (evident, cu ajutorul colegilor ucraineni), varianta cea mai bună – închirierea de apartamente în regim hotelier. Dădeam 35 – 50 de dolari pe zi (un hotel rămas din vremea lui Brejnev cu un pic de spoială relativ nouă trecea liniștit de 120 – 130 de dolari) și aveam o garsonieră în care uneori puteam juca fotbal, dacă aș fi dorit. Garsoniera era nouă sau veche, dar cu tot confortul.

Inițial, m-am gândit că principalul inconvenient era că nu am micul dejun la parter, ca în orice hotel. Dar după aia, chiar mi-a plăcut să stau în aceste apartamente (sau garsoniere) închiriate în regim hotelier. De ce? Pentru simplul motiv că mă simțeam ca acasă! Locuiam într-un bloc normal, mă salutam (în rusește) cu vecinii, nu știu, parcă eram mai relaxat decât într-un hotel. În plus, de obicei găseam câte un restaurant la doi pași de garsonieră, dar de cele mai multe ori dădeam năvală într-un supermarket și îmi cumpăram mâncare. Inițial, doar pentru micul dejun, ulterior și pentru cină – poate nu aveam chef să ies în fiecare seară să mănânc la vreun restaurant. Pur și simplu, mâncam acasă, uneori mai invitam și niște prieteni – home party-urile continuau să fie populare în Kiev, nu era musai să te vezi în vreun bar (cum este cazul din ce în ce mai mult în București).

Ei bine, există o alternativă la hoteluri și în București. Și aici, poți să nu stai într-un hotel, ci să închiriezi garsoniere sau apartamente în regim hotelier. Și aici sunt mai ieftine decât hotelurile la același standard, și aici poți avea sentimentul ăsta de “homey”. Și, ca la Kiev, toate aceste spații de cazare sunt în locuri faine, de cele mai multe ori blocuri noi (la Kiev, era spectaculos să stai în blocurile alea vechi vintage făcute pe vremea lui Stalin, cu bolte imperiale și scări de lemn la intrare, dar aici nu e cazul).

Dacă veniți în București și vă surâde ideea de a sta în garsoniere sau apartamente în regim hotelier, vă sugerez să aruncați o privire pe ofertele celor de la rocazare.ro. De ce rocazare.ro ? Pentru că au destul de multe garsoniere și apartamente în ofertă, prin cele mai interesante locuri din București – Piața Alba Iulia (pe acolo am locuit și eu) și e o zonă din ce în ce mai faină, cu numeroase cafenele și restaurante (pentru cei anti-Centrul Vechi J), pe Coposu, la doi pași de Centrul Vechi, dar și prin alte locuri din București. Halatul, cât e halatul? 25 – 42 de euro pe zi pentru o garsonieră, + 9% TVA. Se poate sta și doar o zi, nu trebuie să închiriați apartamentul sau garsoniera pe termen lung. Există mai multe condiții (nu poți să faci check in non-stop, pentru că nu există o recepție, sunt locuințe în blocuri obișnuite), dar le puteți găsi pe acest link.

 

Apropo, voi ați stat vreodată în apartamente / garsoniere închiriate ? Cum vi s-a părut experiența ? Care ar fi argumentele pro sau cele contra?

Garsoniere si apartamente in Bucuresti

DSC_2096.jpg

DSC_7055.JPG

DSC_9658.jpg

upt371.jpg

upt40.jpg

DSC_7050.JPG

Categorii:
Europa

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest