Am castigat Wizz Challenge, asa ca de maine sunt in Dubai

Burj Khalifa

Mai acum vreo 2 luni, vedeam pe wall-ul de Facebook al lui Wizz Air un concurs numit “Wizz Challenge”. Era un concurs deschis bloggerilor din Europa si ca premii erau bilete Wizz pe orice ruta si 300 euro de cheltuit pe acolo… in principiu, era gandit ca bloggerii castigatori sa se duca sa stea vreo 3 zile si sa poveasteasca apoi ce au vazut in respectiva destinatie Wizz. Asa ca am intrat in aplicatie, am scris cateva randuri si voila, dupa o luna, am primit un mail de la agentia de PR al lui Wizz din Polonia ca ma aflu intre cei 4 castigatori (se pare ca au fost 330 bloggeri participant). Dintre ceilalti 3, o stiu pe Blonde Gypsy cu care m-am cunoscut la Porto la congresul bloggerilor de travel si m-am mai vazut cu ea prin Tirana mai asta-iarna. Ea se va duce in Georgia, la Kutaisi (presupun ca tot pe la Tbilisi o sa ajunga intr-un final glorios)

Revenind la concurs, m-am intrebat unde sa ma duc, unde sa ma duc, asa ca am zis sa ma duc in Dubai, cea mai lunga ruta a Wizz-ului din Bucuresti :). Da, am mai fost acolo acum un an, dar am prieteni prin Emirat pe care vreau sa-i vad si se potriveste ca fix in aceeasi perioada o sa mai vina niste amici de prin Romania, asa ca o sa fie o gasca mare si o sa fie fun :). In plus, evident, voi revedea cateva locuri spectaculoase, dar vreau sa descopar locuri si experiente noi si nu neaparat in Dubai. Pentru ca chiar daca zbori la Dubai, Emiratele nu inseamna doar Dubaiul. Am fost la Abu Dhabi, mi-a placut foarte mult (comparativ cu Dubaiul vreau sa zic), mi s-a parut un oras mai “uman”, desi si el are zgarie norii lui si cladirile sale faraonice… Am fost de asemenea in Al Ain, in Sharjah (nu e cine stie ce), in Ajman (mai haios si mai autentic), acum sper sa ajung si prin muntii din nordul Emiratelor de pe granita spre Oman.

Un alt obiectiv al vizitei este sa vad ce e cu aeroportul asta nou, Al-Maktoum (sau Dubai World Central). Este un aeroport care a fost deschis traficului de pasageri odata cu primele zboruri Wizz Air la sfarsit de octombrie, iar prima aterizare a unui avion de pasageri a fost al lui Wizz Air (am senzatia ca in aceeasi zi, a aterizat si prima cursa a companiei low-cost saudite Nas Air. De atunci, adica de vreo 3 saptamani, a inceput sa opereze si Jazeera (Kuwait) si pana la sfarsitul anului, vor ateriza aici Condor (din Germania), Gulf Air (din Bahrain), Kyrgystan Air (din Bishkek), iar Qatar Airways incepe operatiunile in martie 2014.

Planul celor din Dubai este ca pana in 2020, aici va fi cel mai mare aeroport din lume atat ca numar de pasageri, cat si ca tonaj de cargo. Evident, Dubaiul nu se simte bine daca ceva ce se construieste acolo nu e cel mai mare, cel mai inalt, cel mai gras, cel mai Allah stie ce. Asa ca voi ateriza pe aeroportul viitorului. Dar intrebarea este (si am primit-o de la foarte multa lume) cum arata acum aeroportul, nu in 2020 ! In primul rand, este situat in partea cealalta de Dubai decat vechiul aeroport, e la iesirea spre Abu Dhabi (asta e bine pentru cei care vor sa mearga la Abu Dhabi), dar  pe undeva prin mijlocul desertului. Or fi ATM-uri, case de schimb valutar, restaurante, autobuze (ca metro nu e sigur !). Eu banuiesc ca sunt, dar joi seara voi ateriza acolo, ma voi informa si va voi spune ce si cum cu aeroportul viitorului in prezent :).

Dar pana sa ajung acolo, poate imi dati mai multe ponturi ce sa mai vad interesant prin Emirate (evident, in afara de obiectivele prea bine cunoscute). Shukran !

Wizz Challenge.JPG

Comentarii

Comentează

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Destinatii