Azi voi pilota un avion de pasageri!

Simulator de zbor.jpg

Ladies and Gentlemen… this is your Imperator speaking. Please, fasten your seatbelts, as in a couple of minutes, we will close the door and we will proceed to take off. We will come back to you after we will reach our cruising altitude of 30.000 feet! Din pacate, nu cred ca ma veti putea asculta in direct pentru ca nu cred ca voi pilota niciodata vreun avion de pasageri 🙂

Si totusi, la ora la care acest articol se publica, sunt in zbor spre Timisoara unde am fost invitat de Carpatair pentru a pilota un avion, dar la simulatoarele companiei aeriene. Este evident ca imi place sa zbor (am parcurs aproape 1 milion de kilometri in aer, mai precis 980.000 cu zborurile de astazi Bucuresti – Timisoara – Bucuresti) si urmaresc miscarile importante din aceasta fascinanta industrie a aerului. Am avut prilejul sa cunosc mai multe persoane lucrand pentru companii aeriene si, indiferent daca lucrau la Tarom, British Airways sau Qatar Airways, se vedea de la o posta ca aviatia nu inseamna numai job, ci si pasiune. Cu aceasta ocazie o sa-i cunosc si pe cei de la Carpatair, dar sunt convins ca sunt la fel. Astazi o sa intru pentru o perioada scurta si in pielea unui pilot sau a unui cursant de la scoala de piloti de la Timisoara a Carpatair.

Nu stiu daca stiti, dar Carpatair are o scoala de pilotaj la Timisoara. Evident, cursurile costa destul de multi bani, dar merita – ca pilot castigi destul de multi bani daca reusesti sa prinzi un contract bun. Oricum, din cate stiu, e mai ieftin sa iti faci cursurile la Carpatair decat in multe alte locuri din lume, iar scoala de la Carpatair este acreditata. Si daca va doriti sa lucrati in aer, dar ca steward sau stewardesa, exista si cursuri de calificare si pentru acest job, la randul lui destul de ravnit. Sunt cursuri serioase, pentru ca o stewardesa nu este o ospatarita la 10.000 de metri deasupra pamantului, ci cu totul altceva… desi orice stewardesa isi doreste ca toata cariera ei sa ramana doar ospatarita si sa nu aplice niciodata din ceea ce invata la scoala… adica evacuari in caz de urgenta, ce sa faca in caz de accidente etc. etc.

Nu stiu cum o sa fie, dar de abia astept… Si, evident, promit ca va voi povesti pe larg la intoarcere… Revin la Bucuresti tot in seara aceasta :).

Sursa foto

 

Categorii:
Diverse

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest