Despre o conferinta de presa a Air France – un pic mai altfel

8. Parada modele Air France.JPG

Joi, asa mai pe dimineata, taman bine dupa un ceai, un mail si un Facebook, m-am prezentat la conferinta de presa a Air France. Nu mi-aduc aminte sa mai fi fost la vreuna, poate nu eram prin oras, cert este ca e prima la care am asistat. Trebuia sa iau o piatra in gura, dar, oricum, am luat-o pentru ca am pasit pentru prima oara intr-un loc foarte frumos din Bucuresti, unul dintre acele multe colturi minunate de Bucuresti care sunt foarte putin cunoscute – Palatul Cesianu-Racovita, un vechi palat boieresc care in perioada comunista a gazduit o „Alimentfoame” (ma rog, oficial, ii zicea Alimentara)… Acum este refacut, renovat si gazduieste o casa de licitatii de opere de arta.

Cum ziceam, interiorul nobil, cu bun-gust, venind dintr-o vreme demult apusa… In fine, sa trecem la vremuri mai moderne… lume multa, cunoscuti, dar si necunoscuti, lume si popor… Dupa un ceai rapid, am trecut la fapte, mai precis la conferinta de presa.

N-o sa va zic prea multe cifre, dar sa va zic pe scurt ce am aflat. In primul rand, atat Air France, cat si KLM (pentru cei care nu stiu, sunt una si aceeasi companie) a inceput saptamana trecuta testarea wifi la bordul aeronavelor. Cursele inaugurale cu wifi au fost Paris – New York (Air France) si Amsterdam – Panama (KLM), dar, in curand, wifi va fi instalat pe multe alte curse intercontinentale spre destinatii ca Bangkok, Sao Paulo, Osaka, Kuala Lumpur, Jakarta, Lima, Panama, Singapore, Manila si Quito. Nu sunt primii care instaleaza wifi la bord, dar e bine ca din ce in ce mai multe companii aeriene au wifi la bord. Acest serviciu nu vine moca, va costa 11 euro pe ora sau 20 de euro pe tot zborul (zboruri de peste 7 ore). Ai chef de un check-in pe Facebook la 10.000 metri, se face.

Am aflat si de noile destinatii Air France / KLM, dintre care Montevideo mi se pare chiar interesant (nu mai stiu pe cineva sa zboare din Europa direct in capitala Uruguayului, dar poate ma insel). Am mai aflat si ca megaavionul Airbus 380 al Air France va zbura, incepand cu 2014, si la Abidjan (Côte d’Ivoire) – mama, ce trafic intr-acolo… curios! Am aflat ca aeroportul din Paris s-a modernizat (multe, multe milioane), dar am ascultat si o pledoarie pro aeroportul Schiphol Amsterdam, cu care am fost absolut de acord! Schiphol e clar cel mai bun aeroport din Europa! Desi deserveste milioane de pasageri (e pe locul 4 in Europa!), este compact si te misti extrem de repede prin el. Corect, chapeau bas!

Conferinta de presa fiind terminata, a urmat partea cea mai faina, si anume o parada de moda… dar nu de oricare, ci, de fapt, o prezentare a costumelor de stewardese ale Air France din 1935 pana acum! Si cum mie imi plac atat istoria, cat si aviatia, a fost un eveniment chiar memorabil :). Mi-aduc aminte ce mult mi-a placut muzeul British Airways de la Heathrow, nu stiu daca si Air France-ul o avea asa ceva la Paris, dar cert este ca un crampei din istoria Air France a venit la Bucuresti. Cei de la Air France ne-au asigurat ca uniformele sunt cele originale si venisera cu o noapte inainte direct de la Paris (probabil, au mai fost folosite in niste evenimente similare ale Air France din lume).

Nu pot sa va zic mare lucru despre uniforme. Nu ma pricep la moda, a prezentat insa foarte fain Dana Rogoz a.k.a Abramburica, ce se pricepe mult mai bine la haine :). Prin fata noastra au trecut modele masculine si mai ales feminine… Foarte haios mi s-au parut uniformele din 1935 – cele de „barman”… Pentru a atrage noi clienti, companiile aeriene frantuzesti si-au transformat avioanele in baruri si restaurante luxoase, fiind recrutati fosti angajati ai restaurantelor de lux, dar si ai pacheboturilor transatlantice, acestia primind o uniforma fusion intre stilul militar si cel al hotelurilor de lux. Uniformele de tip militar au continuat si dupa razboi (logic), dar mai apoi s-au trecut la niste tinute mai haioase si la implicarea marilor case de moda pariziene cum ar fi Christian Dior sau Ricci.

Ma rog, nu va invit decat sa priviti pozele mai jos :). Apropo, voua care costume de stewardese vi se par cele mai frumoase?

Imagini Conferinta de Presa Air France / KLM

0. Palatul Cesianu - Racovita.JPG

Palatul Cesianu – Racovita – o mica bijuterie in inima Capitalei

1. Conferinta presa KLM.JPG

In conferinta de presa despre aeroportul Schiphol

2. Conferinta presa Air France.JPG

Nicoleta de la Air France cu un zambet sugubat 🙂

Conferinta de presa Air France KLM: se pozeaza la greu

Sa inceapa parada de moda, sa fericim fotografii 🙂

4. uniforma bleu Air France.JPG

Fatuca asta parca e din seria jandarmilor lui Louis de Funes 🙂 Asta era la moda prin anii 60 – 70

5. in halat.JPG

Asta a fost uniforma cea mai revolutionara. Parerea mea !

Conferinta de presa Air France KLM: Uniforme Air France

De prin 1987

7. Uniforme interbelice Air France.JPG

Tipii poarta uniformele interbelice – uniforma de barman 🙂

8. Parada modele Air France.JPG

Si iata toata colectia …

Categorii:
Diverse

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest