Fiecare calatorie incepe cu primul pas!

Poza lead.jpg

Cum scriam si saptamana trecuta, sunt bucuros sa public povestile si planurile unor oameni care vor sa cucereasca lumea. In postul acesta, va prezint alti „trei muschetari” – Timotei, Vlad si Monica, trei tineri care au hotarat sa plece in lume. Si daca va inspira ce au de gand sa faca, sunt sigur ca va puteti alatura lor !

Suntem tineri si vrem sa calatorim, sa cunoastem lumea, natura si oamenii. Nu este deviza unei campanii publicitare, ci crezul nostru, cei trei (momentan) “muschetari” care planuiesc de zor o calatorie in jurul lumii. O calatorie care ne va purta prin fiecare coltisor de lume, o calatorie in care nu vor exista orare sau deadline-uri si cu atat mai putin limite. Suntem la inceput, dar, incet-incet, planurile noastre incep sa prinda contur.

Faza detaliilor de inceput – traseu, acte, liste ale ambasadelor si consulatelor – este intrerupta doar de entuziasmul nostru cand ajungem sa amintim un loc special pe care trebuie sa il vedem neaparat: piramidele si templele din Egipt, frumusetea Marocului, misterele Indiei sau comunitatile izolate de pe insulele din Papua Noua Guinee.

Traseul de inceput a fost schitat, desi suntem constienti ca este doar un traseu teoretic, in care schimbarile nu numai ca sunt inevitabile, dar si obligatorii. Vom lua la rand tarile, Romania, Bulgaria, trecem in Turcia si de acolo inspiratia ne va sfatui in ce directie s-o pornim.

Si totusi partea cea mai grea nu este calatoria in sine, ci partea financiara a calatoriei. Si ca sa o citez pe celebra exploratoare Uca Marinescu, ea spunea intr-un interviu: “Adunarea fondurilor reprezinta o expeditie in sine, una neplacuta insa, umilitoare chiar. Sunt ardeleanca si nu-mi place sa rog. Imi expun cererea, dupa care las la latitudinea celor cu care discut necesitatea acordarii unor fonduri”.

Dar, lasand la o parte banii, calatoria mea, de fapt a noastra, nu va fi o calatorie turistica. Noi dorim sa iesim din traseele turistice obisnuite care cauta doar senzationalul. Vom cauta sa cunoastem cat mai mult posibil din istoria locurilor vizitate, sa cunoastem oamenii simpli, sa incercam sa intelegem filosofia si modul lor de viata. Am fost intrebata de multe ori, si presupun ca aceleasi intrebari le-au fost puse tuturor celor care calatoresc, cum aleg o destinatie sau ce anume ma indeamna sa plec la drum.

Adevarul este ca nu pot spune cu exactitate. Eu prefer sa o numesc chemare. Toata lumea simte aceasta chemare, insa unii aleg sa o ignore, preferand o viata stabila si usoara din punct de vedere material. Vom pleca la drum cu foarte multe intrebari, dar ne vom intoarce cu si mai multe intrebari.

Sunt sigura ca vom invata sa privim altfel viata. Filosofia tibetana spune ca noi suntem incarcati cu foarte multe lucruri in plus fata de ceea ce am avea nevoie in mod real. Daca am reusi sa scapam de surplus, am deveni niste oameni simpli, mult mai capabili sa ne bucuram de viata asa cum se cuvine.

Noi alegem o viata de cunoastere. Vrem sa ne cunoastem pe noi insine prin fortarea limitelor, dar si pe oamenii cu care vom veni in contact si cultura lor. Nu exista o diferenta intre un papuas din Noua Guinee si un roman, ci doar moduri diferite in care optam sa vedem lumea si viata in general.

Cei trei “muschetari”

Timotei Rad

 

Timotei Rad

Născut: 1985

Locuieşte momentan în Cluj-Napoca

Pagina personală: https://www.facebook.com/MeHitchhikingAroundTheWorld

Pasiuni : hitchhiking, cartografie, istorie, geopolitică, chefuială cât încape, fotbal (mai ales FC Barcelona), Robert de Niro, Dostoievski, Messi!

Absolvent de Relaţii Internaţionale şi Studii Europene (2009) şi Cartografie (2012), autor de articole ştiinţifice şi în curând, dacă toate merg bine, un manual, premii pe la simpozioane de tocilari :). Ar vrea să le facă pe toate în viaţa asta: ştiinţă, băutură, iarbă, caterincă, romantism , să cunoască oameni noi, să călătorească şi, nu în ultimul rând, să facă hărţi! Totuşi, a călători e unul dintre lucrurile esenţiale ale existenţei noastre efemere! A nu călători, a nu interacţiona cu oamenii simpli din măcar câteva culturi… e o metodă sigură de a muri cunoscând foarte, foarte puţin din ce are viaţa să ne ofere, zis pe şleau: a muri proşti!

Imaginea mea despre ce ar trebui să fie viaţa mea e… aţi văzut vreodată un viţeluş care e lăsat primăvara pentru prima oară să iasă din grajd? Sare în sus de zici că i se dezbină fiecare oscior! No, aia e viaţă! Restul e risipă de O doi!

Vlad Silviu

Vlad Silviu (Sandy)

Născut : 1990

Locuieşte momentan în Sibiu

Pasiuni : petrecăreala, călătoriile, alpinismul, literatura și cam tot ce ține de creativitate (creativitatea nu ține doar de domeniul artei, da?)

Absolvent al Facultății de Litere și Arte, specializat în Limbă și Literatură (germană și engleză), condus de o pasiune pentru frumos și în continuă misiune de căutare, descoperire și depășire a propriilor limite atât fizice, cât și psihice, prin comparație și interacțiune cu oameni, culturi și peisaje cât mai diverse.

Monica Stauceanu

Monica Stauceanu

Născută: 1989

Locuieşte momentan în Sibiu

Pagina personală de Facebook: https://www.facebook.com/travellingasalifestyle

Absolventă şi masterandă a Facultăţii de Istorie şi Patrimoniu din cadrul Universităţii “Lucian Blaga” Sibiu. Vrea să cutreiere lumea întreagă pentru a vedea cu propriii ochi urmele vechilor civilizaţii, să cunoască atât cultura, cât şi tradiţiile altor popoare.

“Remember what Bilbo used to say: It’s a dangerous business, Frodo, going out your door. You step onto the road, and if you don’t keep your feet, there’s no knowing where you might be swept off to.” J. R. R. Tolkien

Neavand termene si dealine-uri de respectat, calatoria va dura undeva de la doi ani in sus. Tinand cont de posibilitatile oferite de o anumita tara/regiune, nu este exclus sa petrecem mai mult timp intr-un singur loc, fie pentru a vizita pe-ndelete, fie pentru a lucra full-time/part-time pentru a strange bani sa plecam mai  departe

Un traseu aproximativ a fost intocmit, dar, dupa cum spuneam mai sus, este foarte posibil sa nu poata fi respectat in intregime din varii motive (razboi, conditii meteo etc.). Plecare a fost stabilita pentru toamna anului 2013 (1 septembrie fiind data agreata de toti, dar care poate fi devansata in caz de nevoie).

Cat despre bugetul necesar acestei calatorii, acesta va fi discutat de indata ce vom intruni numarul de membri necesari.

Pe cei care doresc sa ne urmareasca pregatirile si pe urma calatoria ii sfatuiesc sa intre in contact cu noi pe pagina noastra de Facebook. Aici, pe aceasta pagina, vom raspunde intrebarilor referitoare la traseu, buget si alte detalii, vom accepta sfaturi de calatorie sau, pur si simplu, vom discuta cu alti calatori pasionati.

Monica

Categorii:
Diverse

Comentarii

  • adrian 22 spune:

    Interesant . m-asi baga si eu . vreau sa stiu traseul macar teoretic !!

    • Timo spune:

      Adrian caută-ne pe facebook.

      • adrian 22 spune:

        incerc dar nu pot .va las o adresa de mail in caz ca nu pot sa dau de voi : raul_adrian@yahoo.com pot sa aduc un aport financiar de cca. 3-5000 euro in aceasta calatorie. facebook se va lista vinerea ce vine la bvb asa ca voi fi si actionar acolo [dar nu stiu sa-l manevrez] , dar nu conteaza , bani sa iasa . sint un investitor la bursa si am acumulat destul capital , am o virsta si vreau sa ,,evadez,, !!! viata trece si ………….

  • Catalina spune:

    Nu vreau sa va tai aripile, dar trebuie sa fiti realisti. Vad ca vreti sa plecati, dar nu prea stiti ce vreti sa faceti si pe de-asupra, oare v-ati gandit ca e cam greu sa stati uniti 3 in acelasi loc? Daca vreti sa va gasiti de lucru, care sunt sansele ca toti sa reusiti? Sunteti visatori, dar ar trebui sa coborati un pic cu picioarele pe pamant, mai ales inainte de a pleca. Mult succes si evati grija de voi!

  • Moni spune:

    Suntem perfect constienti de greutatile care ne asteapta si de aceea inca suntem la etapa discutiilor .Avem stabilit deja si un traseu preliminar dar nu l-am publicat pana nu gasim si al 4-lea membru pentru a avea toti un cuvant de spus in organizare. Si sincer, nu ne asteptam sa fie usor chiar deloc dar nu are rost sa ne facem griji de pe acum pentru lucruri care nu s-au intamplat inca.Fiecare lucru la timpul lui.Multumim pentru incurajari:)

    • AlinG spune:

      @Catalina: Planurile ca acesta sunt foarte realiste, dar nu in viziunea majoritatii. Nu trebuie sa sti ce o sa faci, unde o sa stai, ce o sa mananci, etc. Atunci cand nu ai facut un plan, creierul cauta solutii, si e in instinctul nostru sa ne descurcam. Am fost si eu plecat FARA BANI, 3 luni, 3 tari si totul a fost ok.

      @Moni: Va urez mult succes, sunt sigur ca o sa aveti o experienta extraordinara. O sa urmaresc pagina de FB, poate ma decid sa vin si eu :p

  • Adina spune:

    O sa ajungeti in America de Sud?eu vreau sa plec la anul prin decembrie sa stau cam 1 an acolo,poate ne intalnim prin America de Sud:).
    Va caut pe facebook,vreau sa aflu exact planul vostru ,poate tinem legatura.

  • Li spune:

    Un cuplu canadian, a facut doua excursii, fiecare cam de doi ani.Prima in Asia , a doua in America de Sud.Poate dati de blogul lor, e in limba franceza.Nu stiu cum au supravietuit cu un asemenea buget de austeritate.Eu va doresc succes.

  • george2210 spune:

    As vrea sa scriu opinia mea despre domnul Timotei Rad.
    Partea buna: e interesanta decizia sa de a pleca cu autostopul prin lume, chiar am citit cu interes cateva fragmente din peripetiile sale de pe drum.

    Partea proasta: Am citit mai in detaliu blogul sau si am reazizat ca omul a fost un golan care nu avea niciun respect fata de cei din jur. Isi batea joc de profesori, colegi si nu numai. Din fericire pentru el a luat decizia sa-si consume nebunia pe aceasta calatorie, altfel probabil ar fi ajuns un infractor. Din pacate mentalitatea i-a ramas aceeasi si acum. Chiar el spune ca ii indeamna pe oameni sa fure, el avand chiar o tentativa de a jefui o biblioteca de niste carti care valorau milioane de dolari. Sper ca aceasta calatorie sa-l aduca pe drumul cel bun.

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest