Noi reglementari de acces in Aeroportul Otopeni – masca obligatorie, intrare controlata, distantare sociala

Aeroportul Henri Coanda Otopeni

Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni a anuntat zilele acestea noile reguli de acces in aeroport. Aceste reguli sunt valabile cu incepere din 15 mai 2020 – chiar daca vor fi putine sau multe zboruri. In toata perioada starii de urgenta, zilnic au fost operate cateva zboruri spre acele putine destinatii care au ramas deschise: Oslo, Stockholm, Malmo, Billund, Doha, Atena, dar probabil numarul lor va creste in urmatoarea perioada (mai ales dupa 1 iulie). Indiferent de numarul de zboruri, reglementarile vor ramane aceleasi pana la noi ordine. Trebuie sa subliniez ca se recomanda sa veniti cu 3 ORE inainte de ora decolarii pentru a putea indeplini toate formalitatile.

SOSIREA LA AEROPORT

Statia de autobuz si peronul de debarcare din autoturism sau taxi au fost mutate la distanta de cladirea aeroportului (totul este semnalizat). Atentie, continua santierul pentru construirea garii aeroportului, deci anumite fluxuri de autoturisme sunt deviate. Se asteapta ca gara sa fie gata candva la toamna.

Dupa debarcare, nu se va intra direct in cladirea aeroportului, ci in niste corturi de triaj. Din momentul in care intrati in cort pana in momentul in care veti iesi din cladirea aeroportului de destinatie veti fi obligati sa purtati masca de protectie (toate aeroporturile din Europa si nu numai, precum si aproape toate companiile aeriene obliga pasagerii sa foloseasca masca de protectie atata timp cat se afla in aeroporturi si avioane). ATENTIE: se vor putea cumpara masti si la aeroport, dar e de recomandat sa le aduceti de acasa. E bine sa aveti mai multe masti sa le mai schimbati tinand cont ca le veti purta ore in sir !

 

ACCESUL IN AEROPORT

Din corturile de asteptare se va pleca in grup organizat, insotiti de angajatii aeroportului spre birourile de check-in sau formalitati securitate / control pasapoarte in functie de ora fiecarei curse.

In interiorul aeroportului la plecari nu pot intra decat pasagerii, NU si insotitorii acestora si vor respecta o distantare fizica de 1 metru (sunt autocolante pe pardoseala).

Nu aveti voie sa stationati in terminalul plecari – de altfel, au fost indepartate toate bancile.

Directia de Sanatate Publica va masura temperatura pentru toti calatorii. Cei care au temperatura vor fi consultati separat de un medic care va lua o decizie cu privire la cei suspecti.

Magazinele si restaurantele vor fi deschise in functie de reglementarile nationale in vigoare – in acest moment, restaurantele nu pot oferi decat takeaway. Magazinele tax-free sunt deschise (nu se afla pe teritoriul national)

 

CHECK-IN / CONTROL SECURITATE / CONTROL PASAPOARTE

Flux normal, dar se va pastra o distantare fizica de 1 metru si masca obligatorie.

 

IMBARCARE IN AVION

In zona de imbarcare se va respecta distantarea fizica de 1 metru. Aici, raman bancile, dar nu se poate aseza peste tot – scaunele pe care va puteti aseza sunt clar marcate.

Autobuzele de transfer vor fi pline la nivelul de 50% din capacitate.

In caz ca va imbarcati prin burduf, imbarcarea are loc in ordinea locurilor din avion – primii intra cei care stau pe locurile cele mai departate de intrarea in avion. La fel si in cazul imbarcarii in autobuze.

 

DEBARCAREA DIN AVION / SOSIREA

Debarcarea din avion va avea loc in ordinea randului pe care stati – primul rand de langa usa, apoi al doilea, treilea, etc.

Fluxul de sosire ramane practic neschimbat. Se va controla temperatura pasagerilor cu ajutorul unor termoscanere (unul era instalat inca din martie cand am fost ultima oara in Otopeni la mijloc de martie).

Cei care va asteapta nu vor mai avea acces in cladirea aeroportului, va pot astepta doar afara. Accesul in aeroport a celor care nu sunt pasageri se va face doar din motive obiective – nevoie de acces la toaleta.

 

In tot aeroportul sunt dispensere cu solutii dezinfectante. Se recomanda folosirea lor dupa ce veti atinge diverse obiecte din aeroport. Aeroportul Henri Coanda va fi dezinfectat de minimum 10 ori pe zi.

 

Calatorii faine va urez !

Scauna Otopeni

Foto: Valentin Iordache

 

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

 • Buna ziua,daca vin din anglia,voi intra in carantină? Sa stiu dacă mai plec.multumesc

  Ionut radulescu 14 mai 2020 14:29 Răspunde
  • Da

   Imperator 14 mai 2020 18:48 Răspunde
   • Nu stim.Din pacate, nu sint agentia.

    Gi Ni 14 mai 2020 18:51 Răspunde
   • Eu vreau sa vin în țară din Germania pe 18 iunie, compania Wizz Air face zboruri în aceea perioada? Și întru în carantină?

    Marian 15 mai 2020 21:05 Răspunde
    • Nu stiu, e posibil ca zborurile sa fie anulate si atunci, dar in acest moment nu e sigur. Poti insa sa zbori cu escala (Stockholm, Malmo, Atena, Lisabona). Da, vei intra in auto-izolare de 14 zile.

     Imperator 16 mai 2020 9:59 Răspunde
  • de aseara s-a anuntat carantinare la domiciliu,14 zile.

   tatiana Gojinetchi 15 mai 2020 8:33 Răspunde
  • La domiciliu 14 zile

   Irinel 15 mai 2020 21:48 Răspunde
 • Dar, daca nu ne dorim sa ni se incalce consimtamintul nostru .Venim Cu certificat de la Medicul de familie.
  A ti spus sa stam la 1m distanta, Atunci de ce ne Obligati sa intre cineva in SPATIUL NOSTRU VITAL sa ne atinga Cu TERMOSCANER?????
  In avion cum v om sta in spatele nostru Ar insemna sa nu stea NIMENI(ptr a pastra 1m distanta).
  Ar trebui sa Colaboratorii Cu Companiile Aériene si sa le Explicati Procedura in Romania, ptr ça nu toti sint de acord.
  Platim Taxe aeroportuare sa ne Radiam (Prin control scanner atit noi cit si copii nostri).In plus, pe timp de Pandémie ne Impuneti sa ni se i a temperatura in perimetrul vital de 1m!!!!
  Ne putem lua fiecare termometrul Personal, asa cum ne Luam MASCA!
  Si vi l expunem.
  Sint medici cei care Procedeaza la acest Expériment?
  Ptr ça daca nu sint Medici nu este Ok.
  Va doresc Succes in continuare.

  Cu stima.

  Un Calator

  Giam Nic 14 mai 2020 15:21 Răspunde
  • Termoscanerul nu atinge pe nimeni. Vor fi termoscanere si „pistoale” care iau temperatura de la distanta. In curand, astfel de sisteme vor trebui sa fie implementate la mall-uri si hypermarketurile care se doresc deschise. Companiile aeriene daca nu sunt de acord cu legislatia intr-o anumita tara pot sa opreasca zborurile si sa zboare in tarile ale caror legislatie le convine.
   In aeroport, vor fi medici care vor interveni in caz ca apar pasageri cu temperatura. In mod normal, vor avea dreptul sa le interzica imbarcarea si sa ii trimita la analize.

   Imperator 14 mai 2020 18:51 Răspunde
   • Am inteles.
    Va multumesc.

    Gi Ni 14 mai 2020 18:52 Răspunde
 • Stiti cumva de la blue air… plecarea din londra spre romania destinația bucuresti pe data de 18 la ora 13 05 min mai este valabil finca nu s primit nimic..?

  panacostel330@gmail.com 14 mai 2020 16:30 Răspunde
  • Blue Air reia operatiunile dupa 1 iulie.

   Imperator 14 mai 2020 18:47 Răspunde
   • Nu stim, deocamdata nimic.

    Gi Ni 14 mai 2020 18:50 Răspunde
  • Buna.
   cand putem pleca din anglia spre romania
   Mai intrăm în carantina

   Sorinel 15 mai 2020 2:24 Răspunde
 • Bună ziua, ceva sigur din Anglia spre România.. Mulțumesc, zi bună

  Marius 14 mai 2020 16:42 Răspunde
  • Buna Marius!Ai afloat ceva?Sti cand se va putea?Pana Acum mi-au amanat 4 zboruri si trebuie sa ajuns urgent in Romania!Multumesc anticipat.

   Diana 15 mai 2020 2:09 Răspunde
 • Stafful aeroportului va avea timp mai mult sa sparga bagajele, sa fure din ele, ca masuri de securitate pentru bagaje nu se iau si nu se vor lua. Ei de unde mai ciupesc, nu? Ca sa nu zic ca unele locuri de stat jos sunt necesare, daca esti cu un copil mic, sau esti in varsta. Numai cei tineri si zglobii sa circule cu avionul? Directia aeroportului are multe de reglementat, mai ales in calitatea serviciilor si politetea angajatilor aroganti care se poarta cu cei care le platesc salariile ca si cum ar fi toti criminali. Bine ca avem abtibilde pe podea, nu conteaza ca toaletele sunt infecte, etc, etc. O sa-mi scrieti ca sa ma plang unde trebuie. Nu ma plang, constat doar.

  Kase Elena 14 mai 2020 17:33 Răspunde
  • Am trecut de 552 ori prin aeroportul Bucuresti – Otopeni si niciodata nu mi s-a furat nimic. In schimb, ofiterii din New York mi-au furat din bagaje. Vor fi locuri de stat jos in zona de asteptare de dupa controlul pasapoarte / securitate, dar distantate.

   Imperator 14 mai 2020 18:57 Răspunde
   • Sunteti eroi cei ce raspundeti la asa comentarii aberante….nu mi as irosi timpul

    Valentina 14 mai 2020 19:58 Răspunde
 • Curaj tuturor.
  Sper sa putem calatori si in avion tot la 2m.Ceea ce nu prea cred ça este posibil.

  Gi Ni 14 mai 2020 18:54 Răspunde
  • 1m , scuzati

   Gi Nic 14 mai 2020 18:55 Răspunde
 • Doamne cate prostii ca debiteaza creierul….ne meritam eticheta de prosti….sunteti de rasul lumi cu asa comentarii

  Valentina 14 mai 2020 19:56 Răspunde
 • Am bilet pe data de 7 iunie știe cineva dacă se poate anula ??

  Panait 14 mai 2020 20:30 Răspunde
 • Vin din Slovacia întru in carantina

  LIVIU florin 14 mai 2020 20:45 Răspunde
  • Nu. In auto-izolare acasa.

   Imperator 14 mai 2020 23:30 Răspunde
   • Dacă vin din Norvegia pe 30 mai și sa ma întorc pe 2 iunie ca este urgent se poate?

    Badicu Cosmin 16 mai 2020 14:37 Răspunde
    • Nu, trebuie sa stai in auto-izolare 14 zile inainte de a te intoarce.

     Imperator 16 mai 2020 19:35 Răspunde
 • Buna seara noi am luat bilete pe 20 mai pentru wizz spre milano.Am dori sa stim daca in momentul sosirii în Italia vom fi băgați în izolare.Sper ca reia zborurile compania wizz.

  SOLOMON MARIANA 14 mai 2020 22:13 Răspunde
  • Zborul va fi anulat.

   Imperator 14 mai 2020 23:57 Răspunde
   • Buna ziua! Cand se va da drumu la zbor spre Marea Britanie cu wizz air din craiova ? Am 5 bilete anulate, nu e posibil asa ceva sa va jucați cu sentimentele oamenilor…🙁

    Nica Anamaria Cristina 15 mai 2020 14:17 Răspunde
    • Cel mai tarziu in octombrie.

     Imperator 15 mai 2020 15:42 Răspunde
     • Cum adică cel mai târziu in Octombrie ca eu am bilet pe 2 Iunie București -Luton și nu mi sa anulat

      Andrei 16 mai 2020 10:05
     • Decizia de anulare se va lua cel tarziu pe 28 mai pentru perioada urmatoare.

      Imperator 16 mai 2020 13:01
 • Buna ziua. Stiti va rog daca dupa data de 15 Mai este permisa intrarea in Romania a cetatenilor din afara spatiului UE? Multumesc.

  Monica 14 mai 2020 22:49 Răspunde
  • Nu. E interzis pentru orice tara din Uniunea Europeana pana cel devreme la 15 iunie.

   Imperator 14 mai 2020 23:28 Răspunde
 • Buna seara! Am un prieten care vrea sa se intoarca din Germania pe data de 23 mai
  Va intra in carantina sociala daca nu are certificat medical care să ateste că nu are COVID-19?

  Nicoleta 14 mai 2020 23:05 Răspunde
  • Va intra in auto-izolare acasa. Daca nu are unde sa stea, isi va plati carantina la un hotel.

   Imperator 14 mai 2020 23:56 Răspunde
 • Buna ziua zboruri otopeni Florence Italia nu știți când se reiau?

  Rita 14 mai 2020 23:32 Răspunde
 • In acele trei zile pînă apare in monitorul oficial starea de alertă ne poate baga in carantină sau izolare

  Marius 14 mai 2020 23:37 Răspunde
  • Veti sta in auto-izolare acasa. Respectarea ei va fi verificata de politie.

   Imperator 14 mai 2020 23:55 Răspunde
 • Pe internet am văzut că sunt bilete la wizz din românia spre anglia pe data de 20 . Dacă îmi cumpăr biletul se va anula. Imi poate spune cimeva

  Alin 15 mai 2020 0:30 Răspunde
 • Am bilet pentru zborul Catania-București Otopeni din data de 20 mai;este confirmat zborul? Wizzair.

  Tatu Ion 15 mai 2020 0:35 Răspunde
 • Buna seara am bilet Anglia-Romania pe 22 mai se mai sta in carantina DACA pot aduce dovada ca nu am Coronavirus?

  Andreea 15 mai 2020 0:39 Răspunde
  • Zborul este anulat. Nu, trebuie sa stati in auto-carantina timp de 14 zile.

   Imperator 15 mai 2020 0:51 Răspunde
 • Pe data de 31 mai am bilet bucurești neurenberg ce acte trebuie sa am si daca se va efectua zboru la destinație se face carantină merg la soțul meu

  Puscasu 15 mai 2020 0:42 Răspunde
 • Buna ziua,sotul meu are bilet pe 26 iunie la wizz air…vine din anglia…trebuie sa vina acasa…va rog puteti sa imi spuneti..se va anula zborul sau poate veni ?.multumesc

  Corina 15 mai 2020 0:50 Răspunde
  • Mai e mult pana atunci, dar exista o posibiitate sa fie anulat.

   Imperator 15 mai 2020 6:46 Răspunde
 • Bună seara! Am bilete pt un zbor din Dublin spre România, pe 4 iulie. Știți, cumva, dacă vin cu certificat de la medic,mai trebuie să intru în carantină sau autoizolare?

  Carla 15 mai 2020 0:55 Răspunde
  • Mai e mult pana in 4 iulie. In principiu, auto-izolare 14 zile.

   Imperator 15 mai 2020 6:46 Răspunde
 • As dori sa plec din România la Munchen pe 6 iunie! Este posibil acest lucru sau trebuie să mai aștept.? Multumesc

  Loredana 15 mai 2020 1:08 Răspunde
  • In acest moment, exista interdictie de zbor pana pe 28 mai, dar pe 27 mai se va anunta prelungirea sau nu. Exista o sansa mare ca interdictia sa continue

   Imperator 15 mai 2020 6:45 Răspunde
 • Buna seara am bilet pe 23 din Anglia spre România zborul este anulat ? Mulțumesc !!!

  Catalina 15 mai 2020 1:10 Răspunde
 • Pe 30 mai am bilet sa vin din londra luton_ bucurești……..vreau sa stiu daca se va anula ..pt ca am nevoie urgent sa ajung acasa

  Nicolae 15 mai 2020 1:23 Răspunde
  • Exista o sansa foarte mare sa fie anulat, dar se va decide pe 27 mai.

   Imperator 15 mai 2020 6:44 Răspunde
 • Am zborul pe 16 mai . Otopeni-Amsterdam- Atlanta -LOS Angeles . Zborul Este disponibil ?

  Maria 15 mai 2020 1:29 Răspunde
  • Otopeni – Amsterdam este anulat. Celelalte zboruri nu stiu.

   Imperator 15 mai 2020 6:43 Răspunde
 • Am zbor pe 22 mai din anglia-românia încă nu am făcut kecking am zbor sau nu?

  Mihaela 15 mai 2020 1:36 Răspunde
 • Bună seara am bilet pe data 21 may 2020 Anglia România și as vrea sa știu dacă nu aduc certificat medical de la doctor mai se da carantina instituțională sau se da carantina la domiciliu?? Multumesc

  Anisoara 15 mai 2020 1:42 Răspunde
  • Zborul a fost anulat. Asta cu certificatul nu stiu cat de reala e, veti intra in carantina la domiciliu pentru 14 zile

   Imperator 15 mai 2020 6:41 Răspunde
 • Da de unde știi ca sunt anulate zborurile?

  Maria 15 mai 2020 1:53 Răspunde
 • Bună seara, am bilet pe 16 Mai din Malaga-Bucuresti, știți dacă mai este valabil zborul sau s-a anulat?

  Petrisor 15 mai 2020 2:03 Răspunde
 • Bună seara am plecare din Spania Santander în România la aeroportul București Otopeni pe data de 2 Iunie știți cumva biletul se va anula?Mulțumesc anticipat.

  Gabriel 15 mai 2020 2:05 Răspunde
  • Inca nu, sa vedem ce se va decide pe 27 mai.

   Imperator 15 mai 2020 6:39 Răspunde
   • Eu am billete pentru 9 iunie santader bucuresti este ce va

    Aurelia 15 mai 2020 10:44 Răspunde
    • Nu se stie. Decizia va fi luata cel tarziu pe 28 mai 2020.

     Imperator 15 mai 2020 12:31 Răspunde
 • Am bilet maine 15.05 din Luton spre Oropeni,dar inca nu am primit email de anulare a biletelor. Se poate pleca?

  Ionela 15 mai 2020 2:06 Răspunde
 • Vin din Martinica. Ce mă așteaptă în România

  Florin G. 15 mai 2020 2:48 Răspunde
  • Vremea e frumoasa, se poate misca prin Bucuresti fara auto-declaratie. Epidemia este undeva pe platou, sper ca pana atunci sa scada numarul de infectari.

   Imperator 15 mai 2020 6:36 Răspunde
 • As dorii sa iau bilet din UK spre Romania dupa data de 13 iunie credeti ca e posibil cu wizz air sau blue air?

  Alina 15 mai 2020 3:07 Răspunde
  • Blue Air a anulat toate zborurile pana pe 1 iulie si nu vinde bilete. Wizz Air puteti sa cumparati dar e posibil sa fie anulat.

   Imperator 15 mai 2020 6:35 Răspunde
 • Bună seara,aș vrea să știu dacă până pe 1 iunie vom avea zboruri din Luton la București. Mulțumesc

  Mimi 15 mai 2020 3:22 Răspunde
  • Cel mai probabil, nu. Cred ca interdictia va fi prelungita.

   Imperator 15 mai 2020 6:34 Răspunde
 • Buna. Am bilet România Barcelona pe 27 mai. Este????????. Multumesc.

  Ramona 15 mai 2020 3:33 Răspunde
 • Buna ziua. care este procedura va rog pemtru cei care vor sosi din Londra UK spre Bucuresti. atunci cand vor disponibile zboruri

  iulian 15 mai 2020 3:36 Răspunde
 • Am bilet in data de 2iulie din Seatle SUA cu escala la Paris și aterizare București, se mai intra și atunci in izolare sau carantina?

  Grigoras 15 mai 2020 4:54 Răspunde
 • Bună ziua spunetimi vă rog din Lisabona Portugalia spre București pe data de 6 iunie sunt zboruri sau sunt anulate vă mulțumesc

  Mihai 15 mai 2020 8:52 Răspunde
  • Zborurile spre Portugalia nu sunt anulate. Trebuie doar sa fie destui pasageri pentru ca zborul sa poata fi efectuat, dar acum e prea devreme sa se stie.

   Imperator 15 mai 2020 12:40 Răspunde
 • Zborurile către Franța cand se redeschid

  Nicooae 15 mai 2020 9:01 Răspunde
 • Buna?si copilu de un an jumate,doi?cum poarta o masca?

  Ana 15 mai 2020 9:19 Răspunde
 • Dacă am testul facut si vin din Slovacia întru in izolare

  LIVIU Florin 15 mai 2020 9:20 Răspunde
  • Am inteles ca acea prevedere nu a fost de fapt votata si a fost o stire falsa. Veti intra in auto-izolare

   Imperator 15 mai 2020 12:37 Răspunde
 • Bună! Zbor spre Londra-aeroport Heatrow sau Munich-Germania pe când:iunie sau iulie ?! Mulțumesc!

  Georgeana 15 mai 2020 9:47 Răspunde
  • Sa speram ca in iunie sau iulie, dar nu e nimic sigur

   Imperator 15 mai 2020 12:36 Răspunde
 • Buna ziua,

  Zborurile catre si din Israel catre Romania.

  Florin Mihail 15 mai 2020 10:26 Răspunde
  • Zborurile sunt anulate din ordinul Israelului. In momentul in care guvernul israelian va ridica interdictia de zbor spre Romania se va putea zbura.

   Imperator 15 mai 2020 12:35 Răspunde
 • Daca vin din USA cu o conexiune printr-un aeroport care are zboruri cu Romania, se poate intra in tara?

  Laurentiu 15 mai 2020 10:28 Răspunde
  • Da, dar va trebui sa intrati in auto-izolare verificata de politie timp de 14 zile cand ajungeti in tara.

   Imperator 15 mai 2020 12:34 Răspunde
  • si pe mine mar interesa asta. plec din lax pe 29 mai ajung in europa pe 30 mai. o fi zborul din amsterdam spre bucuresti operational?

   edi 17 mai 2020 6:11 Răspunde
   • Exista o posibilitate destul de mare sa nu fie. In acest moment, zborurile dintre Romania si Olanda sunt interzise pana pe 28 mai (inclusiv), dar interdictia poate fi prelungita. In plus, KLM a anuntat ca va incepe zborurile pe 1 iunie, evident, daca se ridica interdictia.

    Imperator 17 mai 2020 13:04 Răspunde
 • Am bilet la wiz bucuresti-madrid pe 22 mai.se amână sau se anulează?

  Gabriela 15 mai 2020 10:33 Răspunde
 • Buna ziua. Am zbor pe 16 iunie din Bristol la Bucuresti cu Ryanair, va fi anulat zborul?
  Multumesc !

  Radu 15 mai 2020 12:27 Răspunde
 • Bună ziua, zborul Lyon(Franța) – București pe data de 2 iunie cu wizz air este menținut sau anulat?
  Având naționalitatea franceză pot întra în România? Părinții mei sunt în România. Autoizolare?
  Va mulțumesc.
  Christian

  Estebe 15 mai 2020 13:15 Răspunde
 • Mulțumesc

  Estebe 15 mai 2020 13:18 Răspunde
 • Buna ziua! Dacă plec pe 6 Iunie din Anglia și ma întorc pe 29 Iunie, rezident provizoriu fiind, intru in carantina in Anglia la întoarcere. In cazul in care ma pot deplasa dacă vor zbura la acele date.

  Liliana 15 mai 2020 14:11 Răspunde
 • Bună ziua. Am bilet pe data de 2iunie spre Spania-Casstelion. Se mai zboară sau sa anulat?

  Cristina 15 mai 2020 17:00 Răspunde
  • Se va decide daca se anuleaza sau nu cel tarziu pe 28 mai 2020

   Imperator 15 mai 2020 20:25 Răspunde
 • Am avut 2 bilete pe 19 Aprile,si sa anulat si nu am primit banii inapoi pana in ziua prezenta.am mai facut 2 pentru 22 May,oare acestea vor fii valabile?imi voi primii banii inapoi Si cand pot sa le amân sa nu pierd bani!

  Marian 15 mai 2020 17:15 Răspunde
  • Zborurile de pe 22 mai spre Anglia, Spania, Olanda, Belgia si alte 8 tari sunt anulate. Puteti sa primiti un voucher imediat sau bani in contul dvs. dar dupa o perioada de timp

   Imperator 15 mai 2020 20:24 Răspunde
 • Bună ziua!Copii mei au bilet din Toronto Budapesta în 20 mai unde trebe să mă interesez daca sa anul at sau nu zborul?

  Dorina Anitas 15 mai 2020 17:29 Răspunde
 • Buna ziua,am rezervat bilet pt 31 mai din direcția franta -romania,trebuie sa stau in auto-izolare? lucrez in domeniul transportului rutier
  Cei de la dsp spun că transportatori rutieri nu trebuie sa stea in carantina sau auto-izolare

  Zabava 15 mai 2020 19:40 Răspunde
  • Doar daca sunteti sofer pe autocamioane mai mari de 2,5 tone, atunci nu veti sta in carantina. Nu stiu daca si alte categorii de personal sunt exceptate.

   Imperator 15 mai 2020 20:22 Răspunde
 • Buna ziua , știți cumva daca compania Wizz Air face zborurile pe 20 mai ?

  Bianca 15 mai 2020 20:06 Răspunde
 • De ce nu ne da ramburs…compania Wizz air iti da dar tot in contul lor

  Ana 15 mai 2020 22:05 Răspunde
  • Ai 2 optiuni – fie banii se ramburseaza in contul tau Wizz Air, nu al lor si sa poti folosi banii pentru cumpararea unui alt bilet Wizz Air sau sa ceri ca banii sa iti vina in contul personal. In primul caz, ii vei primi imediat, in al doilea caz pana cel tarziu 31 decembrie 2021.

   Imperator 16 mai 2020 9:57 Răspunde
 • Buna ziua ce zbor asi putea găsi si eu cel mai posibil 28luna aceasta sau , si mai devreme daca sar putea

  Gabriel 15 mai 2020 22:40 Răspunde
  • Stockholm, Billund, Malmo, Dublin, Lisabona, Atena.

   Imperator 16 mai 2020 9:51 Răspunde
 • Cînd îsi reia zborurl la Compagnia Ryanair Roma-Bucuresti?

  Florica 15 mai 2020 22:45 Răspunde
 • Buna seara!am bilet pe 21 iunie luton-craiova cu wizzair? E anulat?

  lory 15 mai 2020 23:47 Răspunde
 • Buna dimineața ași dori sa stiu cand se poate relua zborurile sin barcelona o Zaragoza, spre București si din Bucuresti către Barcelona o Zaragoza si daca trebuie sa stam an carantină 14 zile an românia? Am fetiță de 10 ani
  si cum a terminat scoala vreau sa o aduca an spania ca si toți ani anteriori pe termen de vacanta, an nevoie de alte documente an afară de ce aveam pana acum ca sa trec vama, sau trebui să merg la medicul de familie sa mi se faca el test an spania si prezentar an românia la sosire ca sa nu intru an carantină ?

  MARIA 16 mai 2020 9:36 Răspunde
  • Este obligatoriu sa stati 14 zile in autoizolare cand mergeti in Spania. Zborurile vor incepe in iunie, iulie sau poate in august.

   Imperator 16 mai 2020 9:48 Răspunde
 • Buna ziua! Am bilet din Stockholm la Otopeni pe data de 18 mai. As dori så stiu cum se poate ajunge in localitatea de domiciliu adica Bacau pentru a efectua izolarea la domiciliu? Exista un transport organizat sau pot lua orice transport de line? Multumesc anticipat!

  CatalinS 16 mai 2020 20:22 Răspunde
  • Cel putin pana acum, cei care intrau in auto-izolare mergeau cu mijloace proprii, doar cei care urmau sa intre in carantina (venind din zonele rosii), erau transportati de autoritati. Sincer nu stiu, dar presupun ca trebuie organizat de dvs. Evident, cand ajungeti in Otopeni, interesati-va acolo.

   Imperator 16 mai 2020 23:36 Răspunde
  • Catalin poti sa imi spui daca zborul tau din Stockholm a zburat si daca ai ajuns pe Otopeni? Eu sunt momentan blocata in Germania si ma gandeam sa i’au zbor cu escala la Stockholm pentru a ma intoarce in Romania.

   Alexandra 18 mai 2020 1:47 Răspunde
 • Am zbor pe 6 August din Londra Luton ca tre Bucuresti. Probabil pana atunci se mai domoleste nebunia asta. Eu totusi Sper sa pot veni acasa!

  Georgeta 17 mai 2020 0:08 Răspunde
  • Mai e pana atunci, sa traim pana atunci si vom vedea.

   Imperator 17 mai 2020 13:06 Răspunde
 • Buna I’m in ny and I’m American citizen but my mom and dad is Romanian citizen can I come to Romania ?

  Allison 17 mai 2020 9:35 Răspunde
  • Yes, but you need to have a proof. I am not sure what proof, you can check with a Romanian Embassy close to you.

   Imperator 17 mai 2020 13:03 Răspunde
 • Buna seara.Daca vin din Danemarca intru in izolare?

  Toma Silviu 17 mai 2020 20:25 Răspunde
 • daca vin din usa cu oprire in grecia si apoi iau cursa spre romania pe 25mai se poate? nu am vazut grecia pe lista.

  edi 17 mai 2020 21:58 Răspunde
 • Buna seara,! Daca astept o cunostinta sa o iau din aeroport,intru in izolare ca si ea?

  Damoc Maria 19 mai 2020 23:18 Răspunde
 • Lucrez cu contract in slovacia,la 2 luni am 6 zile liber,întru in izolare.Daca intru in izolare 14 zile voi fi dat afară .
  .

  Liviu 22 mai 2020 23:06 Răspunde
 • Daca merg sa iau pe data de 28 mai 2020, pe cineva de la aeroport care vine din belgia , eu ca sofer intru in autoizolare ?

  Alice 25 mai 2020 20:33 Răspunde
  • Din cate stiu, nu, doar cei care ar locui cu persoana respectiva. Cel mai bine, interesati-va la un post de politie.

   Imperator 25 mai 2020 20:34 Răspunde
 • Buna ziua. este oficial ca sunt anulate zboruri pe teritoriul romaniei din difectia marea britanie pana la data 16.06. am vazut un articol pe FB puteti sa comfirmati?

  Iulian 27 mai 2020 7:56 Răspunde
 • Buna ziua,
  Daca venim din Islanda( tara care nu e zona de risc), dar avem escala prin Luton,Anglia de cateva ore, intram in auto-izolare?
  Multumesc anticipat!

  Iana Faiayd 5 iunie 2020 19:51 Răspunde
  • Pana la 16 iunie toate tarile lumii sunt considerate ca fiind tari de risc in zona galbena si intrati in auto-izolare.

   Imperator 5 iunie 2020 22:08 Răspunde
 • Buna! Avem bilete 26 iunie Larnaca-Iasi. Vom intra la izolare la domiciliu? Am doi minori 3 si 6 ani. Va multumesc

  Dana Stefan 7 iunie 2020 16:23 Răspunde
  • Decizia se va lua pe 16 iunie. Cel mai probabil, nu.

   Imperator 7 iunie 2020 17:15 Răspunde
 • Dar daca cetatean cipriotrevine in Cipru pe 3 iulie intra in izolare la domiciliu? Multumesc mult

  Dana Stefan 8 iunie 2020 14:28 Răspunde
 • Vin din Slovacia pe 15 iunie ,întru in izolare la domiciliu

  Liviu 10 iunie 2020 20:12 Răspunde
 • Dacă vin pe 15 iunie din Slovacia, si intru in izolare iar pe 17 se ridică izolarea ,ies din izolare?

  Liviu 11 iunie 2020 7:09 Răspunde
  • Inca nu s-a anuntat, dar in mod normal, nu, ar trebui incheiata perioada de 14 zile inainte de a iesi din auto-izolare.

   Imperator 11 iunie 2020 8:03 Răspunde
 • Si cine vine sa ne ia De la aeroport spre casa? Sunt persoane speciale pt asta? Taxi? Si daca vine o ruda de familie trebuie si ea sa stea in carantina chiar daca nu stam in aceiasi casa?

  Lorena Paltanea 12 iunie 2020 6:32 Răspunde
  • Trebuie sa se auto-carantineze doar persoana sau persoanele care locuiesc in aceeasi locuinta cu dvs. Nu daca vine sa va ia de la aeroport si nici soferul de taxi.

   Imperator 12 iunie 2020 10:11 Răspunde
 • Pe data de 15 iunie se poate intra in tara fara a mai sta in izolare

  Liviu 12 iunie 2020 10:36 Răspunde
  • Nu, doar din 18 tari, Si nu e sigur ca e 15 sau 17 iunie. Depine de aprobarea unor OG-uri

   Imperator 12 iunie 2020 14:57 Răspunde
 • Am bilet din USA spre București pe 15 Iulie 2020. Ce condiții și ce restricții se vor aplica ?

  Rodica 12 iunie 2020 23:14 Răspunde
 • Buna, am zbor din Iaşi-Larnaca….mi se cere sa trec testul la covid-19 sau este suficient certificatul eliberat de la medic de familie că sunt sănătoasă

  Mahu 14 iunie 2020 22:35 Răspunde
  • Passengers should have conducted, a test confirming negative PCR for Covid19 during the last 72 hours before departure and possess a certificate which confirms negative PCR for Covid-19, issued from a certified laboratory.

   Deci – de la laborator, nu doctor de familie.

   Imperator 14 iunie 2020 22:49 Răspunde
 • Buna ziua! Dacă se vine din Taiwan, cu escala de 2 ore in Amsterdam, dar persoana nu vrea sa părăsească aeroportul Otopeni la sosire. Se poate sau va fi trimis automat in carantina? Nu va părăsi aeroportul Otopeni, va avea un zbor înapoi către Amsterdam in câteva ore

  Eliza Eclemea 15 iunie 2020 16:05 Răspunde
  • Daca nu iese din zona internationala (deci, nu trece de frontiera / ridicare bagaje), nu intra in carantina. Daca trece de punctul de frontiera / ridicare bagaje, in mod normal, da

   Imperator 15 iunie 2020 16:14 Răspunde
 • Buna ziua! am bilet pe 23 Iunie vin de la Pisa Italia cu wizzair, s-a anulat zborul?

  Ana Anton 16 iunie 2020 11:23 Răspunde
  • Sa vedem ce se decide pe 22 iunie. Sunt putine sanse

   Imperator 16 iunie 2020 14:22 Răspunde
 • De 3 luni stau pe o insula super „verde”- nu s-a inregistrat nici un caz nou de covid19 in ultimele 50 de zile. Dar ca sa ajung in Romania trebuie sa tranzitez o zona rosie – diferenta intre zboruri de 20 de ore si ma cazez in hotel in aeroport. Insula inca nu este trecuta in lista „verde” din Romania. Credeti ca trebuie sa stau in autoizolare ?

  Georgeta Panaite 19 iunie 2020 17:54 Răspunde
  • Daca imi spuneti insula (daca nu e secret), sper sa va dau informatia 🙂

   Imperator 20 iunie 2020 11:00 Răspunde
 • Buna Seara,
  pe 2 iulie ajungem in Bucuresti din Bahrain via Istanbul. Din diverse surse am aflat ba ca vom sta 7 ore in aeroport pentru testari, ba ca ne va duce politia la domiciliu, ba ca vom intra in carantina in nu stiu ce motel. Nu exista ambasada in Bahrain sa ma pot interesa. Imperator ma poti ajuta cu informatii te rog?

  remus patrutescu 19 iunie 2020 19:50 Răspunde
  • Zborurile intre Romnania si Turcia sunt in acest moment interzise si e foarte probabil ca vor fi interzise si in 2 iulie. Recomandarea mea este sa incercati sa gasiti o alta optiune de zbor – daca Lufthansa a reluat zborurile in Bahrain, este singura optiune sigura in acest moment.
   Relativ la 7 ore in aeroport – la cine va referiti ? La turci sau la romani ?

   Imperator 20 iunie 2020 10:58 Răspunde
 • Dacă vin din Canada in jur de 15 august, intru în carantina? După părerea voastră, care ar fi cele mai avantajoase rute (including escala, bineînțeles)? Pot fi așteptată la aeroport de cineva din familie și, dacă da, în ce zona? Mulțumesc

  Carina 25 iulie 2020 12:32 Răspunde
  • In acest moment, nu se intra in carantina, dar pana in 15 august se pot schimba multe. Da, puteti fi asteptata in zona de sosire in cazul aeroportului din Oradea. Cel mai bine este sa zburati via Paris – Bucuresti.

   Imperator 25 iulie 2020 14:30 Răspunde
 • Buna seara
  Deci eu am zborul pe data de 11 August . Zbor din Marea Britanie orașul Bristol.
  Îmi puteți spune de ce acte am nevoie in afara de pașaport și buletin? Multumesc
  Și eu dacă fac test aici și e negativ mi se permite sa intru in România și am nevoie de rezultatele testului corect?

  Lungu Alina 28 iulie 2020 20:17 Răspunde
  • Va trebuie pasaport sau buletin si nu aveti nevoie de nici un test.

   Imperator 28 iulie 2020 20:23 Răspunde
 • Buna maine dimineata am zbor din otopeni in eindhoven ce documente trebuie sa am?

  Anca 19 ianuarie 2021 19:20 Răspunde
 • Bună, mâine dimineață am zbor Otopeni-Eindhoven, în afară de buletine și test covid ne mai trebuie și altceva?

  Marian 23 ianuarie 2021 12:29 Răspunde
 • Am 2 vaccinari si test PCR. E suficient pentru a nu intra in carantina? Vin din Malmo

  Mirela 3 iunie 2021 18:04 Răspunde
  • Nu e nevoie de test si carantina daca au trecut 10 zile de la rapel.

   Imperator 3 iunie 2021 23:13 Răspunde
 • Ce documente covid obligatorii se cer la sosirea in aeroportul Henry Coanda dupa 1 iulie?

  Ana 2 iulie 2021 17:11 Răspunde
  • Depinde de unde veniti. Din zona verde, nimic. Din zona galbena / rosie certificat vaccinare sau test PCR.

   Imperator 3 iulie 2021 13:32 Răspunde

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii