Conferinta de presa Google – zeci de monumente romanesti vor fi pe Google View

Cu ricsa Google

Am picat duminica si luni noaptea din Austria si dupa ce m-am uitat pe agenda pentru a doua zi am zis… ufff, iar ma scol devreme. Eram invitat la lansarea unui proiect Google in fata la Ateneul Roman la ora 10:00. Doamne, n-au pus si astia lansarea mai tarziu.

 

Dar cum confirmasem déjà prezenta, era musai sa ma duc. Asa ca m-am sculat mult prea devreme si chiar am fost la ora 10 (si un pic) in fata la Ateneu. Si sincer, n-am regretat. A fost chiar o conferinta faina. In plus, m-am intalnit si cu niste oameni pe care nu-I mai vazusem de mult. Evenimentele de genul asta sunt bune si pentru socializare si sa revezi oameni pe care nu i-ai vazut de ceva timp.

Dar sa las mondenitatile la o parte si sa va spun ce am aflat. Subiectul major este faptul ca Google va introduce in serviciul “Google Street View” a zeci sau sute de monumente din Romania – taman cele mai nominalizate si votate din proiectul “Cele 7 minuni ale Romaniei”, dar nu numai. Vor fi fotografiate si incluse zeci de monumente naturale ale Romaniei, cat si nu mai putin de 39 de orase din tara. Acestea se vor adauga celor 8 orase mari déjà incluse in proiect alaturi de Valea Prahovei si Litoral.

Cum vor fi acoperite aceste noi locuri ? Asta a fost simpatic… cu o bicicleta super mega-tehnologizata cu ultimele gadgeturi posibile si care cantareste nu mai putin de 180 kile. Desi seful cel mare al Google Romania a pedalat putin, nu cred ca se va afla printre anagajatii si colaboratorii Google care o vor misca pe soselele patriei. Acum, nu stiu cine vor fi acei angajati “selectionati cu o conditie fizica foarte buna”, dar banuiesc ca cei mai putin productivi… asa ca dragi, angajati Google, daca va simtiti neproductivi, dati o fuga pe la sala ca veti avea de pedalat o bicicleta de 180 kile. Dar in mod cert, va fi o bicicleta foarte cool.

Google nu va acoperi 40.000 km cu bicicleta Google Trike, evident, acoperirea se va face cu o masina, la fel de spectaculoasa si tehnologizata. Eu m-am intalnit prima oara cu automobilul Google acum vreo 2 ani in parcarea de la Casa Presei Libere unde tragea imagini pentru primul proiect. Si daca vreti sa le urmariti pe unde merg, Romanii pot urmari zonele in care se deplaseaza automobilele Street View pe pagina Google, la google.ro/streetview.

Am mai aflat ca directorul de la Pompei ar fi declarat ca numarul celor care au vizitat celebrul sit arheologic ar fi crescut cu 25% de la includerea pe Street View si ca acoperirea primelor orase din Romania ar fi fost foarte bine primita de romani si nu numai. Ce pot sa le zic decat bafta – orice prilej de promovare a Romaniei este bine primit. Dar desi veti avea acum posibilitatea de viziona on-line mai multe monumente, continui sa fiu de scoala veche si sa va zic ca oricat de reala este realitatea on-line, nu se compara cu a te duce sa le vezi la fata locului. Dar cred ca Street View-ul nici nu vrea sa te tina pe scaun, ci sa te stimuleze sa te dai jos de pe el si sa nu-l mai uzezi :).

Pentru mai multe detalii privind folosirea Street View, accesati: http://maps.google.ro/help/maps/streetview/

1. Bicicleta Google.JPG

Bicicleta Google

2. Bicicleta Google.JPG

3. Bicicleta Google.JPG

4. Masina Google.JPG

Iaca si masina

6. Masina Google.JPG

Cu maciulia in varf gata de pozat

5. Harta Romaniei.JPG

Si pe unde o sa pozeze 🙂 Evident, incepand cu Ateneul Roman !

Categorii:
Romania

Comentarii

 • Mario Csipai spune:

  Ar fi ok daca ar actualiza si reteaua de drumuri, sunt 2 segmente de autostrada (Suplacu de Barcau-Bors si Bucuresti-Ploiesti) care apar ca si cum ar fi gata dar nici vorba sa se circule pe ele! Deruteaza turisti! Ma astept la mai mult profesionalism de la cei de la Google.

 • Mihai spune:

  …are asigurare bicicleta aia, nu??? 😛 …

 • ileana spune:

  stiu ca nu are nici o lega=tura cu subiectul dar vroiam sa te intreb imperator, despre o calatorie in afara sezonului septembrie octombrie in mexic.merita?cum este vremea dca plec in sept octombrie este insuportabila?se poate risca?

 • woe spune:

  Daca se apuca Gogu de indexare a drumurilor forestiere cu atv (sau enduro) cu maciulie, ma ofer voluntar.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest