California dreamin…. Episodul 4: Venice Beach

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles:

Astăzi rămânem tot la plajă şi ajungem în Venice Beach. Ca idee, Venice Beach e un fel de Vama Veche a zonei. Oameni care se detaşează de şi-aşa relaxaţii Californiei prin… şi mai multă relaxare. Pare că nu le pasă de nimic şi că sunt nişte pierde-vară. Am văzut oameni la 70 de ani care erau îmbrăcaţi şi tatuaţi ca unii de 20. Chiar eram curios ce-ar zice bunică-mea să vadă nişte oameni de vârsta ei care se poartă aşa. N-am putut să răspund la întrebare. Cred c-ar fi prea mult pentru ea şi pentru orice bătrân de la noi care a avut viaţa pe care a avut-o. În orice caz, după ceva timp, am văzut că se poate şi mai mult libertinaj de atât. Asta era în San Francisco (un episod viitor).

Ce poţi face în Venice Beach?

 

–          Poţi să te îmbraci cum ai vrut dintotdeauna, indiferent de cât de ciudat ar fi; nimeni n-o să se uite urât. Cel mai probabil, oricât de ciudat ai încerca să fii, n-ai ieşi prea mult din tiparele locului.

–          Poţi să-ţi cânţi melodiile care-ţi plac cu voce tare, chiar dacă n-ai voce. În cel mai rău caz o să atragi doar zâmbete. În cel mai bun, aplauze.

–          Dacă ţi-a plăcut măcar un film cu Arnold când erai mai mic, poţi să vezi unde a devenit el faimos.

–          Poţi să recunoşti străzile pe care s-a filmat Californication (asta poţi face şi în Santa Monica apropo.).

–          Poţi să-ţi imaginezi că pe unde te plimbi s-au plimbat, ani la rând, şi cei de la The Doors.

–          Poţi să scapi de orice altă prejudecată.

 

Cum ajungi acolo?

Dacă ai citit articolul anterior, nu-ţi mai trebuie nimic. Venice Beach împarte plaja şi aleea adiacentă cu Santa Monica, chiar dacă au caractere total diferite. Şi, înc-o dată, nu uitaţi de Metro Trip Planner.

 

De ce-ai merge acolo?

Să mai schimbi un pic peisajul şi să te mai laşi surprins chiar dacă credeai c-ai văzut destule în Los Angeles. În plus, ai nişte oameni tari – găseşti artişti grămadă, disperaţi cu fitnessul, acrobaţi, cerşetori originali şi alte tipuri de oameni pe care nu-i poţi cataloga nicăieri.

 

Ce-i de văzut?

Aleea Principală (Venice Boardwalk)

Pe aici poţi să te plimbi câteva ore fără să te plictiseşti. Artişti de stradă, magazine cu suvenire tâmpite, dar haioase, baruri cu băuturi ieftine, spectacole „fantastice, şerpi cu două capete, omul cu trei mâini” şi aşa mai departe. Cred că se înţelege diversitatea. La un moment dat, o să vezi şi un skate park foarte frumos, pe care, probabil, îl ştii din multe videoclipuri şi filme. E direct pe plajă. Merită să acorzi şi acolo 15-20 de minute ca să vezi pe unde a mai ajuns skateboardingul (chiar dacă nu eşti fan). Apoi te poţi uita un pic sau, de ce nu, poţi „lucra” un pic pe Muscle Beach – ai bare, ai aparate, ai tot ce-ţi trebuie. Şi nu trebuie să vii cu scuza că „n-ai echipamentul la tine”, se lucrează şi în blugi.

Când te simţi pregătit să schimbi pagina, o poţi lua în direcţia opusă oceanului şi aşa vei ajunge direct în

Venice Canals

O zonă excelentă. Din poze nu se înţelege mare lucru, dar când ajungi acolo o să înţelegi de ce. Deodată se face linişte şi eşti transportat într-o altă „ţară”. Eu n-am fost în Veneţia, dar, oricum, nici nu prea m-am gândit la ea când m-am plimbat pe aici. Acolo îmi imaginez dogi hedonişti şi clădiri mari, întunecate. Aici avem case mici, foarte elegante şi originale. Oamenii de aici nici măcar nu vor intimitate. Au bucătăriile sau camerele de zi cumva afară şi stau fără vreo ruşine, ca şi cum ei ar fi nevăzuţi. Arată aşa, ca nişte subiecţi de studiu, ca şi cum se fac că tu nu eşti acolo, şi până la urmă e adevărat, nu le pasă, chiar dacă treci la câţiva metri de patul lor şi le mai faci şi poze. N-am îndrăznit, dar simţeam că pot să intru şi eu acolo peste ei în casă (gardurile erau simbolice) şi, în loc să mă ameninţe cu moartea, mă aşteptam să mă întrebe ce vreau să beau. Ca o paranteză, terenurile şi casele acolo sunt extrem de scumpe, ca să se înţeleagă că acolo stau o sumedenie de oameni bogaţi… dar de alt soi.

Plaja

Dacă ţi-ai dorit să înveţi să faci surf, ei bine, aici e un loc bun. Valurile sunt prietenoase şi găseşti plăci de închiriat mai peste tot. Ca să ai şi instructor, pregăteşte-te cu 20-40$/ oră. Apoi poţi să-ţi închiriezi placa. Poate trebuia să încep cu faptul că Venice Beach este unul dintre locurile în care s-a născut cultura de surf şi skate, aşa că e un loc bun să începi şi tu. După ce înveţi şi vrei valuri mai mari – poţi să te duci în Huntington Beach sau Oceanside (episoade viitoare).

 

Venice Beach e un loc tare, pe care chiar nu merită să-l ratezi. Poate fi şi „unit” cu Santa Monica. Le poţi „face” pe ambele într-o zi, dacă nu e timp. Nu-mi place să folosesc cuvinte americane, dar aş caracteriza locul ca un etalon al unei culturi „chill”, un loc în care e greu să nu-ţi imaginezi c-ai vrea să locuieşti o perioadă sau chiar să te retragi.

Imagini Venice Beach

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Capetenia ''verde'' din Venice Beach

Capetenia „verde” din Venice Beach

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Cine observa personajul nepotrivit din imagine are 10 puncte.JPG

Cine observa personajul nepotrivit din poza, are 10 puncte !

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Daca cautati bine gasiti si '' Cea mai mica gradina din lume''.JPG

Daca o sa cautati bine, descoperiti si „cea mai mica gradina din lume”

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Au si iarba, au si nisip

Au si iarba, au si nisip

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Poti iesi la un picnic

Poti iesi la un picnic

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Un suedez ramas mai mult decat trebuia la sala. Muscle Beach.JPG

Un „suedez” ramas mult prea mult la sala… Muscle Beach

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Venice Boardwalk, mai pe dupa-amiaza.JPG

Venice Boardwalk… mai pe dupa-amiaza

Venice Beach: Si in zona mai aglomerata

Si in zona mai aglomerata

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Masina pe strazile din Venice Canals.JPG

Masina pe strazile din Venice Canals

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Gard de plastic, cumparaturi lasate in curte, bucatarie in aer liber

Gard de plastic, cumparaturi lasate in curte, bucatarie in aer liber

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: La 200m de ocean avem canale.JPG

La 200 metri de ocean, avem canale

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Aici ratele sunt sfinte, au locuri numai pentru ele.JPG

Aici, ratele sunt sfinte, exista locuri doar pentru ele !

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Om relaxat, in sufragerie

Om relaxat, in sufragerie

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Daca intindeai mana, ii luai veioza.JPG

Daca intindeai mana, ii luai veioza

Plaja Venice Beach de langa Los Angeles: Cam atat....

[mwi-product sku=”TA001,TA016,TSAKEYXXX” img_width=”200″ desc=”false” type=”add” btn_color=”blue” btn_link=”button” cols=”3″ ]

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii