Wizz introduce plata la bagajele de mana mari si reduce pretul biletelor

Wizz Air.jpg

Ieri, am ajuns si pe la conferinta de presa de la Wizz Air. Era un subiect controversat, cel al taxarii bagajelor de mana, asa ca nu puteam sa lipsesc sa aud explicatiile reprezentantilor companiei aeriene. Si iaca ce am aflat de la Daniel de Carvalho, Corporate Communication Manager la Wizz Air.

Deci, s-o luam cu inceputul. Aparent, una din principalele probleme cu care se confrunta companiile aeriene (dar si pasagerii) sunt bagajele de mana… ma rog multimea lor. In primul rand, se pierde timp (iar o companie low-cost este permanent sub presiunea de a pleca din nou cat mai repede), dar si avionul fiind mai greu, se consuma mai mult combustibil, deci costuri. Adevarul este ca si eu cand am mers cu Blue sau Wizz, multi pareau sa-si care si mobila cu ei in genti de rafie luate la bord.

Dar sa revin la subiectul zilei. Pe ici, pe colo, pe la colturi s-a mai discutat despre bagajele de mana. S-a incercat cu cerberii de la aeroporturi, dar pot fi driblati. Asa ca Wizz-ul s-a apucat sa testeze cum ar fi sa introduca o taxa la bagajele de mana… evident la cele mai voluminoase. Si a tot testat vara asta pe ruta Londra – Katowice si a ajuns la concluzia ca le aduce beneficii. Iar calatorii se gandesc de doua ori daca sa-si ia tot sifonierul cu ei.

Deci, cu incepere de azi, alaturi de plata pentru bagajul de cala, se vor plati si bagajele de mana mari. In cazul rucsacelor mici, posetelor sau gentilor de laptop (dimensiuni pana la 42x32x25cm, adica 30 litri), transportul va continua sa fie gratuit. In urma testelor de pe ruta Londra – Katowice, Wizz a hotarat sa creasca dimensiunea bagajelor de mana acceptate la bord (in cazul testului, era vorba de bagaje de 45 litri, dar acum au ridicat la 60 litri adica 56x45x25cm), dar sa le taxeze cu 10 euro. Atentie, e mai bine sa platiti pentru bagajul de mana mare on-line. Daca ajungeti la aeroport, va trebui sa platiti 20 euro, iar daca va prind la usa avionului ca i-ati driblat pe cei de la check-in, o sa platiti 30 euro.

Evident, noua masura o sa le aduca niste bani in buzunarele Wizz Air, asa ca s-au gandit sa ii imparta si cu pasagerii, dar nu doar cu cei care platesc pentru bagajul de mana, ci cu toti. Asa ca tot de azi, pretul la toate biletele Wizz Air (mai putin cele spre si dinspre Ucraina), se reduce cu 5 euro.

A… si sa nu uit… daca cumparati lucruri prin magazinele din aeroport, acestea vor fi acceptate la bord fara costuri suplimentare.

In concluzie, daca preturile WizzAir pentru o anumita destinatie va convin, ganditi-va foarte bine ce este realmente nevoie sa va luati in respectiva calatorie si cum va veti aranja bagajele – cala / mana / dimensiuni… Si daca aveti de gand sa va luati un bagaj de mana mai mare, nu uitati sa platiti on-line ca la aeroport va fi mai scump ! A… si inca ceva.. nu am auzit nimic cu privire la greutate, ci doar la dimensiuni 🙂

 

 

[mwi-product sku=”WIZZ-Navy-Blue,WIZZ-Air-Black-Grey,WIZZ-Air-Navy-Pink” img_width=”200″ desc=”false” type=”add” btn_color=”blue” btn_link=”button” cols=”3″ ]

 

 

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii