Weekend romanesc – plec la Cazane impreuna cu cei care au castigat concursul Accent Travel

1. Dunarea la Cazane.JPG

Am descoperit Cazanele in primavara anului trecut. Stiam ca e o zona cu adevarat speciala din Romania, dar vorba aia – nu iti dai seama cat de frumoasa e decat atunci cand o vezi cu adevarat. Si mii de poze, oricat de artistic sunt facute, nu pot inlocui experienta de a vedea un loc cu ochii tai. Iar Cazanele (sau Defileul) Dunarii este unul dintre aceste locuri… este locul unde muntii strang Dunarea in chingi, iar combinatia aceasta Dunare-munte este geniala. In plus, exista un microclimat al zonei, foarte similar cu cel mediteraneean, asemanator cu cel de pe coasta dalmata, aflata la sute de kilometri, rezultatul fiind o vegetatie la fel cu cea mediteraneeana… Dimineata, cand m-am trezit si am dat perdeaua la o parte, am crezut ca sunt in Croatia… dar eram acasa, in Romania.

Acum cateva luni am organizat aici pe blog un proiect numit “cele 7 minuni naturale ale Romaniei”, in care voi, cititorii blogului, erati chemati sa nominalizati niste locuri frumoase de la noi in tara si apoi sa votati 7 dintre cele 15 cele mai nominalizate locuri! Nu a fost nicio surpriza ca regiunea Cazanelor a fost aleasa dintre cele 7 minuni, in schimb, cu ocazia acestui proiect, am descoperit cascada Bigar, de care nu auzisem niciodata ceva, si Cheile Nerei, de care auzisem, dar pe care nu le vazusem.

Asa ca, dupa incheierea concursului, am discutat cu cei de la Accent Travel, una din putinele agentii de turism care promoveaza activ turismul in Romania, oferind in special pachete in tara noastra, sa organizam un concurs, iar castigatorul sa mearga impreuna cu mai multi bloggeri intr-un weekend la Cazane unde sa vedem, evident, Defileul, dar si cascada Bigar si Cheile Nerei.

Concursul a avut loc si a fost castigat de cineva din Giurgiu si weekendul acesta plecam la Cazane.

Cum am spus, am mai fost pe acolo anul trecut prin Mehedinti, dar anul acesta voi descoperi lucruri noi de prin Caras-Severin. Si in mod cert o sa va povestesc despre ce am vazut, despre aceste minuni mai mult sau mai putin cunoscute ale Romaniei! Si in ultima instanta, ma bucur ca o sa pot sa ma intorc si sa va povestesc despre niste minuni prea putin cunoscute ale tarii noastre.

Nu voi fi singurul blogger. Sunt trei… eu, Elena Ciric si Adriana Cocic… vom pune poze pe Facebook tot weekendul cu scurte povesti, urmariti hashtag-ul #MinuniinRomania si paginile noastre de Facebook 🙂

Sunt sigur ca multi dintre voi ati ajuns pe la Cazane, Cheile Nerei sau cascada Bigar. Puteti sa-mi impartasiti niste ponturi?

Imagini Cazane

2. Statuia lui Decebal.JPG

 Statuia lui Decebal

5. Tabula Traiana.JPG

 Tabula Traiana

6. Manastirea Mraconia.JPG

 Pe malul Dunarii, manastirea Mraconia

7. Manastirea Mraconia.JPG

8. Defileul Dunarii.JPG

 Defileul Dunarii

9. Dunarea la Cazane.JPG

 Un weekend minunat 🙂

 

Categorii:
Romania

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pin It on Pinterest