California dreamin…. Episodul 5: Santa Monica

0. Cover.JPG

Astăzi mergem la plajă. Avem la rând un alt „cartier” al LA-ului: Santa Monica. E o zonă destul de elegantă, cu multe hoteluri. Arată ca o mică staţiune. Este şi plină de oameni ai străzi,i dar, cum am mai zis, sunt la fel de bine dispuşi ca şi restul cetăţenilor. Poate chiar un pic mai mult. Aceşti oameni ai străzii mai fac, din când în când, giumbuşlucuri pe ponton şi rămâne să stabiliţi dacă merită ceva bani. Eu zic că da, sunt foarte haioşi.

Cum ajungi acolo?

În afară de taxi (idee mai puţin bună) aveţi câteva autobuze care ajung acolo – cum ar fi 1 şi 7 (plus rapidul R7). Nu uitaţi de Metro Trip Planner.

De ce-ai merge acolo?

Este o zonă foarte frumoasă de cumpărături, la doi paşi de plajă. Dac-ar fi să aleg un hotel în „LA”, eu l-aş alege aici. Sunt lângă plajă, iar priveliştea este foarte bună. Partea mai proastă? Preţul. Sunt hoteluri elegante, destul de scumpe: The Georgian, Fairmont, Shangri-La, Sheraton. Dacă ajungeţi în LA şi prindeţi o ofertă pe la unul dintre hotelurile bune din Santa Monica, nu staţi pe gânduri. Sunteţi aproape de multe obiective şi aveţi mari şanse să vedeţi Oceanul Pacific pe geam, toate hotelurile sunt peste drum de plajă.

Ce-i de văzut?

3rd Street Promenade

Cumpărături, muzicieni ambulanţi, un mall foarte elegant, restaurante frumoase. Un stil european, dar parcă mai multă veselie. Au multe magazine de surf şi skate, dar „împachetate” mai nobil decât în vecinul Venice (despre care vorbim în alt episod). Poţi mânca ceva la McDonald’s, dar şi la restaurante mai de figuri. Eu, de exemplu, am ajuns la Sonoma Wine Garden, un loc excelent – preţuri mult mai bune decât mă aşteptam când m-a lovit eleganţa locului. Serviciile sunt ireproşabile. Încă nu m-am lămurit de ce chelnerii sunt atât de fericiţi şi naturali. Nu sunt aşa numai aici, sunt cam peste tot. N-am avut nicio experienţă neplăcută nicăieri. Ciudat este cum pot ei fi aşa de prietenoşi fără să pară linguşitori. În fine, o să vă simţiţi foarte bine cam la orice restaurant. Eu am fost numai la acesta.

Este plăcut doar să te plimbi pe străduţele pietonale pietruite, pline de oameni, după-amiază şi seara, când locul e animat de cântăreţi şi tot felul de artişti de stradă.

Pacific Park

Ca emblemă a orăşelului, Pacific Park se lăuda că e „world famous”, chiar dacă niciunul dintre noi n-a auzit de el. Îţi arată câte videoclipuri şi filme s-au turnat pe acolo, şi de când am văzut asta, parcă îmi părea cunoscut de la televizor. Poate m-au lucrat în subconştient. Nu e un adevărat parc de distracţii, e un mic parc pentru familii şi cupluri. E situat direct pe ponton, ceea ce îl face mult mai frumos decât ar trebui să fie. Aici poţi avea senzaţia aia din filme, în care el o duce pe ea în parcul de distracţie şi ea observă că nu e o întâmplare faptul că a împuşcat toate ţintele în 3 secunde şi i-a câştigat un premiu cât toate zilele. Normal, el era un fost super-soldat al armatei SUA, dar nu voia să spună asta. Deviez acum… ideea e că poţi obţine un maimuţoi pe care să-l oferi unei fete şi să te crezi în filme, pentru că, normal, parcul are grijă să-ţi spună asta de mai multe ori. E un parc frumos, în care merită să te duci seara, undeva între vineri şi duminică. Atunci e mai aglomerat, dar chiar asta face locul frumos. Oricum, fiind micuţ, n-o să ai obişnuitele cozi din marile parcuri de distracţii.

Plaja

Ca mai peste tot prin zonă, plaja este imensă şi apa OK. Nu vă aşteptaţi să arate ca în  Caraibe. Doar gândul că vă scăldaţi în Oceanul Pacific o să vă facă să vă simţiţi un pic mai bine, în cazul în care nu vedeţi fundul apei sau peştii exotici. Nu aveţi şezlonguri sau baruri cu cocktailuri scumpe. Aveţi nisip foarte fin şi curăţenie. Plus câteva terenuri frumoase de volei pe plajă şi, poate cel mai important, căsuţele de salvamar à la Baywatch (care s-a filmat aici, de altfel).

Eu sugerez o zi în Santa Monica – poţi începe dimineaţa cu puţină plajă, urmând ca după să te îndrepţi spre zona de restaurante şi magazine (10 minute de mers pe jos) ca să ai un prânz cum trebuie. După prânz te mai poţi plimba pe la magazine, iar către seară te poţi îndrepta spre Pacific Park (la fel, 10 minute de mers pe jos). Ar fi doar o zi relaxantă, nu o zi în care ai fugi de colo-colo ca să vezi cine ştie ce obiective din cărţi. Doar te-ai bucura de vremea de afară, de oameni şi de un orăşel simpatic.

 Imagini Santa Monica

1. Ocean Drive - o strada buna pe care sa-ti cumperi un apartament.JPG

Ocean Drive – o strada taman buna sa-ti cumperi un apartament

2. Sau macar sa stai cateva la Fairmont Miramar Hotel & Bungalows.JPG

Sau macar sa stai cateva ore la Fairmont Miramar

3. 3rd Street Promenade - o alegere buna daca vrei niste haine.jpg

3rd Street Promenade – o alegere buna daca vrei sa-ti cumperi haine !

4. Pod peste autostrada care trece pe langa plaja. Mai departe avem parcul.JPG

Pod peste autostrada care trece pe langa plaja. Mai departe avem parcul…

5. Ne mai apropiem un pic de parc.JPG

Inca un pic pana la parc

6. Si intram.JPG

Si intram

7. Un concert cu casa inchisa langa parca.JPG

Un concert cu casa inchisa langa parc

8. Plecam ca sa vedem ca ....JPG

Plecam sa vedem ca…

9. N-ar strica sa poti zbura daca loveste vreun tsunami.JPG

… n-ar strica ca poti zbura daca te loveste un tsunami

10. De la stanga la dreapta - ocean, plaja, parcare, iarba+palmieri.JPG

De la stanga la dreapta – ocean, plaja, parcare, iarba + palmieri

11. Plini de inspiratie la denumirea strazilor.JPG

Plini de inspiratie la denumirea strazilor 🙂

[mwi-product sku=”TA001,TA016,TSAKEYXXX” img_width=”200″ desc=”false” type=”add” btn_color=”blue” btn_link=”button” cols=”3″ ]

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii