Noi reglementari de acces in Aeroportul Otopeni – masca obligatorie, intrare controlata, distantare sociala

Aeroportul Henri Coanda Otopeni

Aeroportul International Henri Coanda – Otopeni a anuntat zilele acestea noile reguli de acces in aeroport. Aceste reguli sunt valabile cu incepere din 15 mai 2020 – chiar daca vor fi putine sau multe zboruri. In toata perioada starii de urgenta, zilnic au fost operate cateva zboruri spre acele putine destinatii care au ramas deschise: Oslo, Stockholm, Malmo, Billund, Doha, Atena, dar probabil numarul lor va creste in urmatoarea perioada (mai ales dupa 1 iulie). Indiferent de numarul de zboruri, reglementarile vor ramane aceleasi pana la noi ordine. Trebuie sa subliniez ca se recomanda sa veniti cu 3 ORE inainte de ora decolarii pentru a putea indeplini toate formalitatile.

SOSIREA LA AEROPORT

Statia de autobuz si peronul de debarcare din autoturism sau taxi au fost mutate la distanta de cladirea aeroportului (totul este semnalizat). Atentie, continua santierul pentru construirea garii aeroportului, deci anumite fluxuri de autoturisme sunt deviate. Se asteapta ca gara sa fie gata candva la toamna.

Dupa debarcare, nu se va intra direct in cladirea aeroportului, ci in niste corturi de triaj. Din momentul in care intrati in cort pana in momentul in care veti iesi din cladirea aeroportului de destinatie veti fi obligati sa purtati masca de protectie (toate aeroporturile din Europa si nu numai, precum si aproape toate companiile aeriene obliga pasagerii sa foloseasca masca de protectie atata timp cat se afla in aeroporturi si avioane). ATENTIE: se vor putea cumpara masti si la aeroport, dar e de recomandat sa le aduceti de acasa. E bine sa aveti mai multe masti sa le mai schimbati tinand cont ca le veti purta ore in sir !

 

ACCESUL IN AEROPORT

Din corturile de asteptare se va pleca in grup organizat, insotiti de angajatii aeroportului spre birourile de check-in sau formalitati securitate / control pasapoarte in functie de ora fiecarei curse.

In interiorul aeroportului la plecari nu pot intra decat pasagerii, NU si insotitorii acestora si vor respecta o distantare fizica de 1 metru (sunt autocolante pe pardoseala).

Nu aveti voie sa stationati in terminalul plecari – de altfel, au fost indepartate toate bancile.

Directia de Sanatate Publica va masura temperatura pentru toti calatorii. Cei care au temperatura vor fi consultati separat de un medic care va lua o decizie cu privire la cei suspecti.

Magazinele si restaurantele vor fi deschise in functie de reglementarile nationale in vigoare – in acest moment, restaurantele nu pot oferi decat takeaway. Magazinele tax-free sunt deschise (nu se afla pe teritoriul national)

 

CHECK-IN / CONTROL SECURITATE / CONTROL PASAPOARTE

Flux normal, dar se va pastra o distantare fizica de 1 metru si masca obligatorie.

 

IMBARCARE IN AVION

In zona de imbarcare se va respecta distantarea fizica de 1 metru. Aici, raman bancile, dar nu se poate aseza peste tot – scaunele pe care va puteti aseza sunt clar marcate.

Autobuzele de transfer vor fi pline la nivelul de 50% din capacitate.

In caz ca va imbarcati prin burduf, imbarcarea are loc in ordinea locurilor din avion – primii intra cei care stau pe locurile cele mai departate de intrarea in avion. La fel si in cazul imbarcarii in autobuze.

 

DEBARCAREA DIN AVION / SOSIREA

Debarcarea din avion va avea loc in ordinea randului pe care stati – primul rand de langa usa, apoi al doilea, treilea, etc.

Fluxul de sosire ramane practic neschimbat. Se va controla temperatura pasagerilor cu ajutorul unor termoscanere (unul era instalat inca din martie cand am fost ultima oara in Otopeni la mijloc de martie).

Cei care va asteapta nu vor mai avea acces in cladirea aeroportului, va pot astepta doar afara. Accesul in aeroport a celor care nu sunt pasageri se va face doar din motive obiective – nevoie de acces la toaleta.

 

In tot aeroportul sunt dispensere cu solutii dezinfectante. Se recomanda folosirea lor dupa ce veti atinge diverse obiecte din aeroport. Aeroportul Henri Coanda va fi dezinfectat de minimum 10 ori pe zi.

 

Calatorii faine va urez !

Scauna Otopeni

Foto: Valentin Iordache

 

 

Categorii:
Tips & Tricks

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest